15 bästa bilnavigatorer

plats

namn

Funktionsbedömning

Bästa billiga bilnavigatorer: Budget upp till 4000 gnidning.

1 LEXAND SA5 + Den bästa funktionaliteten i budgetsegmentet
2 NAVITEL C500 Bästa prestanda. Inbäddade kartor över Ryssland
3 Digma AllDrive 505 Arbeta med programmet CityGuide. Läser, tittar på foton och videoklipp
4 Prology iMap-5800 Allt du behöver till ett överkomligt pris.
5 Prology iMap-4800 Minimimått Stabilt jobb

De bästa navigatörerna för en bil med en diagonal på 6-7 tum

1 Garmin Drive 61 RUS LMT Den bästa designen. Rensa navigeringsanvisningarna
2 NAVITEL T700 3G Den mest multifunktionella enheten. Licensierad kartografi av 47 länder
3 Prestigio GeoVision Tour 4 Progorod Den bästa kombinationen av pris och funktionalitet. Modern OS

De bästa navigatörerna för bilen 2 i 1 och 3 i 1

1 Garmin DriveAssist 51 RUS LMT Status varumärke. Intelligenta funktioner och tjänster i realtid
2 Eplutus GR-71 Högkvalitativ videoinspelning i avi-format. Detektion av alla typer av radar
3 Prology iMap-580TR Optimal funktionalitet till ett överkomligt pris.
4 XPX PM-718 Den mest budgetmässiga bilnavigatorn 2 i 1 med 7 "skärm

De bästa premium bilnavigatorerna och nya objekt

1 Garmin DriveLuxe Premium prestanda. Parning med en smart klocka och bakre kamera
2 Garmin DezlCam 785 LMT-D Den bästa GPS-navigatorn för lastbilar. Beräkning av speciella vägar
3 TomTom GO PROFESSIONAL 6200 Kompatibel med Siri och Google Now. Inbyggt SIM-kort med obegränsat internet

Bilnavigator - En oumbärlig enhet för resor och långa utflykter med bil. Navigator förenklar väldigt mycket om att flytta runt en obekant stad, med de flesta programvaran (Navitel, Progorod, etc.) kan du använda färskt kartor utan tillgång till Internet. För att uppdatera programvaran i Navigatorn använder du den inbyggda GSM-modulen eller Wi-Fi, med vilken du kan ansluta till smarttelefonen. Dyraare modeller kan dessutom utrustas med en DVR och radar detektor, och även fungera som en backspegel. Sådana "kombinationsanordningar" är utformade för att avsevärt spara användbar plats i bilen.

Vi föreslår att du känner till betyget för de bästa navigatörerna för bilen. Urvalet av de bästa navigatörerna gjordes med hänsyn till:

 1. Tekniska egenskaper och funktionalitet hos enheten
 2. Navigator Popularitet
 3. Kostnad (efterlevnad av pris och kvalitet)
 4. Kundrecensioner
 5. Expertutlåtanden

Bästa billiga bilnavigatorer: Budget upp till 4000 gnidning.

Välj de bästa modellerna av navigatörer i prissegmentet upp till 4000 rubel är inte en lätt uppgift. Göra valet av de bästa modellerna, baserat endast på recensionerna - inte den bästa idén. Faktum är att lejonens andel av vad de skriver är anpassade texter. Detta gäller särskilt för kinesiska budgetkodor. Det finns exempel när nästan 90% av alla recensioner skrivs av vanliga chefer, vilket inte tillåter att utvärdera navigatorens verkliga kvalitetskaraktär.

Därför byggde vi vårt betyg på budgetbilnavigatörer baserat på tekniska egenskaper och kostnader, och endast indirekt tog hänsyn till återkoppling. Vi valde även de modeller som kunde köpas 2018.

5 Prology iMap-4800


Minimimått Stabilt jobb
land: USA (producerat i Kina)
Genomsnittligt pris: 3 200 gnid.
Betyg (2019): 4.0

Inte alla förare jagar storskärmen, för någon är det mycket viktigare att lämna maximalt ledigt utrymme på vindrutan. För dem har Prology skapat en miniatyrmodell (120 x 80 x 12 mm) med en 4-tums diagonal display. Det är relativt nytt, dess tekniska parametrar är standard, men köparen kan vara säker på sin tillförlitlighet och stabilitet i kommunikationen.

Som standard laddas "Navitel" -kartorna över Ryssland och 11 närmaste länder med täckning på 370 tusen platser i enheten, varav 30 tusen är i HD-kvalitet. Resten av kartläggningen kan laddas ner gratis från Navitel-webbplatsen, med hjälp av internminnesreserverna på 4 GB. Om de inte räcker till (vilket är osannolikt) kan du sätta i ett flashkort upp till 32 GB. Vid första anblicken finns det inte mycket RAM - endast 128 MB, men vi har inte hittat några negativa recensioner om den långsamma lanseringen och fryser. Billig, enkel och bekväm enhet med GPS - den här navigatorn är tydligt värd sin plats i toppen.


4 Prology iMap-5800


Allt du behöver till ett överkomligt pris.
land: USA (producerat i Kina)
Genomsnittligt pris: 3 500 gnid.
Betyg (2019): 4.3

Nästa plats i vår ranking tas av Prology iMap-5800 navigatorn. Detta är en uppdaterad version av den kända navigatorn Prology iMap-5600, med den enda skillnaden att iMap-5800 inte har en PS / 2-kontakt. Men det fanns stöd för standard NMEA 0183.

Prology är en produkt av amerikanskt ursprung. Föregångaren till varumärket är Saturn High-Tech. För närvarande ligger företagets produktionsanläggningar i Kina.

I allmänhet är detta den vanligaste modellen med en standard uppsättning funktioner: inbyggd karta, ruttberäkning, röstmeddelanden. Det är möjligt att ladda ner kartor över området. Du kan visa grafikfiler, titta på videoklipp och lyssna på musik.

Det finns många positiva recensioner om Prology iMap-5800, eftersom navigatorn inte är ny länge. Modellen blev populär av flera anledningar:

 • GPS fungerar bra, satelliterna fångar felfritt
 • Njut av närvaron av 3D-ritning på kartan
 • Byggkvaliteten är bra trots lågt pris.
 • Skärmen fungerar utan bländning.

Det finns några negativa recensioner om navigatorns för tidiga nedbrytningar. Tydligen beror detta på utseendet på defekta partier eller franka förfalskningar. Hur verkliga är dessa fakta, vi kan bara gissa.

3 Digma AllDrive 505


Arbeta med programmet CityGuide. Läser, tittar på foton och videoklipp
land: Ryssland (producerat i Kina)
Genomsnittligt pris: 2 990 gnid.
Betyg (2019): 4.5

Om navigationssystemet "CityGid" i recensionerna skriver de att du kan bygga vägar med högsta detaljer. Tillgången till Internet på väg till jobbet beror inte på programvaran, och om du inte är intresserad av information om trafikstockningar, kan du klara av det. Navigator Digma AllDrive 505 kommer med detta system, vilket är särskilt välkommet för S: t Petersburgs folk - det fungerar felfritt i deras stad. Anordningen tillåter emellertid, om så önskas, att ersätta navigationssystemet med en alternativ en.

Navigatorn klarar av huvudfunktionerna på ett tillfredsställande sätt: det startar om några sekunder, finner exakt punktens slutpunkt, erbjuder rimliga alternativ för att följa och ger en utmärkt översikt över kartan. Färgskärmen är ljus nog för att inte skugga i soligt väder och inte att blinda ögonen på kvällen. Det finns inte många röstmeddelanden, men de kommer inte att ge den nödvändiga svängen. Utvecklarna föreslår att enheten används för fritid, integreras i spelprogrammet för skal, videospelare, samt program för att läsa böcker och lyssna på ljud.

2 NAVITEL C500


Bästa prestanda. Inbäddade kartor över Ryssland
land: Ryssland (producerat i Kina)
Genomsnittligt pris: 3 650 gnid.
Betyg (2019): 4.7

Det är fortfarande tidigt att skriva bort bilnavigatorer från kontona, för tidigt! Och det finns inget att skylla på deras långsamhet - moderna modeller som NAVITEL C500 hittar rätt adress på några sekunder, bygga den mest logiska vägen, rapportera den beräknade ankomsttiden och samtidigt öppna de närmaste POI-punkterna. Med smarthet och nimbleness måste enheten ha en välvalad komponent: Mstar MSB2531A processor (800 MHz), 128 MB RAM och inbyggd 4 GB. Enheten kommunicerar med satelliterna via MediaTek MSR2112 navigationschipset, vilket gör att du kan ta emot en GPS-signal vid en bärvågsfrekvens på 1575,42 MHz. Med andra ord är det inte ett enda klagomål om kvaliteten på kommunikationen antingen i recensioner eller i recensioner.

C500 är den mest budgetvänliga enheten av alla Navitel, men den levereras med förinstallerad programvara och detaljerad rysk kartografi, det vill säga fullt redo att användas direkt efter inköpet. Uppdateringen är helt gratis, men endast via USB-kabeln - Trådlös är inte tillgänglig. Förutom de grundläggande funktionerna finns en FM-mottagare, en AUX-utgång och en mediaspelare. Det finns stöd för microSD upp till 32 GB, så du kan alltid lyssna på aktuella nyheter eller din favoritlåtlista. Navigatorn är bekvämt monterad på vindrutan, ansluts till cigarettändaren, men den kan fungera oberoende av det inbyggda batteriet med en kapacitet på 950 mA h.


1 LEXAND SA5 +


Den bästa funktionaliteten i budgetsegmentet
land: Ryssland
Genomsnittligt pris: 3 100 gnidning.
Betyg (2019): 4.7

Den första platsen i rankningen tas av modellen "LEXAND SA5 +" en av de mest sålda bilnavigatorerna i Ryssland. Detta är en mycket funktionell enhet, vars kostnad inte överstiger 5000 rubel. Bland budgetmodellerna i vårt betyg har LEXAND SA5 + handsfree, Bluetooth-läge. Den här navigatorn har det mest kapabla batteriet 1100 mAh Det finns inbyggda spel för dem som gillar att passera tiden i trafiken. Navigatorn levereras med förinstallerade Navitel-kartor. En av de bästa programvarorna för ryska vägar.

Det är synd att det inte finns något stöd för NMEA 0183-standarden (det garanterar kompatibiliteten hos GPS-mottagaren med all den populära GPS-navigationsprogramvaran).

Lexand säger till förmån för navigatörer att detta är ett ryskt varumärke av bärbar konsumentelektronik. Företaget är ganska erfaren och arbetar på marknaden sedan 1989. Detta ger lite hopp om att stödet från bilens gadget (uppdatering) kommer att ske utan dröjsmål.

Användarrecensioner

fördelar:

 • Utmärkt utrustning
 • Bra funktionalitet till ett litet pris - noterar 90% av alla användare
 • Multimediafunktioner - du kan titta på bilder, videoklipp, lyssna på musik
 • Högkvalitativ montering

nackdelar:

 • Skärmens upplösning kan göras lite mer.
 • Trots den angivna batterikapaciteten varar batteriladdningen inte länge
 • Ledningen är lite kort (typisk för många moderna bilnavigatorer)

De bästa navigatörerna för en bil med en diagonal på 6-7 tum

Det är viktigt för vissa bilägare att navigatören inte bara utför sin huvudfunktion ruttdefinition, men hade också utmärkta multimediafunktioner och högkvalitativ visning. Navigatörer med skärmstorlekar från 6 till 7 tum tillåter dig att visa videoklipp med hög upplösning. Den större skärmstorleken desto bekvämare att använda en GPS-enhet.

Samtidigt är valet av enheter med en ökad diagonal idag inte lika stor som exempelvis i kategorin navigatorer med 5-tums bildskärmar.

3 Prestigio GeoVision Tour 4 Progorod


Den bästa kombinationen av pris och funktionalitet. Modern OS
land: Kina
Genomsnittligt pris: 4 800 gnid
Betyg (2019): 4.3

Flaggskeppet i linjen av navigatörer för bilar GeoVision hade bara tid att dyka upp, som redan ingick i de bästa konsumenternas sympatier. Och det här är inte förvånande, eftersom hans yngre bror Tour 3 har bevisat sig bra. Han är den första av alla vakter av GPS-navigatörer, blev av med den föråldrade Windows CE och började arbeta under kontroll av Android. Och den 4: e modellen fungerar med en 1,3 MHz-processor baserad på Android 8.0, utrustad med en LCD-pekskärm, har 1 GB RAM och 8 GB (varav cirka 3,6 gratis) internminne. Faktum är att detta är en fullfjädrad elektronisk avtoplanet, som fungerar utan buggar i multitasking-läge.

De som lyckades testa enheten, notera den utmärkta mottagningen av nätverk, det snabba svaret från sensorn att röra och svepa, bra programvara för navigering. Progorod-programvaran, den populära Yandex Map och Navigator-tjänsterna, en uppsättning 3D-kartor är förinstallerad i enheten. Möjligheten till gratis byte och uppdateringar är genomförd på ett bekvämt sätt - USB, Wi-Fi, 3G (det finns en plats för SIM-kort) eller Bluetooth. Via Internet kan du också uppdatera databasen med radar och polis kameror, viktiga punkter i POI.Enheten drivs av en 12V cigarettändare, men den är fullt kapabel att fungera i fristående läge i upp till 5 timmar - det är inte för ingenting att ett 2500 mAh batteri är installerat.

2 NAVITEL T700 3G


Den mest multifunktionella enheten. Licensierad kartografi av 47 länder
land: Ryssland (producerat i Kina)
Genomsnittligt pris: 6 000 gnid.
Betyg (2019): 4.7

Det är svårt att överraska bortskämda användare av fordonselektronik med något, men Navitel lyckades. Det är inget skämt - för att ge kunderna till navigatorn T700 3G en licensierad kartuppsättning med nästan femtio länder, som också är föremål för en gratis livstidsuppdatering. Vi ser genast att enheten är avsedd för seriösa resenärer. Dessutom är det mycket lämpligt att använda som telefon, tablett, taximeter, videobandspelare och till och med en radar detektor - man kan bara hämta och starta motsvarande applikationer, och för antiradarfunktionen finns det även en förinstallerad SpeedCam-databas.

Nästa användbar funktion hos navigatören är möjligheten att installera två SIM-kort samtidigt med stöd för 2G / 3G-standarder, vilket ger tillgång till mobilt Internet, vilket i sin tur ger en mängd information om väder, trafikstockningar, trafikoptimeringsalternativ etc. Installerade Wi-Fi, Bluetooth och GPS-moduler låter dig ta emot och överföra data till andra enheter, hålla kontakten med satelliter och bestämma platsen. Och enheten är utrustad med en huvud- och frontkamera. Det finns inga mirakel att förvänta sig av dem, men för att organisera ett videosamtal med WhatsApp eller fotografera texten på tekniska indikatorer på 2 och 0,3 MP är tillräckligt.

En kort översikt över den populäraste bilnavigationsprogramvaran - fördelarna och nackdelarna med varje programvara:

programvara

Fördelar och nackdelar

Navitel

+ Den mest populära mjukvaran (60% av den ryska marknaden)

+ Det största urvalet av navigatorer med den förinstallerade mjukvaran "Navitel"

+ Multi-platform (stöder alla kända plattformar, inklusive Android, iOS och Windows)

+ Många gratis tjänster, inklusive trafikstockningar och information om radarer

+ Ingen tillgång till internet krävs för användning.

- Inte det bekvämaste gränssnittskortet

- Höga krav på enhetens prestanda

Progorod

+ Stor routing i Ryssland och mer än 60 länder i världen.

+ Det är möjligt att se svåra vägkorsningar, spårade korsningar

+ Billig licens (endast 950 gnid.)

+ Ingen tillgång till internet krävs för användning.

+ Gratis nedladdning av OpenStreetMap Maps

- Relativt ung programvara

Garmin

+ De mest realistiska bilderna av vägar och skyltar

+ Den bredaste täckningen av Ryska federationens territorium (cirka 200 000 bosättningar)

+ Vanliga mjukvaruuppdateringar (var tredje månad)

+ Avancerad adresssökning, även efter kropp och struktur

+ Du kan installera kartor över CIS, Europa, Nordamerika etc.

+ Fri service "trafikstockningar"

- Enplattform (fungerar endast i dyra navigatörer från "Garmin")

iGO

+ Enkel installation och hantering

+ Praktisk natt och dagsutsikt

+ Autoscale kartor i realtid

+ Högkvalitativ ritning av 3D-kartor

+ Tankeväckande röststyrning

+ Högkvalitativ röstassistent

- Inte frekvent mjukvaruuppdatering

- Mer lämplig för resor utomlands

1 Garmin Drive 61 RUS LMT


Den bästa designen. Rensa navigeringsanvisningarna
land: USA (producerat i Kina)
Genomsnittligt pris: 12 900 gnidning.
Betyg (2019): 5.0

Garmins varumärke betraktas som konservativ, men dess designers nådde tydligt designen av den 61: e modellen med inspiration: de berövade den av tjocka, 1 cm sidor och gjorde nästan hela synlig yta på skärmen. Enheten var klädd i ett snyggt fall av hållbar plast, samtidigt som man säkerställde en högkvalitativ montering och som ett resultat fick en av de mest attraktiva enheterna i denna kategori. Självklart är någon bilanordning mer "klädd" än "av tanken", men efter att ha slagit på är enheten kvar i en höjd, och hastigheten för lastning och positionering beror inte på yttre väderförhållanden.

Traditionellt är skärmen förstorad till 6.1 ": storleken på diagonalen ger soliditet till gadgeten och förenklar förvaltningen mycket.Drive 61 kan säkert rekommenderas till personer som värdesätter sin tid - inga suspensioner och lags i navigatörens arbete märks. Detsamma kan sägas om röststyrning: övergången till menyn är omedelbar och en fungerande radiobandspelare är inte ett hinder. Separat är det nödvändigt att notera utförandet av röstmeddelanden: de kompletterar namnen på gator med anmärkningsvärda landmärken, t.ex. trafikljus eller restaurang. Tack vare dem är det inte nödvändigt att peer på adressetiketter, det räcker bara för att lyssna på den elektroniska assistentens instruktioner.


De bästa navigatörerna för bilen 2 i 1 och 3 i 1

Kombinationen av fordonsindustrin - den etablerade praxis de senaste åren. Fler och fler automotive gadgets visas på marknaden, i 2 i 1 och 3 i 1-format. Kombinering av navigatorn med DVR kan vara mycket användbar för att spara utrymme på vindrutan (och i vissa kombinationsmodeller läggs en radar detektor till). Dessutom kommer det inga problem med kraften hos två enheter från en cigarettändare.

Vi erbjuder dig att bekanta dig med de tre bästa kombinerade navigatörerna som kan köpas år 2018.

4 XPX PM-718


Den mest budgetmässiga bilnavigatorn 2 i 1 med 7 "skärm
land: Kina
Genomsnittligt pris: 3 500 gnid.
Betyg (2019): 4.0

Vi erkänner att den här enheten kom högst upp på grund av den låga kostnaden. Hitta en gadget med en 7-tums skärm och videoinspelningsfunktionen är billigare än 3,5 tusen rubel. - Det är en annan uppgift. Men tillverkaren, som dömer av beskrivningen, har också lagt fram en bra funktionalitet: Närvaron av den inbyggda Bluetooth gör att du kan slå på handsfree-telefonläget, TFT-skärmen i färg ger automatisk ljusstyrka, det finns stöd för alla populära ljud- och videoformat, liksom en del grafik , bmp, gif, png) och text (txt). I de tekniska specifikationerna finns det ingen information om programvaran för navigering, men två program nämns i recensionerna (mycket värdig, jag måste säga) - Navitel och iGo.

Skärmupplösning är standard för 7-tums modell - 800x480. Detta räcker till för bekväm visning av kartor i 3-dimensionellt utrymme. Den angivna batterikapaciteten på 1200 mA ∙ h bör också räcka till för normal drift. Kvaliteten på videoregistrering är inte känd, liksom typen av chipset, mängden operativminne. Om du tror indirekt de uppgifter som samlas individer kan navigatören från ett ungt kinesiskt företag visa uppmärkta talanger som en multimediaspelare, men som en kombinationsruta är det fortfarande en "mörk häst".

3 Prology iMap-580TR


Optimal funktionalitet till ett överkomligt pris.
land: USA (producerat i Kina)
Genomsnittligt pris: 6 100 gnid.
Betyg (2019): 4.0

Modellen av det amerikanska varumärket "Prology" är en av de tre ledarna i rankningen av de bästa navigatörerna med en DVR. Prology iMap-580TR kommer inte att behaga dig med en rik funktionalitet, och priset för en kombinationsenhet är en av de lägsta.

Modellen kan beskrivas som: Minsta funktioner - maximal effektivitet. Och som en navigator och som en DVR-enhet fungerar det på en solid fyra. Det finns två kortplatser för minneskort: en för navigatorn, den andra för DVR. Video spelas in med ljud med en upplösning på 1280x720. Enheten kan också överföra trafikdata via GPRS-kommunikation. Works Prology iMap-580TR på programvara "Navitel" Den mest populära mjukvaran på ryska vägar. Processorn är dock den svagaste i toppen (endast 500 MHz), så du bör inte förvänta dig superhastighet från navigatorn.

2 Eplutus GR-71


Högkvalitativ videoinspelning i avi-format. Detektion av alla typer av radar
land: Hong Kong
Genomsnittligt pris: 6 300 gnid.
Betyg (2019): 4.6

Tja, vad kan DVR vara i navigatorn? - någon från skeptiker kommer att fråga. Vi skulle inte ha trott det själva, men efter att ha blivit bekant med Eplutus GR-71 kombinationsenhet, hävdar vi att det bästa är det bästa. Till att börja med, när tändningen slås på, startar enheten inspelning med Full HD-upplösning i avi-format, vilket betyder att det är bekvämt att visa det på en TV eller dator. På grund av användningen av högkvalitativ optik skildras videofilerna med utmärkt detaljering, inklusiveom skjutningen gjordes på natten eller objektet var borta från bilen. Vid plötslig bromsning, icke-standard manövrering eller påverkan sparar G-sensorn uppgiften i en separat mapp och blockerar möjligheten att radera den.

Med "direkt ansvar" -anordningen klarar sig enkelt. Det avancerade GPS-systemet gör det möjligt för dig att upprätthålla kommunikation med upp till 32 satelliter samtidigt och bestämma platsen för fordonet. Det är sant att enheten levereras med en provversion av Navitel-programmet, som inte har någon tidsbegränsning, men när du försöker uppdatera den krävs en licensnyckel. När det gäller radaravkänning kan enheten fånga signaler från de vanligaste radarkomplexen och hastighetsmätarna på Ryska federationens territorium: Strelka, Robot, Iskra, Amata, etc. Inte dåligt, som för en navigator, eller hur?


1 Garmin DriveAssist 51 RUS LMT


Status varumärke. Intelligenta funktioner och tjänster i realtid
land: USA (producerat i Kina)
Genomsnittligt pris: 23 700 gnidning
Betyg (2019): 4.7

Garmin har fått ett utmärkt rykte och har länge varit bland de främsta tillverkarna av navigationssystem. Det är logiskt att dess navigatörer ruttar noggrant och tillåter dig att nå ditt resmål utan några problem. Mycket mer intressant är hybridmodellen Garmin DriveAssist 51, som på bilpanelen ersätter både en GPS-navigator och en videoinspelnings gadget. Videon spelas in med referens till bilens koordinater i upplösningen 1920 × 1080, siffrorna läses från ett avstånd på upp till 3 m, visningsvinkeln är tillräcklig för att spåra trafiksituationen längs hela skärmens omkrets. Inspelning visas på en 5-tums skärm med sensor och zoom-zoom-funktion.

Men "Garmin" skulle inte vara "Garmin" om det inte var att nose deras avkomma med en massa ytterligare "bullar". Till exempel kommer enheten alltid att berätta när du behöver sakta ner - lejonens andel av radardetektorer kommer att avundas volymen av sin databas med fasta kameror. Trafiken på gatorna kan övervakas med hjälp av den proprietära Smartphone Link-applikationen. Om föraren lyckades komma in i en trafikstockning kunde han distraheras av sin verksamhet, och när bilflödet rör sig framåt informerar gadgeten honom om det. Funktionen Vidare kollisionsvarning varnar dig för en farlig inställning till närliggande bilar, och Lane Departure Warning varnar dig om att lämna körfältet.

De bästa premium bilnavigatorerna och nya objekt

3 TomTom GO PROFESSIONAL 6200


Kompatibel med Siri och Google Now. Inbyggt SIM-kort med obegränsat internet
land: Nederländerna
Genomsnittligt pris: 26 500 gnid.
Betyg (2019): 4.5

Det verkar som att navigatörerna började vinna i kampen mot smartphones för en plats i bilen. Den vänliga telefonfrakten efter de senaste GPS-navigationssystemen visade sig när TomTom lanserade Go-linjen med flaggskeppet 6200. Bland funktionerna finns obegränsat internet över hela Europa (den här funktionen stöds inte i alla länder), obegränsat gratis uppdateringsabonnemang kartografi och tillgång till databasen med höghastighetskameror, synkronisering med föregående navigatör genom molnlagring, tillhandahållande av trafikinformation av TomToms trafiktjänst.

Enheten kan synkroniseras med din Siri smart assistent (iPhone) eller Google Now (Android) för att begära all nödvändig information med hjälp av röst. Dessutom är enheten utrustad med ett färdprognossystem, tack vare vilket det kommer ihåg de mest besökta platserna och erbjuder de bästa alternativen för rörelse. GPS-navigatorn är särskilt populär i Västeuropa, medan det i Ryssland fortfarande anses vara exotiskt.

2 Garmin DezlCam 785 LMT-D


Den bästa GPS-navigatorn för lastbilar. Beräkning av speciella vägar
land: USA (producerat i Kina)
Genomsnittligt pris: 35 500 gnid.
Betyg (2019): 4.9

Detta är den första bilnavigatorn, utformad för professionella lastbilsförare. Den integrerar en 7-tums bildskärm, videobandspelare och informationssystem om aktuell trafiksituation. Så att föraren inte behöver distraheras och tar händerna av ratten, är möjligheten att styra rösten implementerad i gadgeten.Att lyssna på logiska och detaljerade tips, orientering i okänd terräng är mycket bättre och snabbare, medan navigatören erbjuder rutter med hänsyn till fordonets dimensioner, lastens art som transporteras, vägviktbegränsningar, behovet av att besöka flera adresspunkter etc.

Databasen i gadgeten innehåller information om servicepunkter: bensinstationer, underhåll, viktstationer, parkeringsplatser. I processen finns en automatisk inspelning av data om körsträcka, bränsleförbrukning, antal arbetstimmar - allt som behövs för att ge en rapport. Vid bearbetning ger enheten en varningssignal och erbjuder flera platser för rekreation i närheten. När du flyttar till en annan tidszon växlar den klockan på egen hand och visar tiden för soluppgång och solnedgång. Dessa och många andra funktioner gör körningen mycket enklare och säkrare.


1 Garmin DriveLuxe


Premium prestanda. Parning med en smart klocka och bakre kamera
land: USA (producerat i Kina)
Genomsnittligt pris: 26 500 gnid.
Betyg (2019): 5.0

DriveLuxe GPS-navigatorserien tillhör premiumsegmentet med motsvarande prislapp - upp till 45 000 rubel. De är svåra att hitta på lager, och även på den officiella hemsidan finns de tillgängliga på förbeställning. Tillhör "eliten" känns igen omedelbart - genom den ädla glansen av metallfodralet, det döda greppet om en kraftfull magnethållare med inbyggd strömkontakt, rikedom av bilden på displayen och ett brett utbud av IQ-tjänster i realtid. Närvaron av Bluetooth gör det möjligt för dig att omedelbart vända navigatorn till ett headset, och integration från tredje part av användbara tjänster som TripAdviser eller Foursquare ger dig möjlighet att få värdefulla råd om en viss turistplats.

Om du kopplar bilens gadget till den smarta klockan med samma namn, kan navigeringen övervakas direkt på handleden, även efter att bilen är parkerad. Förresten kan du glömma att hitta en bil i en fullsatt parkering också - klockan visar dig vägen. Ett annat användbart samarbete med enheter är med en trådlös bakåtkamera som sänder en bild på navigatorns display. Slutligen är en helt oväntad egenskap hos bilnavigatören kontrollen av barn i baksätet. För dess genomförande behöver du en extra enhet BabyCam.


Hur man väljer en bra bilnavigator

Valet av en bra, funktionell och, viktigast, pålitlig navigatör - är mycket svårt. För att inte misstas med inköpet rekommenderar vi att du uppmärksammar ett antal av följande parametrar:

 • Operativsystem. De mest utbredda navigatörerna arbetar på Android-systemet. Förutom dem finns det ett antal alternativa operativsystem som Navitel, Windows, etc.
 • Korttyp. På samma sätt som operativsystem kan navigatören arbeta på grundval av olika kartor. De mest kända är kartor från Navitel - andelen navigatorer med dem "ombord" överstiger 50% av det totala antalet modeller. Det finns också fler "exotiska" alternativ: Garmin, Avtosputnik, Progorod, Navteq, iGO och många andra.
 • Trafikstockningar. Visualisering av trafikstockningar i realtid är en mycket viktig funktion hos navigatorn. Om frågan om tid för dig är väldigt relevant, var god att sopa bort navigatorer utan stöd av denna funktion.
 • tillgänglighet FMmodul. En mycket användbar funktion i gadgeten, eftersom radion inte bara är en möjlighet att hålla kontakten med civilisationen utan också ett sätt att lära sig viktig information om väder och trafikförhållanden (en typ av varning om trafikstockningar).
 • Visningsstorlek. Eftersom föraren är tvungen att koncentrera sig på vägen är det ofta helt enkelt omöjligt att se informationen på displayen. Om du är van att navigera med visuella indikatorer, snarare än med hjälp av röst, föredrar du en gadget med en stor skärm (cirka sju inches).
 • GPS eller GLONASS. Svaret är enkelt: både det och det. Faktum är att GPS är ett system som utvecklats i USA och som täcker 32 satelliter över hela världen. GLONASS är ett inhemskt system, på grund av vilket 24 satelliter ligger exklusivt över Rysslands territorium.
 • hybriditet. På marknaden kan du hitta ett stort antal navigatörer med inbyggda funktioner i DVR eller radar detektorn, eller båda. Tillförlitligheten hos sådana enheter (på grund av ett större antal funktioner) är lägre än för standardnavigatorer, men om det behövs (och spara utrymme och pengar) kan du välja hybridmodeller.
Populär omröstning - vem är den bästa tillverkaren av bilnavigatorer?
Vi rösta!
Totalt antal röster: 236
Varning! Ovanstående information är inte en guide till ditt köp. För råd bör du kontakta experterna!

Lägg till en kommentar

  • bowtieleskrattarrougesmileyavslappnadflin
   heart_eyeskissing_heartkissing_closed_eyesspolaslättadnöjdflin
   winkstuck_out_tongue_winking_eyestuck_out_tongue_closed_eyesflinkissingstuck_out_tonguesovande
   oroligrynkarångestopen_mouthgrimacingförvirraddämpad
   uttrycksunamusedsweat_smilesvettdisappointed_relievedtröttatankfull
   besvikenförväxlasräddacold_sweathärdaropsNYFTA
   glädjeförvåningskrikatired_faceargragetriumf
   sömnigyummasksolglasögondizzy_faceimpsmiling_imp
   neutral_faceno_mouthoskyldig
1 kommentaren
 1. Sergei
  Jag har bara Prology iMap-5800, det är coolt att han är en av de tre ledarna, men även om jag inte hade kommit in, skulle jag ha tagit det ändå. För det första är priset mycket bra, med tanke på enhetens kvalitet och funktionalitet. För det andra, en bra sensor, peka inte ett finger hundra gånger för att rulla genom kortet eller slå på något. Det hjälper mycket när man manipulerar under körning, nästan inte distraheras från vägen.

betyg

Hur man väljer

recensioner