20 bästa svetsmaskiner-omformare

plats

namn

Funktionsbedömning

De bästa billiga svetsomvandlarna: En budget på upp till 15 000 rubel.

1 Resanta SAI-220 Bästa valuta för pengarna
2 Cedar MMA-200 Hög svetshastighet. Lågt ljud
3 FUBAG IR 200 Lättvikts. Arc boost funktion
4 Wester MINI 220T Smidig inställning av svetsströmmen. Utmärkt byggkvalitet
5 Eurolux IWM-190 Pålitlig och billig inverter för studier

De bästa argonbågsvetsarna

1 Svarog TECH ARC 205 B (Z203) Optimal effekt och ekonomi
2 Resanta SAIPA-190MF Semi-automatisk svetsning
3 FUBAG IN 176 Bästa pris. Den lättaste och mest kompakta
4 ELITECH ÄR 200N Bra skydd mot fukt, damm och strömavbrott

De bästa svetsomvandlarna i medelklassen: en budget på upp till 30 000 rubel

1 Aurora OVERMAN 180 Ökad nominell svetsström (175 A)
2 Svarog REAL MIG 200 (N24002) Bästa nominella effekten (7,7 kW)
3 RESANTA SAIP-165 Den optimala kombinationen av pris och kvalitet
4 Torus 250 Extra Mångsidighet av användningen. Naks. Lång garanti

De bästa svetsomvandlarna plasma skärning

1 Svarog REAL CUT 45 (L207) Bästa pris
2 Aurora AIRHOLD 42 Hög effekt (6,6 kVA)
3 RESANTA YPR-40 De bästa indikatorerna på tillförlitlighet

Den bästa svetsomvandlarens premie

1 Fubag INMIG 250 T Modern ledning. Professionell brännare "Fubag" komplett
2 Aurora SPEEDWAY 175 Den bästa kombinationen av mångsidighet och prestanda
3 BLUEWELD Megamig 300S Den mest kraftfulla modellen
4 Cedar MIG-300GD Trefas semiautomatisk MIG / MAG för intensiv användning

Svetsomvandlare - moderna anordningar, vilket underlättar reparationsarbetet och orsakade ett betydande hopp i elsvetsning. Med hjälp av speciella transformatorer med små dimensioner är inverterarens vikt flera gånger mindre än vikten av svetsgeneratorer, likriktare, som användes allmänt tidigare och väsentligt hindrade arbetsprocessen på grund av dess massa.

Vid val av de bästa modellerna tog vi hänsyn till följande viktiga egenskaper och indikatorer:

 1. Aktiveringstid vid max. ström (%) - Apparatens förmåga att arbeta med maximal ström så länge som möjligt. Ju högre denna siffra desto bättre, för den kontinuerliga driften vid max. Ströminverteraren kan misslyckas från överhettning.
 2. Spänning tomgång (V) - Utgångsspänning på enheten utan belastning. Ju högre tomgångsspänningen desto snabbare bildar bågen och desto stabilare är den. Den bästa indikatorn: 40-80 V.
 3. Arc-tvingning - Närvaron av bågtvingningsfunktionen vid svetsanordningen justerar automatiskt styrkan hos svetsströmmen under svetsning, vid behov ökar den. Funktionen kommer att vara användbar för professionella svetsare och avancerade användare.
 4. Anti-klibbning är en viktig funktion hos svetsmaskinen, som känner igen det första ögonblicket att elektroden sticker till metallen och återställer automatiskt svetsströmmen och spänningen, vilket förhindrar elektrodens fel.
 5. Hot start - funktionen är efterfrågan vid tändning av dåliga kvalitetselektroder, vid svetsning av rostfritt metall och i närvaro av strömavbrott.
 6. Vikt - Ju lägre enhetens vikt är desto lättare är det att flytta den. Denna parameter är särskilt viktig om inverteraren är planerad att flyttas ofta under svetsning.
 7. Priset är en viktig indikator för vilken produkt som helst. Helst bör den bästa produkten motivera sitt pris till 100%.
 8. Recensioner - bristen på frekvent negativ återkoppling på svetsmaskinens kvalitet, för tidigt misslyckande etc. Feedback från nätbutiker och specialiserade forum togs med i beräkningen.

Portalen "quality-sv.designluxpro.com" ger en kort översikt över de bästa och mest populära modellerna av invertersvetsmaskiner. Vi önskar dig ett bra val!

De bästa billiga svetsomvandlarna: En budget på upp till 15 000 rubel.

Billiga inverterare är huvudsakligen utrustning för amatörnivå som är konstruerad för svetsning av icke kritiska delar i ett privathus eller stuga. I regel har sådana anordningar en minimal uppsättning funktioner, låg effekt och följaktligen en liten egenskap hos svetsströmmen.

5 Eurolux IWM-190


Pålitlig och billig inverter för studier
land: Kina
Genomsnittligt pris: 4 280 gnid.
Betyg (2019): 4.0

Hemma finns det alltid användningen av elbågsvetsning, så att viljan att behärska dem är berättigad. Det första steget mot implementeringen är inköp av en svetsmaskin, helst överkomlig, lätt att ställa in och opretentiös i arbetsförhållandena. Bara sådana krav är helt förenliga med IWM-190-enheten. På gården kan de laga nästan allting - från staketet till bilkroppen, stöder enheten 220V och är ansluten till hushållets elnät.

För att en svetsare ska kunna ta hand om honom och lägga en mer eller mindre jämn söm, behöver han maximalt 1 timme, och då är det dags att träna. Mer erfarna användare pekar på en nackdel - korta ledningar för elektroden och massan, men de själva gör reservationen att det här är snarare uppfyllandet av elektrotekniklagen. I allmänhet konstaterar även professionella svetsare att för huset, trädgården och garaget finns det inget bättre alternativ till detta pris.

fördelar:

 • extra lätthet - 3 kg;
 • metallfodral;
 • lågt pris;
 • stor omkopplare nyckel.

nackdelar:

 • "Toy" utseende.

4 Wester MINI 220T


Smidig inställning av svetsströmmen. Utmärkt byggkvalitet
land: Kina
Genomsnittligt pris: 7 840 gnid.
Betyg (2019): 4.3

Denna enhet har många fördelar: den är väldigt kompakt (i höjden av en smarttelefons storlek), och därför bekväm för lagring och transport, svetsar lätt metallplåtar upp till 10 mm tjocka och klarar av de mest populära diametrarna (från 1,6 till 5 mm) av elektroder, det kan stabiliserar automatiskt spänningen och kan justera till svetsströmmen från 30 till 220A med en noggrannhet på 1A. Ett större antal justeringar - från 250A - har redan semi-professionella modeller, som är respektive, och är inte alltid lämpliga för hemmabruk.

Trots att omformaren är konstruerad för MMA-svetsning, är sömmen av hög kvalitet, "i århundraden". Från svaren från ägarna att arbeta med honom är ett nöje, funktionen "Anti-sticking" och "Hot Start" hjälper mycket. Designen skyddar mot överhettning, från skalan inuti kroppen och metallstänk på operatörens kläder. De tog också hand om arbetstagarens bekvämlighet: de angivna inställningarna visas på LCD-skärmen, status för enheten rapporteras av två LED-indikatorer, och det finns ett axelband för att bära det. Nästan varje granskning bekräftar att montering görs snyggt och av bra material.

fördelar:

 • digital indikation av ström;
 • svetsning "fem";
 • bästa rekommendationer från professionella svetsare.

nackdelar:

 • opålitlig klämmassa.

3 FUBAG IR 200


Lättvikts. Arc boost funktion
land: Tyskland
Genomsnittligt pris: 7 410 gnid.
Betyg (2019): 4.7

Om en sådan indikator som svetsmaskinens massa är oerhört viktigt för dig, rekommenderar vi dig att uppmärksamma modellen med tyskt ursprung (producerat i Kina). FUBAG IR 200. Denna omformers massa är bara 3,8 kg och dess bredd är bara 12 cm! Detta är en av de bästa (om inte den bästa) indikatorn bland moderna växlare av sådan kraft. Och styrkan hos svetsströmmen FUBAG IR 200 är under tiden 200 A, vilket indikerar tillräcklig svetseffektivitet för reparation och dacha behov. Enheten kan placeras fritt i bagagen på en bil, svetsning kan utföras utan att släppa enheten från "axeln". Enkel allt och kompaktitet är de viktigaste trummarna på FUBAG IR 200.

Denna modell har funktioner av anti-sticking, hot start och jämn båge boost.Den senare funktionen är användbar för erfarna svetsare som behöver automatisk styrning av svetsströmmen under drift. FUBAG IR 200 är väldigt lätt att hantera. Stabil ljusbågsbränning uppnås med Arc-Force-teknik. Det gör processen att överföra droppar genom ljusbågen klar och enhetlig. Den enda nackdelen som jag skulle vilja uppmärksamma är att detta inte är den högsta indikatorn på arbetets varaktighet vid maximal ström, endast 40%. I andra frågor är det för många inte en kritisk faktor när man väljer en enhet för "garage" behov.

2 Cedar MMA-200


Hög svetshastighet. Lågt ljud
land: Ryssland (producerat i Kina)
Genomsnittligt pris: 8 900 gnidning.
Betyg (2019): 4.8

Cedar MMA-200 är en annan kvalitetsmodell i vår lista över de bästa inverterarna. Den är gjord på växter i Kina, men har det ryska ursprunget. Den har en hög effektivitet - 85%, det finns funktioner för kallstart, anti-klibbning och skydd mot värmebelastning. Modellen är låg ljudnivå, det är en av de tystaste enheterna i vår recension. Med Cedar MMA-200 kan du göra en kort bågsvetsning. Det faktum att enheten är tillverkad av ett ryskt företag är av stor betydelse för dem som är oroliga för garantisaker. Problem med leverans av reservdelar och snabb reparation bör inte vara i princip.

Återkoppling från användarna visar att Cedar-omvandlaren oftast är berömd för sin kompaktaitet, rörlighet och hög prestanda. Detta är ett av de bästa alternativen för garage och landsvetsning. Det relativt höga priset och den låga populariteten hos denna enhet överdriver någonting färgen. Vi hittade emellertid inga negativa återkopplingar om kvaliteten på Cedar MMA-200-arbetet.

Den inhemska marknaden för svetsutrustning representeras av ett stort antal företag som har blivit populärare för den utmärkta kvaliteten på sina produkter. Låt oss lära känna de mest framträdande företrädarna för denna kast.

Resanta. Leverantör av professionell svetsutrustning, med huvudkontor i Lettland. Under de senaste tio åren har utgivningen av enheter fokuserat främst på Ryssland och CIS-länderna, där många avdelningar ligger i företaget.

Svarog. Ryska produktionsföretag, vars historia bara har tio år. Trots en sådan "ung ålder" är Svarog Group of Companies en fullfjädrad konkurrent av utländska märken och framgångsrikt vinner dem den andel av hemmamarknaden.

Aurora. Nominellt en inhemsk tillverkare av svetsutrustning, vars produktionslinjer är belägna i Kina. Det är väldigt populärt på den ryska marknaden tack vare i stor utsträckning till sådana serier som OVERMAN, SPEEDWAY, ULTIMATE etc.

Fubag. Tysk tillverkare av professionell elektrisk utrustning för konstruktion och reparation, vars historia började mer än fyrtio år sedan. För närvarande samarbetar med ledande asiatiska frågor: Honda, Mitsubishi, Daishin, etc.

BLUEWELD. Italienskt företag, grundat 1963. Från samma år till idag är det en av de viktigaste aktörerna på marknaden för svetsutrustning. Levererar produkter till de ledande länderna i världen, inklusive Rysslands territorium.


1 Resanta SAI-220


Bästa valuta för pengarna
land: Lettland (producerat i Kina)
Genomsnittligt pris: 7 690 gnid.
Betyg (2019): 5.0

Högkvalitativ modern enhet erbjuder det lettiska företaget Resanta. Totalt 8000 p. Du får en svetsomriktare med en indikator för arbetets varaktighet vid en maximal ström av 70%. Dvs. enheten kan arbeta upp till 7 minuter vid maximal belastning. De flesta av de dyrare modellerna klarar knappt 6 minuter. Lägg till den här av de högsta svetsströmmen i budgetklassen på 220 A. Det är känt att ju högre svetsströmmen desto mer produktiv svetsprocessen går.

Resanta har SAI-220 och sådana viktiga funktioner som varmstart, överhettningssystem och anti-sticking.Apparatens vikt är också en av de lägsta bland konkurrenterna - endast 5 kg. Många användare använder länge Resanta SAI-220 och känner inte till problemen med uppdelningar. Det är faktiskt en av de bästa enheterna när det gäller pris och kvalitet.

Svetsomvandlareföretaget Resanta - en av de mest sålda i Ryssland och GS-länderna.

fördelar:

 • Överhettar inte
 • Enkelhet och kompaktitet
 • effekt
 • Fungerar även i lågkapacitetsnät
 • Utmärkt värde för pengarna

nackdelar:

 • Har frågor om kvaliteten på ledningarna i satsen
 • Kort ledning för att ansluta till nätverket. Markerar de flesta användare. Det är emellertid nödvändigt att ta hänsyn till det faktum att någon svetsningskabel inte ska överstiga en längd av 2,5 meter.
 • Ingen indikation på inställd ström
 • Rädd för damm, som de flesta moderna växelriktare.

De bästa argonbågsvetsarna

Argonbågsvetsningsomriktare är oumbärliga när man arbetar med produkter från legerat och kolstål, samt legeringar från koppar och aluminium. Argon är en inert skyddad gas, som praktiskt taget inte går in i kemiska reaktioner med smälta metaller. Svetsning på detta sätt präglas av högkvalitativ söm.

4 ELITECH ÄR 200N


Bra skydd mot fukt, damm och strömavbrott
land: Ryssland (producerat i Kina)
Genomsnittligt pris: 6 430 gnid.
Betyg (2019): 4.2

Dammig miljö är fienden för någon inverterare: Små partiklar sugs snabbt in av en kylfläkt och förorenar hela systemet. Enheten påverkas av vattendroppar och hög luftfuktighet. Om en svetsmaskin ska användas i ett ouppvärmt garage eller i produktion, är det bättre att vara uppmärksam på modeller med skyddsklass IP23. Vanligtvis är dessa professionella svetsmaskiner, men i ELITECH-serien finns det en mer överkomlig "semi-pro" IC 200N som kan motstå dammpenetration och snedvrängning.

Naturligtvis betyder det inte att man bör koka metallet i något väder (elektriskt svetsning i regnet är förbjudet av säkerhet), men du kan räkna med en längre livslängd på enheten. Dessutom är han inte rädd för en nedgång i nätspänningen upp till 160V, eftersom IGBT-transistorer används som strömbrytare. Bekräftelse av enhetens livslängd är recensioner från ägare som har använt inverterare av denna modell sömlöst i flera år.

fördelar:

 • lätt sprutning;
 • mjuk båge;
 • kompakthet;
 • arbeta från 160V.

nackdelar:

 • högt fläkt;
 • korta ledningar.

3 FUBAG IN 176


Bästa pris. Den lättaste och mest kompakta
land: Tyskland (producerat i Kina)
Genomsnittligt pris: 10 990 gnidning.
Betyg (2019): 4.5

En tyst växelriktare som arbetar i MMA eller TIG svetsläge erbjuds av det tyska varumärket FUBAG. I vår översyn av den bästa inverteraren med argonbågsvetsning har FUBAG IN 176 den lättaste vikten - endast 4,5 kg och den mest kompakta storleken. Om vi ​​jämför Resant (18 kg) är FUBAG exakt fyra gånger ljusare. Kostnaden för denna enhet är också av konkurrenter, och i jämförelse med samma "Resanta" kostar det köparen två gånger mindre.

Funktionsapparaten, trots det relativt låga priset, på intet sätt sämre än konkurrenterna. Det har också anti-sticking, hot start och efterbrännare båge. Ett stort antal tjänster för att reparera verktyg och utrustning FUBAG i alla större städer i Ryska federationen och CIS oroa dig inte för garantin och kundservice efter enheten.

FUBAG IN 176 video recension

2 Resanta SAIPA-190MF


Semi-automatisk svetsning
land: Lettland (producerat i Kina)
Genomsnittligt pris: 26 400 gnidning.
Betyg (2019): 4.5

Resanta SAIPA 190 MF - svetsmaskin för professionella inom sitt område. Detta är den dyraste omformaren som ses i översynen. Men priset i det här fallet är motiverat. Enheten kan arbeta i två lägen: bågsvetsning i skärmad gas med MIG / MAG tråd och manuell bågsvetsning med enstaka elektroder.Semi-automatisk svetsning med denna enhet ger en jämn, jämn söm, och svetsprocessen går fort och med hög grad av metallskydd med gas.

Av de positiva recensionerna om den här enheten är det först och främst viktigt att notera underhållsbehovet, högkvalitativ penetration (det tar lätt metallet upp till 10 mm till 220 V), tillgången på komponenter.

Av minuserna, enligt användarens återkoppling, saknas en TIG-fackla i satsen, liksom korta ledningar för mass- och elektrodsvetsning. Av egenskaperna är den enda signifikanta nackdelen med Resant SAIP 190 MF vikt (mer än 18 kg) och apparatens dimensioner. Men här måste man välja, antingen enkelhet och rörlighet (det finns billigare alternativ för detta), hög prestanda och funktionalitet.

1 Svarog TECH ARC 205 B (Z203)


Optimal effekt och ekonomi
land: Ryssland (producerat i Kina)
Genomsnittligt pris: 19 275 gnidning.
Betyg (2019): 5.0

En anordning av ryskt ursprung - Svarog TECH ARC 205 B - passar perfekt för svetsning i ett privat hushåll, garage eller liten bensinstation. Varaktigheten av att slå på maximal ström hos denna växelriktare är 80%! Detta är den högsta siffran i vår recension. Vid maximal belastning kan enheten fungera så mycket som 8 minuter. Inte underligt Svarog TECH kallas en av de mest tillförlitliga och varaktiga växelriktarna med argonbågsvetsning i budgetpriset.

Av de trevliga funktionerna i enheten och användarrecensioner är att markera närvaron av displayen, som visar alla arbetsparametrar och hjälper till att utföra visuell övervakning. Absolut alla användare noterar lätt bågtändning, funktionalitet och kvalitet på själva enhetens konstruktion. Bland de aktuella enheterna med argonbågsvetsning har Svarog TECH den minsta vikten - 8 kg och de minsta dimensionerna. Svarog passar perfekt för att flytta runt objekten ofta.

Svarog TECH ARC 205 B - det bästa förhållandet mellan pris och kvalitet.


De bästa svetsomvandlarna i medelklassen: en budget på upp till 30 000 rubel

Utrustningen för övergångsnivån, som används allmänt av både amatör och professionella svetsare. I motsats till budgetmodeller kan sådana omformare ha ett antal ytterligare funktioner, samt kombinera flera typer av svetsning (vanligtvis manuell båge och halvautomatisk).

4 Torus 250 Extra


Mångsidighet av användningen. Naks. Lång garanti
land: Ryssland
Genomsnittligt pris: 17 410 gnidning.
Betyg (2019): 4.5

Torus-250-svetsmaskinen från det välkända ryska företaget Thor gör en värdig konkurrens mot utländska analoger. Dess föregångare, inverteraren "Torus-200", mottog en utmärkelse på den internationella utställningen 2013, och för närvarande finns det flera linjer svetsare för hemmabruk och industriell användning. Bland fördelarna med 250-ki - förmågan att arbeta med elektroder upp till 3 mm från 220V, vilket ger en ökad svetsström på 250A med en längd på 60%. Och om strömmen är reducerad är enheten redo att fungera kontinuerligt (100% PV) under hela arbetsskiftet.

Det är inte förvånande att enheten är lika efterfrågad av hantverkare, såväl som bygg- och reparationslag, och anses vara oumbärlig vid frekventa förändringar på arbetsplatsen. Med små dimensioner (125 Hz19Х330 mm) och en vikt på 5,7 kg kokar den perfekt, inklusive en tjock (upp till 15 mm) metall, svetselektroder med en diameter på upp till 6 mm med stabila ljusbågsparametrar. Som en seriös professionell utrustning har enheten en 3 års garanti och är certifierad av National Agency for Control of Welding. När du köper måste du titta på märkningen med symbolen NAX.

fördelar:

 • bekvämt i drift för svetsare av alla kategorier;
 • tankeväckande design;
 • stort lager av ström och ström.

nackdelar:

 • inget skydd för polariserade transistorer;
 • känslig för fukt.

3 RESANTA SAIP-165


Den optimala kombinationen av pris och kvalitet
land: Lettland
Genomsnittligt pris: 16 670 gnid.
Betyg (2019): 4.7

Lite svagare i egenskaper i förhållande till kategorins ledare, men en god kvalitet inverterare för halvautomatisk svetsning. På grund av bristen på information om den verkliga effekten att prata om storleken på svetsströmmen är meningslös. Vi kan bara dra slutsatsen att dess maximala värde varierar runt 160 ampere, medan tuning gör att du kan underskatta egenskaperna upp till 20. Vad gäller ergonomi bör 11,5 kilo invertermassa noteras: dock skiljer sig hela produktlinjen från "RESANTA" i stora dimensioner och parametrar vikt.

Den största nackdelen med SAIPA-165 är fortfarande företagets dåliga logistik - det är mycket svårt att hitta reservdelar och förbrukningsmaterial för denna enhet. Detta är den främsta avstörande faktorn för konsumenter som prisar själva designen, men är rädda för problem efter att ha köpt enheter från ett lettiskt företag.

fördelar:

 • lågt pris;
 • bra svetsförmåga;
 • tillförlitlig "stoppning" som kan motstå elektriska problem.

nackdelar:

 • väldigt få förbrukningsvaror och reservdelar på hemmamarknaden.

2 Svarog REAL MIG 200 (N24002)


Bästa nominella effekten (7,7 kW)
land: Ryssland
Genomsnittligt pris: 25 390 gnidning.
Betyg (2019): 4.9

Enheten är konstruerad för manuell båg och halvautomatisk svetsning av metallprodukter. Mycket populär i Ryssland, främst för sin enastående prestanda. Med inte det högsta priset har denna enhet en total kapacitet på 7,7 kVA - inte riktigt ekonomiskt, men det är möjligt att svetsa tjock metall. Vid manuell bågsvetsning kan svetsströmmen variera från 10 till 160 A och i halvautomatisk svetsning från 30 till 200 A. Med andra ord kan tillverkning av en oskiljbar anslutning av tunnplåt göras endast genom manuell svetsning, eftersom det finns möjlighet i MIG / MAG-läget genombränning. I allmänhet är detta en utmärkt inverterare, den enda verkliga nackdelen är bristen på en vanlig elektrodhållare.

fördelar:

 • mycket kraftfull enhet;
 • Möjligheten att svetsa i manuellt och halvautomatiskt läge;
 • enkelhet och användbarhet i bruk;
 • möjligheten att ändra dagens polaritet.

nackdelar:

 • Ingår ingen elektrodhållare.

1 Aurora OVERMAN 180


Ökad nominell svetsström (175 A)
land: Ryssland (producerat i Kina)
Genomsnittligt pris: 22 200 gnidning.
Betyg (2019): 4.9

Enheten för halvautomatisk svetsning, som är flaggskeppet i företaget Aurora. Om du tittar på egenskaperna kan du förstå varför användarna i de flesta fall föredrar den här modellen. Trots kraften 4,7 kW levererar maskinen en svetsström på 175 ampere vilket gör det möjligt att arbeta med tråd med en diameter på upp till en millimeter.

Flera praktiska funktioner skiljer klart överMAN 180 från ett antal andra halvautomatiska växelriktare. Den första är möjligheten att manuellt justera stivheten hos strömspänningsegenskaperna, beroende på vilken typ av metall som svetsas. Också anmärkningsvärt är närvaron av funktionen efter gasen - koldioxid matas in i hylsan under en längre tid än svetsningen varar för att säkerställa skyddet av svetsen mot oxidation och efterföljande försvagning.

fördelar:

 • hög tillförlitlighet av enheten;
 • möjlighet till flexibel justering av svetsbågen;
 • tillgång till postgas system.

nackdelar:

 • trådmatningshastigheten styrs elektroniskt.

De bästa svetsomvandlarna plasma skärning

Ett alternativ till traditionell elektrisk svetsutrustning, plasmaskärningsomformare har länge sedan lämnat branschen. Nu är dessa enheter också tillgängliga för daglig användning, att hitta fler och fler applikationer i vardagen. Trots det faktum att plasmaskärare kan utföra svetsningsoperationer, är deras huvudsakliga syfte att skära metall, vars tjocklek i vissa fall kan nå mer än tio millimeter.

3 RESANTA YPR-40


De bästa indikatorerna på tillförlitlighet
land: Lettland
Genomsnittligt pris: 31 450 gnid.
Betyg (2019): 4.6

Uppnådd lettisk produktion inom svetsmaskiner, lite svag i ergonomi, men mycket stabil vid skärning.Den största fördelen med RESANTA YPR-40 är balansen i driftsparametrar. Användaren kan variera mängden skärande ström i området från 15 till 40 A - regionen av små värden är mycket viktigt för möjligheten att skära metaller med låg smältpunkt. Kontroll över alla parametrar utförs med hjälp av tryckmätaren på framväggen, vilket är standard för alla produkter av detta slag.

Men trots alla fördelar har RESANTA YPR-40 en väldigt stor nackdel. Många konsumenter klagar på bristen på förbrukningsmaterial (t.ex. munstycken och elektroder) i många Rysslands städer. Detta är ett uppenbart problem med företagets logistik, vilket slår över till generell ilska, och som ett resultat påverkar produktens prestige negativt.

fördelar:

 • högkvalitativ kvalitet;
 • optimal balans av parametrar;
 • hög grad av tillförlitlighet;
 • förmågan att styra skärströmmen i intervallet från 15 till 40 ampere.

nackdelar:

 • äckligt logistikföretag - det är väldigt svårt att få leveranser;
 • hög kostnad.

2 Aurora AIRHOLD 42


Hög effekt (6,6 kVA)
land: Ryssland (producerat i Kina)
Genomsnittligt pris: 19 900 gnidning.
Betyg (2019): 4.8

Aurora AIRHOLD 42 är en av ledarna inom försäljning på hemmamarknaden, en bra plasmaskärare är inte det högsta priset. Huvudkvaliteten på denna växelriktare är i aggregatet - dess tillförlitlighet är utan tvekan. Samma trend gäller prestanda. Med en effekt på 6,60 kVA ger AIRHOLD 42 en skärström i intervallet från 20 till 40 A vid ett lufttryck på 4-5 bar. Enheten kan skära ett ark med en tjocklek på upp till 12 millimeter, vilket är standardvärdet (vanligt).

Plasmaskärarens svagaste punkt är effektivitetsfaktorn på 80%. Från lekman ställer detta inte en stor roll, men vad gäller prestanda (speciellt i jämförelse med effektivare enheter) kommer närvaron av ytterligare förluster att märkas.

fördelar:

 • hög effekt (6,6 kVA);
 • ekonomiskt luftflöde på grund av riktningsverkan (80 l / min);
 • prestanda balans.

nackdelar:

 • effektivitetsvärde (80%).

1 Svarog REAL CUT 45 (L207)


Bästa pris
land: Ryssland
Genomsnittligt pris: 24 190 gnidning.
Betyg (2019): 4.9

Faktum är att den billigaste plasmaskärmaskinen på invertermarknaden manifesterar sig uteslutande från den goda sidan. Naturligtvis kan nyanser inte användas, men på huvudindikatorerna är det mer än nöjda med konsumenterna. Skärande metaller förekommer högfrekvent ström från 20 till 45 ampere under 4-bar tryck i luftstrålen. Den maximala tjockleken på den metall som skärs är 12 millimeter - detta är ett acceptabelt värde, vilket finns i begränsningarna för de flesta konkurrensutsatta enheter.

Enligt användarna är de mest värdefulla egenskaperna hos växelriktaren små dimensioner, åtföljande ljushet och goda skärningsegenskaper.

fördelar:

 • hög effektivitet (ca 85%);
 • små dimensioner och vikt på åtta kilo;
 • brett utbud av skärströms (från 20 till 45 A);
 • attraktivt pris.

nackdelar:

 • inte identifierad.

Den bästa svetsomvandlarens premie

De enheter som skapas för professionell svetsning förenar sig i sig med hög effekt och de egenskaper som åtföljer den (t.ex. storleken på svetsström eller utspänning). Det finns vanliga fall när tre svetstyper finns i en utrustning samtidigt: manuell båge, halvautomatisk och argonbåge, som var och en har sina egna justerbara parametrar. Det är olämpligt att använda sådana omvandlare för enskilt arbete i en dacha eller hemma - de är huvudsakligen inriktade på verkstäder och små produktionslinjer.

4 Cedar MIG-300GD


Trefas semiautomatisk MIG / MAG för intensiv användning
land: Ryssland (producerat i Kina)
Genomsnittligt pris: 83 250 gnid.
Betyg (2019): 4.2

"Kedr" MIG-300GD är en högkvalitativ, professionell enhet på 300A för halvautomatisk svetsning i skyddsgas. Det kännetecknas av bekväm och enkel kontroll, utmärkt kvalitetskomponenter och prestanda.Svetsvärdena justeras smidigt och i ett brett område visas exakt på en digital display. Användarna av växelriktaren svarar positivt. Mataren anses vara förnuftig, tråden, enligt dem, matas smidigt och sömmen bildas snyggt och estetiskt visuellt.

För effektiv kylning av enheten och samtidig skydd mot föroreningar, tillhandahålls ett komplext system baserat på principen om tunnelventilation. Denna lösning gör maskinen otrevlig och tillåter den att fungera på dammproducerande industrier. Det elektroniska styrsystemet ansvarar för de snabba inställningarna för vilket material som helst, vilket garanterar en stabil svetsprocess. Generellt rättfärdigar inverteraren helt sin kostnad, är en pålitlig och genomtänkt enhet till minsta detalj.

fördelar:

 • makt, prestanda, resursreserv
 • Maximal tydlighet för inställningarna
 • bekväma svänghjul;
 • unpretentiousness.

nackdelar:

 • Kan inte ändra det förinställda läget.

3 BLUEWELD Megamig 300S


Den mest kraftfulla modellen
land: Italien
Genomsnittligt pris: 133 670 gnidning.
Betyg (2019): 4.5

Enheten är helt annan kaliber, vilket är en riktig svetsstation för proffs. BLUEWELD Megamig 300S köps som regel för verkstadsutrustning, eftersom dess kraft kommer att finnas i överflöd. Mångsidighet är inte av frågan: inverteraren är utformad uteslutande för halvautomatisk svetsning. 11,5 kW kraftuttag upp till 300 ampere svetsström, vilket gör det möjligt att svetsa stora metalltjocklekar.

Faktum är att huvuddelen och i vissa fall nackdelen är förmågan att driva en halvautomatisk från ett trefas-nätverk. Däremot har dimensionerna och kraften och massan det - även om enheten har transporthjul, skapades den mer för stationär användning.

fördelar:

 • hög effekt (11,5 kW);
 • omfattande svetsström inställningsområde (från 20 till 300 A).

nackdelar:

 • hög kostnad;
 • äter bara från ett trefaset nätverk.

2 Aurora SPEEDWAY 175


Den bästa kombinationen av mångsidighet och prestanda
land: Ryssland (producerat i Kina)
Genomsnittligt pris: 34 500 gnid.
Betyg (2019): 4.7

En annan ljus representant för Aurora är känd som en av de bästa universella växelriktarna i sin priskategori. Trots den aktiva kraften på 4,8 kW kan du laga manuell båge, halvautomatisk och argonbågsvetsning med ett maximalt strömvärde på 175 A. Och om allt är mer eller mindre klart med toppströmmen är det svårt att förstå dess minimivärden. Svetsning av tunnplåt (från 0,8 mm) till ett minimum (10 A) kan endast ske med argonbågsmetoden, eftersom den minsta manuella svetsmetoden är begränsad till 20 A, vilket kan leda till den ökända genombrottet.

Om det i fråga om ergonomi inte uppstår problem vanligtvis, är det ganska svårt för användarna att hantera TIG (argon-bågsvetsning). I övrigt finns det sällsynta enskilda klagomål, som i regel är rent subjektiva.

fördelar:

 • mångsidighet och mångsidighet;
 • Närvaron av eftergas levereras i tre sekunder efter svetsning.

nackdelar:

 • svårigheter med utvecklingen av argonbågsvetsning.

1 Fubag INMIG 250 T


Modern ledning. Professionell brännare "Fubag" komplett
land: Tyskland (producerat i Kina)
Genomsnittligt pris: 58 900 gnidning.
Betyg (2019): 4.9

INMIG 250 T-modellen har släppts sedan 2015, vilket otvivelaktigt indikerar dess tekniska relevans. På grund av de höga svetsströmmen i MIG / MAG-läget (upp till 250A) och på gång (60%) kan den användas lika mycket vid in-line-produktion, i bilverkstäder och på byggarbetsplatser. På panelen av ett slitstarkt metallfodral finns en panel för övervakning, som stängs under driften med ett genomskinligt lock. Tillsammans med enheten ingår en märkesbrännare med en längd på 3 m, en gasslang och en jordkabel ingår i förpackningen.

Anordningen för tillförsel av elektrisk ström har luftkylning, tål hög belastning och garanterar en högkvalitativ och hållbar lösning på vilken svetsuppgift som helst. Brännaren är ansluten på det mest mångsidiga och snabba sättet - med hjälp av Euro-kontakten.För omedelbar och säker arbetsstart tillhandahålls den användbara funktionen av strömlös ledningsfyllning och svetsaren skyddas mot överhettning och strömavbrott i ett system med flera nivåer.

fördelar:

 • högkvalitativ söm
 • två rullmatare
 • allt du behöver för svetsning ingår;
 • Minsta vikt för en professionell kamera är 25 kg.

nackdelar:

 • eventuellt över priser.
Populär omröstning - vem är den bästa tillverkaren av svetsomvandlare?
Vi rösta!
Totalt antal röster: 499
Varning! Ovanstående information är inte en guide till ditt köp. För råd bör du kontakta experterna!

Lägg till en kommentar

  • bowtieleskrattarrougesmileyavslappnadflin
   heart_eyeskissing_heartkissing_closed_eyesspolaslättadnöjdflin
   winkstuck_out_tongue_winking_eyestuck_out_tongue_closed_eyesflinkissingstuck_out_tonguesovande
   oroligrynkarångestopen_mouthgrimacingförvirraddämpad
   uttrycksunamusedsweat_smilesvettdisappointed_relievedtröttatankfull
   besvikenförväxlasräddacold_sweathärdaropsNYFTA
   glädjeförvåningskrikatired_faceargragetriumf
   sömnigyummasksolglasögondizzy_faceimpsmiling_imp
   neutral_faceno_mouthoskyldig

betyg

Hur man väljer

recensioner