15 bästa gaspannor för hemmet

plats

namn

Funktionsbedömning

De bästa billiga vägggaspannorna

1 Vaillant turboTEC pro VUW 242 / 5-3 Hög effektivitet med maximal tillförlitlighet
2 Baxi MAIN 5 24 F Bästa kvalitet
3 Navien DELUXE 24K Bästa ergonomi till ett överkomligt pris.

De bästa gaspannorna med golvinstallation från budgetkategori

1 Lemax Premium-25B Den största uppvärmningsområdet till ett överkomligt pris
2 ATON Atmo 30E Den kraftfullaste gaspannan (30 kW)
3 Protherm Wolf 16 KSO Den bästa automatiseringen. Utvecklat servicenätverk

De bästa golvgaskedjorna: priskvalitet

1 Baxi SLIM 2.300 Fi Den bästa funktionaliteten och kvaliteten
2 Navien GA 23KN Stabilitet och säkerhet vid drift. 3 års garanti
3 Buderus Logano G124 WS-32 Ökad effektivitet. Stort utbud av extrautrustning

De bästa väggmonterade gaspannorna kondenseringsprincipen för drift

1 Protherm Lynx kondensering Kombinationen av hög effekt och kompaktitet. Avtoupravlenie
2 Baxi Duo-tec Compact 1.24 Gynnsamt pris. Minsta förbrukning av flytande gas
3 Baxi Power HT 1.450 Optimal effekt och säkerhet

De bästa dubbelkedjorna

1 Rinnai RB-207RMF Den bästa digitala tekniken. 18 japanska patent
2 Ariston CARES X 15 FF NG Fin temperaturinställning. Sofistikerade säkerhetssystem
3 Bosch Gaz 6000 W WBN 6000-18 С Patenterad värmeväxlare design. Lågt ljud

Partnerbjudanden

Perfekto
En av de största online-VVS-butikerna i Ryssland. Stort utbud av VVS, plattor och produkter för uppvärmning

Eftersom gas i Ryssland är en storleksordning lägre än el, vänder många ägare till privata hem till att installera gaspannor. De ekonomiska parametrarna ligger emellertid långt ifrån den enda fördelen av enheter av den här typen över de andra. De kan hänföras till hög termisk effekt, optimal effektivitetsnivå, minsta mängd skadliga utsläpp och möjligheten att uppvärma ett stort område (från 150 till 300 kvadratmeter).

Naturligtvis, som alla andra tekniker, har gaskedjor nackdelar. Dessa inkluderar den strikta samordningen av installationen med den federala Gastechnadzor-tjänsten, utrustningen av huset med en skorsten för avlägsnande (mindre mängd) förbränningsprodukter, liksom införandet av automation för att upptäcka gasläckor.

I vårt betyg hittar du 15 av de bästa och högkvalitativa gaspannorna, vars inköp i många år kommer att ge dig värme och varmt vatten. Innan detta rekommenderar vi dig att utforska några nyanser att välja en gaspanna för ett hus eller lägenhet.

Är det rätt val - singel eller singel?

Såsom är känt, med antalet kretsar, är vanligen uppdelade gaspannor i enkelkrets och dubbelkrets. Vilken är bättre? Det rätta valet beror på huvudsyftet med enheten.

Enkrets utformad uteslutande för huvudkylvätskan (radiatorer, rör etc.), det vill säga de köps för att ge uppvärmning. Ofta sätts sådana anordningar på stugor och på platser där det inte finns någon vattenförsörjning. I det här fallet, för att köpa en enkretspanna, köp en panna för uppvärmning av vatten i ett autonomt VVS-system.

Dubbelkretspannor är enheter 2 i 1. De kan både värma huset och ge hett vatten. Värmebäraren och pannan i en sådan anordning uppsamlas i en nod. Om hett vatten inte förbrukas cirkulerar kylvätskan i värmekretsen. Så snart användaren öppnar varmvattenkranen växlar systemet ventilerna så att kylvätskan strömmar in i den andra kretsen. Detta är den mest populära typen av gaspannor, som sätter i de flesta lägenheter och privata hus.

Uppvärmd effekt

Ju kraftigare kedjan är desto högre kostar den.För att inte betala extra pengar och utesluta extra kostnader i framtiden (ju kraftigare pannan är desto mer resurser den förbrukar) är det viktigt att beräkna vilken typ av gaspanna du behöver. En ungefärlig beräkning är som följer: 10 kvadratmeter. m. av välisolerade lokaler (takhöjd upp till 3 m) ska vara 1 kW värmeffekt av pannan. För dåligt isolerade lokaler läggs ytterligare 30-50% till värmekapacitetsindikatorn.

För ett lanthus på 50 kvadratmeter. m. nog att köpa en gaspanna med en effekt på 7 - 12 kW. Men för ett hus på 200 kvadratmeter. m. behöver redan en enhet kraftfullare: 23-25 ​​kW. De flesta moderna gas-by-pass-pannor produceras med en värmeeffekt på 24 kW.

Vid val av kraften i pannan finns en annan viktig detalj. Om du tar för kraftig en enhet till ett litet rum (till exempel en 24 kW panna för en enrumslägenhet på 40 kvm.), Då pannan snabbt värmer kylvätskan på och av. Så snart vattnet svalnar, startar pannan igen. Kontinuerlig på och av kommer att inträffa mycket ofta, vilket leder till accelererat slitage och ökade gaskostnader. I sin tur kommer pannan med mindre kraft att ge en jämn förbränning, och on-off kommer att inträffa mycket mindre ofta.

Vilket företag föredrar?

Högsta kvalitet och pålitliga gaspannor tillverkas av italienska, tyska och sydkoreanska företag. Även med tanke på att många företag placerar sina produktionsanläggningar i Kina är det bättre att köpa en gaspanna av ett populärt varumärke än att köpa en mindre känd enhet.

För att underlätta ditt val, listar vi de bästa tillverkarna av gaspannor:

 • Navien (Sydkorea)
 • Bosch (Tyskland)
 • Ariston (Italien)
 • Baxi (Italien)
 • Buderus (Tyskland)
 • Vaillant (Tyskland)
 • Protherm (Slovakien)
 • Viessmann (Tyskland)
 • Kiturami (Sydkorea)

Spänningsstabilisator för gaspanna - behövs eller inte?

Efter att ha köpt en gaspanna är det lämpligt att installera en spänningsregulator. Särskilt om ditt nätverk har frekventa spänningsfall. Faktum är att i händelse av ett pannfel på grund av en strömkälla är det omöjligt att byta ut enheten under garantin. Kravet på nätverkskvalitet anges i varje garantiavtal. Därför är det bättre att tillbringa en extra 3-5 tusen rubel för en enhet med en kapacitet på upp till 1 kW (och du behöver inte en kraftfull stabilisator för pannan) än att förlora tiotusentals rubel.

De bästa billiga vägggaspannorna

De viktigaste fördelarna med vägggaskedjor - lägre pris och kompaktitet vid placering. De är mer föredragna för rum med ett begränsat område. Till exempel, för en lägenhet. Nackdelarna med väggmodeller är lägre effekt och kortare livslängd, i motsats till utomhusapparater.

3 Navien DELUXE 24K


Bästa ergonomi till ett överkomligt pris.
land: Sydkorea
Genomsnittligt pris: 29 800 gnidning.
Betyg (2019): 4.5

Gaspanna Navien DELUXE 24K - är den maximala komforten till lägsta kostnad. Värmekälla med dubbelkrets används för sekventiell uppvärmning av lokaler med en total yta på upp till 240 kvm och för att möta hushålls- och hushållsbehov i varmt vatten med en kapacitet på upp till 13,8 l / min vid 35 ° C. Ett särdrag hos värmaren i materialet hos den primära värmeväxlaren är rostfritt stål. Detta faktum minskar enhetens effektivitet till 90,5%, men förlänger dess hållbarhet på grund av pålitligheten i höglegerat stål.

Bekväm användning av varmvatteninstallationen säkerställs genom en bekväm visning och visualisering av instrumentet, en anpassad rumsregulator med fjärrkontrollpanel. Den lätthet med vilket operativt ingripande utförs i kedjens cykliska drift kan avsevärt minska förbrukningen av blått bränsle under drift.

Stats i den stabila driften av den elektroniska kretsen under förhållanden med periodiska fluktuationer i spänningen i nätverket, innefattande +/- 30% av 230 V.Oavbruten funktionalitet bestäms av närvaron av ett skyddsspets SMPS (Switched-Mode Power Supply), komplementärt till mikroprocessorn. Brännprocessen i en sluten kammare sker utan skadliga fel och stopp, vilket har en positiv effekt på utrustningens livslängd, med undantag av störningar.

2 Baxi MAIN 5 24 F


Bästa kvalitet
land: Italien
Genomsnittligt pris: 37 820 gnidning.
Betyg (2019): 4.5

Gaspanna Baxi MAIN 5 24 F är ett prov av en dubbelkretsenhet i rad av biotermiska värmeanordningar. Teknisk och teknisk lösning, som kombinerar värmekretsen med förberedelse av vatten för varmvattenförsörjning i ett enda vattenkraftkomplex, har signifikant minskat kostnaden för väggaggregatet jämfört med värmegeneratorer utrustade med separata värmeväxlare. Samtidigt fanns ingen signifikant nedgång i prestanda. Pannan är tillräcklig för att värma ett område på 240 kvadratmeter och förbereda 9,8 l / min varmt vatten vid 35 ° C.

Värmegeneratorn är konstruerad för att fungera på naturlig och flytande gas med ett stort trycktryck i bränsleledningarna. Vid anslutning till centraliserat förgasningsnät täcker täckningsområdet från 13 till 20 mbar. Högtryckströskeln på 37 mbar tillåts när den drivs av mobila och stationära gashållare. Denna indikator indikerar den höga tillförlitligheten hos bränsleutrustningen i pannan.

Kundrecensioner betonar att efterfrågan på alternativ för en gasenhet är möjligheten att ansluta extern kontroll: rumsregulatorer, veckoprogrammerare och tillhandahålls parning med lågtemperaturvärmekretsar (uppvärmda golv).

Video recension

Vilken värmepanna är bättre? Tabell över fördelar och nackdelar med fyra typer av pannor: gaskonvektion, gaskondensation, fast bränsle och el.

Typ av värmepanna

godsaker

cons

Gaskonvektion

+ Prisvärd pris

+ Lätt att installera och reparera.

+ Kompakt storlek

+ Attraktiv design (speciellt väggmodeller)

+ Effektivitet (gas är en av de billigaste energiresurserna)

- Det är nödvändigt att samordna installationen med Gaztekhnadzor

- Kräver en skorsten för avgas

- När gastrycket i systemet minskar kan pannan börja röka

- Kräver installation av automatisk spårning av gasläckage

Gaskondensation

+ Ökad lönsamhet (20% mer ekonomisk än en konvektionspanna)

+ Hög effektivitet

+ alla fördelar med en gaskonvektionskärl (se ovan)

- högt pris

- Fullständigt beroende av el

+ alla nackdelar med en gaskonvektionskärl (se ovan)

Fast bränsle

+ Autonomi (kan installeras där det inte finns några ingenjörsnätverk)

+ Tillförlitlighet (lång livslängd)

+ Låg kedjekostnad

+ Effektivitet (kan vara lägre än kostnaden för gas)

+ Variabilitet (användarens diskretion kan appliceras kol, torv, pellets, ved, etc.)

- Service (billiga modeller kan ge sot, sot). Omfattande rengöring krävs

- Ytterligare lagringsutrymme krävs för bränslekälla

- Manuell bränslebelastning

- Låg effektivitet

- Ibland behövs en tvångsmomentinstallation för utgången av förbränningsprodukter

elektrisk

+ Enkel installation

+ Ekologisk säkerhet

+ Tyst arbete

+ Ingen skorstensinstallation krävs (inga brännprodukter)

+ Fullständig autonomi

+ Högteknologi

+ Hög effektivitet (upp till 98%)

- Den dyraste typen av uppvärmning (förbrukar mycket el)

- Högkvalitativa elektriska ledningar krävs (det kan finnas problem med installation i gamla hus)


1 Vaillant turboTEC pro VUW 242 / 5-3


Hög effektivitet med maximal tillförlitlighet
land: Tyskland
Genomsnittligt pris: 53 700 gnidning
Betyg (2019): 4.5

Ledande rangordningen är inte den billigaste i kategorin, men den mest pålitliga och effektiva gaspannan Vaillant turboTEC pro VUW 242 / 5-3. Befälhavandet av tyska tillverkare vet inga gränser: i mer än tio år av produktion har denna modell hört i huvudsak ljudevisa recensioner om olika aspekter av byggnadsenheten och driften.

Dubbelkretspannan kan användas inte bara som värmare: När du ansluter till en köldvattenkälla, är det inte mindre briljant att klara av en pannans funktioner. Varmvattenkretsens maximala temperatur är 65 grader Celsius - för hemmabruk är den mer än det optimala värdet. 24 kW kraft är tillräcklig för uppvärmning av bostadsområden upp till 240 kvadratmeter. Med detta läge visar Vaillant turboTEC pro VUW 242 / 5-3 det högsta effektivitetsvärdet - ca 91%. Också värt att notera är närvaron av sex skyddsnivåer, elektronisk kontroll med förmågan att modulera flammen, samt en sex liter (normalt standard) expansionstank.

De största nackdelarna med modellen påverkar tillverkarens rent marknadsföringssida. Kostnaden för att betjäna Vaillant-pannor är mycket hög och ägaren kommer att medföra kostnader för inköp av märkesvaror och för efterföljande installation (cirka 50 till 50). Lyckligtvis är allvarliga skador på enheterna extremt sällsynta.

De bästa gaspannorna med golvinstallation från budgetkategori

Golvkedjor betraktas som mer tillförlitliga och hållbara. De kostar mer än väggmodeller, men får ström och kan värma rum på 200 kvadratmeter. m. För installation av golvkedjor rekommenderas att man använder ett separat rum (pannrum).

3 Protherm Wolf 16 KSO


Den bästa automatiseringen. Utvecklat servicenätverk
land: Slovakien
Genomsnittligt pris: 21 200 gnidning
Betyg (2019): 4.5

Icke-flyktig "napolnik", som presenterades av det slovakiska företaget "Proterm", har en överraskande liten storlek. Har endast 39 cm bredd, nästan 75 cm i höjd och 46 cm djup, det är enkelt att installera i något litet rum. I serien "Wolf" finns det två modifieringar som endast skiljer sig från värmekraften 12,5 och 16 kW, vilket är tillräcklig för uppvärmning av ett privat hus med ett område från 30 till 150 kvadratmeter. m.

Det faktum att Protherms största produktionsplats ligger på Vaillantfabriken, den världsberömda tyska tillverkaren av gaspannor, kommer att berätta mycket om produktionens kvalitet. Golvmonterade enheter är gjorda av stål med en tjocklek av 3 mm, utrustade med temperatur- och nödstyrenheter, ett utkaststabilisator och en SIT-gasbrännare (Italien). Designen är enkel att installera och använda, och orsakar därför inte klagomål från användarna. Det bör dock noteras att 2 års garanti på enheten är föremål för installation av en certifierad specialist.

2 ATON Atmo 30E


Den kraftfullaste gaspannan (30 kW)
land: Ukraina
Genomsnittligt pris: 27 800 gnidning.
Betyg (2019): 4.0

Kraftig enkretspanna av ukrainsk ursprung, som har allt du behöver för att säkerställa en stabil uppvärmning av rum upp till 300 kvadratmeter. Faktum är att dess huvuduppgift ATON Atmo 30E utför allt annat än beröm. Frånvaron av en andra krets för uppvärmning av vatten gav de ukrainska mästarna större uppmärksamhet och pengar för att förbättra och finjustera uppvärmningsfunktionen.

För normal drift kräver pannan 3,3 kubikmeter gas per timme. Det här är ganska mycket (särskilt för budgetmodellen), men nästan all energi från förbränning av fossila bränslen (enhetseffektivitet är 90%) omvandlas till värmeenergi, som i kombination med 30 kW kraft hälls i ett så stort uppvärmt område.

Generellt känns modellen av närvaron av principen om ekonomi: formgivaren avbröt nästan alla "civiliserade" funktioner, vilket gör att pannan bara är nödvändig - en termometer, gasstyrning och en överhettningsskyddstermostat. Ett sådant drag ledde till en märkbar ökning av nivån på tillförlitlighet, eftersom ett mindre antal komponenter leder till ett mindre antal möjliga (elementära) fel. I allmänhet är ATON Atmo 30E en idealisk panna för ett stort lanthus, inte belastat med ytterligare funktioner och behovet av att fungera som panna.

1 Lemax Premium-25B


Den största uppvärmningsområdet till ett överkomligt pris
land: Ryssland
Genomsnittligt pris: 27 360 gnidning.
Betyg (2019): 4.5

Lemax Premium-25B är en billig konvektions-typ av gaspannor. Producerad i Taganrog. Kunna effektivt värma ett hus upp till 250 kvadratmeter. m. med en effektivitet av 90%. Det låga priset på enheten på grund av värmeväxlarens stålkonstruktion. Detta material är mer mottagligt för korrosion, i stället för koppar och gjutjärnsväxlare. Utvecklaren har emellertid tillhandahållit en speciell värmeisoleringsbeläggning med hämmare, vilket skulle minska värmeväxlarens korrosion väsentligt.

Pannan är utrustad med allt som behövs för säker drift av systemet: värmeväxlare överhettningssensor, termometer, gasstyrning. Det finns en automatisk tändning - tändning utförs automatiskt. Detta indikerar en högre tillförlitlighet och effektivitet jämfört med enheter med piezo-tändning. Det nominella trycket för naturgas är 13 mbar, det vill säga att pannan arbetar med full kapacitet även vid låga tryck i gasnätet (vilket inte är ovanligt i Ryssland). Det här är den bästa indikatorn i vår översyn av budgetgolvkedjor.

Det bör noteras att pannan "Lemax" är konstruerad för ett öppet värmesystem, så när du köper det i huset bör du få en skorsten för utgången av förbränningsprodukter.

De flesta användarrecensionerna talar om Lemax "oförstörbarhet" och nära tyst drift. Detta är en ekonomisk och problemfri panna till ett överkomligt pris, med en tillverkares garanti i 3 år. En av de bästa erbjudandenen inom budgetområdet.


De bästa golvgaskedjorna: priskvalitet

Här är de mest optimala när det gäller pris och kvalitet golvgaskedjor. De mest populära aggregaten bland köpare.

3 Buderus Logano G124 WS-32


Ökad effektivitet. Stort utbud av extrautrustning
land: Tyskland
Genomsnittligt pris: 102 000 gnidning.
Betyg (2019): 4.5

Logano-linjen innehåller 4 standardstorlekar (från 20 till 32 kW) av lågtemperaturpannor, vilka anses vara mer lönsamma och säkra jämfört med högtemperaturpannor. Dessutom skapar låga temperaturer i värmesystemet de mest bekväma förutsättningarna för en person, samtidigt som man eliminerar starka temperaturskillnader i en lägenhet eller en privat stuga. Enheten kan byggas in i värmesystemet med hjälp av varma golv, och om värmeförlusterna i huset är för höga, är det möjligt att komplettera det med radiatorer.

Ytterligare värmebesparingar bidrar till den speciella utformningen av en gjutjärns värmeväxlare och värmeisolering med en tjocklek av 80 mm. Så att köpare kunde ordna uppvärmningsenheten individuellt, erbjuder företaget ett omfattande utbud av extra delar och komponenter, jag måste säga, mycket dyrt. Till exempel föreslås AW 50.2-Kombi rökgasövervakningssystem som köps för nästan 9.5 tusen rubel, medan Logalux SU måste betala minst 50 tusen rubel för den golvstående vattentanken. Ändå är konsumenterna nöjda med ekonomin, förenkling av förvaltningen och hållbarheten hos modellen och rekommenderar den för inköp.

2 Navien GA 23KN


Stabilitet och säkerhet vid drift. 3 års garanti
land: Sydkorea
Genomsnittligt pris: 34 000 gnidning.
Betyg (2019): 5.0

I juni förra året tilldelades Navien Rus LLC priset "Årets företag" i utnämningen "The Best Supplier of Engineering Equipment". En månad senare markerade företagets 3-dagars konferens försäljningen i Ryssland av den miljonskonstruerade pannan. Dessutom har varumärket under de senaste 4 åren uppnått 46,6% av omröstningen och bekräftat upprepade gånger titeln "Brand No. 1" i kategorin "Boilers for heating". Vad är anmärkningsvärt om sina produkter, att de röstar för det inte bara med ord utan också med plånbok?

För det första attraheras köpare av det mycket rimliga priset för enheten, vars utseende talar om den oöverträffade kvaliteten som kännetecknar sydkoreansk teknik. De blir inte besvikna även efter att ha blivit bekanta med de tekniska egenskaperna, särskilt närvaron av 2: a kretsen, den slutna förbränningskammaren och det elektroniska styrsystemet med en fjärrkontroll i satsen. Trots sitt "utomeuropeiska" ursprung är modellen fullt anpassad till ryska driftsförhållanden och är konstruerad för att arbeta med ett minimum tryck på gas och vattenförsörjning - 4 mbar respektive 0,1 bar.


1 Baxi SLIM 2.300 Fi


Den bästa funktionaliteten och kvaliteten
land: Italien
Genomsnittligt pris: 131 838 gnidning.
Betyg (2019): 5.0

Om du letar efter en högkvalitativ och modern gaspanna från en beprövad tillverkare, är Baxi SLIM 2.300 Fi en av de bästa alternativen. Det här är den dyraste enheten i vår recension, med en prislapp på cirka $ 2000, vilket är ganska acceptabelt för dem som inte gillar att spara på kvalitet.

Dubbelkretsen "Baxi" kan värma en stuga upp till 300 kvadratmeter. m. med en effektivitet av 90%. Den kan fungera i ett slutet värmesystem på grund av den inbyggda cirkulationspumpen. Den inbyggda expansionstanken bibehåller det optimala trycket i värmesystemet, tar överflöd vid uppvärmning och fyller upp förluster vid kylning av kylvätskan. Baxi SLIM 2.300 Fi - en av de bästa pannorna för drift av ett uppvärmt golv.

Materialet hos den primära värmeväxlaren är här gjutjärnet. Som du vet är gjutjärn korrosionsbeständigt, hållbart och pålitligt. Ytterligare funktioner som är värda att notera luftluft, säkerhetsventil och skydd mot att blockera pumpen.

Baxi SLIM 2.300 Fi är en av de mest sålda golvgaskedlen i mitten och högsta prissegmentet.

De bästa väggmonterade gaspannorna kondenseringsprincipen för drift

Under driften av gaspannan bildas kondensat, som kan användas för att generera termisk energi. Vad händer i pannorna i kondensationsprincipen, där extra energi från kondensatet genereras med hjälp av en speciell värmeväxlare (ekonomi). Detta ökar utan tvekan effektiviteten hos enheten.

Installera en kondenseringskärl kan spara upp till 20% av kostnaden för att betala för gas. Effektiviteten hos en konventionell konvektionskälla är således i genomsnitt 92%, medan kondenseringskedjan kan arbeta med en effektivitet på 109%. Det är sant att inköp av en kondensationsmodell blir mycket dyrare än en konvektionsmodell, och kanske ett sådant beslut skulle vara motiverat när man uppvärmde tillräckliga områden.

Nedan föreslår vi att lära känna värdena på de bästa kondensatorkedjorna av vägg- och golvtyper.

3 Baxi Power HT 1.450


Optimal effekt och säkerhet
land: Italien
Genomsnittligt pris: 147 000 gnidning.
Betyg (2019): 4.7

Speciella egenskaper hos modellen är hög effekt på 45 kW, effektivitet 107,5% och möjligheten att spara 100% av effekten när inloppstrycket sjunker till 5 mbar. Enheten implementerar alla moderna skyddsmetoder, inklusive skydd mot frysning, överhettning, samt gaskontroll och autodiagnostiksystem. Den inbyggda mikroprocessorn övervakar ständigt sensorns status och i fall av onormala situationer (till exempel en droppe i vattentryck, överhettning eller avstängning av gas) slås automatiskt av pannan. Det är också värt att notera närvaron av automatisk tändning, luftventilation och förmågan att ansluta ett uppvärmt golv.

Baxi POWER HT 1.450 är en av de mest tillförlitliga golvkedjorna. De uppenbara nackdelarna med anordningen inkluderar endast det höga priset.

2 Baxi Duo-tec Compact 1.24


Gynnsamt pris. Minsta förbrukning av flytande gas
land: Italien
Genomsnittligt pris: 52 500 gnid.
Betyg (2019): 4.7

Baxi Duo-tec Compact 1.24 är en av de mest prisvärda kondensatorkedjorna. Trots det låga priset är enhetens kraft 24 kW med en effektivitet på 105,7%. Det här är en utmärkt modell för installation i stuga eller stuga, eftersom pannan kan fungera på flytande gas med en förbrukning på minst 1,92 kg / h. Om så önskas kan Baxi Duo-tec Compact 1.24 anslutas till systemets golvvärme. Inbyggd expansionstank kommer att kompensera för kylvätskans expansion. Duo-tec Compact-serien är enkel att installera, lätt att använda och kan anpassa sig till gasens kvalitet. Arbeta med ett effektmodulationsförhållande på 1: 7.

Det är synd att pannan är enkrets och kan endast användas för värmesystemet.


1 Protherm Lynx kondensering


Kombinationen av hög effekt och kompaktitet. Avtoupravlenie
land: Slovakien
Genomsnittligt pris: 57 000 gnidning.
Betyg (2019): 4.8

I Europa används traditionella kedjor nästan aldrig - de har ersatts genom kondensering av enheter som Protherm "Lynx".Modeller av denna linje har tillverkats sedan 2002 och är fortfarande efterfrågade på marknaden. Det finns många anledningar till popularitet: Prisutbudet är också här - monterade kondenseringskedjor med liknande egenskaper från konkurrenter är 1,5 gånger dyrare, och en rik rigg, och till och med nu verklig design.

Systemet för tvångsavlägsnande av förbränningsprodukter gör att du kan montera enheten i lokalerna om det inte finns en skorsten. Bränsleförbrukningen är 3,2 cu. m / h och ger besparingar på ca 20-30% jämfört med konvektionsanordningar. Tack vare två förinställda lägen och ett automatiskt styrsystem med elektronisk skärm är det enkelt att ställa in önskad temperatur i ett privat hus. Dessutom har utvecklarna möjlighet att ansluta en extern styrenhet. Användarna klagar inte på några misslyckanden, vilket gör att vi kan bedöma Lynxs tillförlitliga tillförlitlighet.


De bästa dubbelkedjorna

Vid val av en dubbelkretspanna, liksom en kretskedja, bör särskild uppmärksamhet ägnas åt kraften. Om husets invånare planerar att ta ett bad ofta bör minsta effekten av utrustningen vara minst 18 kW, om duschens prioritet är, och sedan installera en mindre kraftfull enhet - från 10 kW. Innan du köper är det lämpligt att kontrollera om tillverkaren inte har varit stingig med cirkulationspumpen, säkerhetsventilen, membran expansionstanken och beslag medföljer.

3 Bosch Gaz 6000 W WBN 6000-18 С


Patenterad värmeväxlare design. Lågt ljud
land: Tyskland (producerat i Ryssland)
Genomsnittligt pris: 29 100 gnidning
Betyg (2019): 4.5

Matlagning varmt vatten tar vanligtvis lång tid. Om du inte vill bry dig om sådana besvär, ta en titt på Bosch Gaz 6000 W WBN 6000-18 C pannan. Plattvärmeväxlaren är konstruerad så att vattnet uppvärms om några sekunder. Närvaron av två separata värmeväxlare gör pannan mer produktiv (30 ° - 8,6 l / min, 50 ° - 5,1 l / min) och inte krävande för kvaliteten på vattnet.

Bland andra fördelar med utrustning för uppvärmning bör noteras det minsta ljudet - ljudet av en arbetskedja, många användare jämför med ljudet från en dator eller ett kylskåp. Lönsamhet - ytterligare en räknare "Bosch". Det föreslås att det införs "Eco" -läget, vilket endast möjliggör upphettning av vatten under valet. Om den mest flexibla automatiska justeringen krävs, är det möjligt att ansluta externa regulatorer till den inbyggda automationen, så att du kan styra systemet på distans.

2 Ariston CARES X 15 FF NG


Fin temperaturinställning. Sofistikerade säkerhetssystem
land: Italien
Genomsnittligt pris: 35 500 gnid.
Betyg (2019): 4.7

Ariston CARES-serien är de mest kompakta gaspannorna i traditionell design och med väggmontering. 15 kilowatt är konstruerad för installation i uppvärmningssystemen av små privata hus, villor och lägenheter, i det begränsade utrymmet, vars dimensioner - 400x700x319 mm - roterar väldigt bra. Och för övrigt tillåter du att ställa in värmekretsens temperatur med en noggrannhet på 1 ° och därigenom säkerställa ett idealiskt mikroklimat i ett litet rum.

Konstruktionen är monterad enligt modulprincipen, varigenom antalet gängade anslutningar - punkter med potentiella läckor - var minimala. Inbyggda skyddssystem som gasstyrning, frostskyddsläge, säkerhetsventil är ansvarig för oavbruten drift och förbättrad säkerhetssäkerhet. Samtidigt erbjuder tillverkaren alla nödvändiga alternativ för bekväm användning - en stor elektronisk display, automatisk tändning, statusdisplay och möjlighet att ansluta externa kontroller. Naturligtvis är denna enhet värd en plats i vår ranking!


1 Rinnai RB-207RMF


Den bästa digitala tekniken.18 japanska patent
land: Japan
Genomsnittligt pris: 52 800 gnidning.
Betyg (2019): 4.9

Japanerna är inte förgäves som technofriks - även gaspannan Rinnai RB-207RMF lyckades de fylla med den modernaste elektroniken. Det som gör det unikt är först och främst algoritmen för att automatiskt upprätthålla det optimala förhållandet mellan gas-luftblandningen i arbetskammaren. Processen styrs av "hjärnan" med touch sensorer. Detta uppnår ett oöverträffat brett sortiment av uteffekt - från 17 till 100%, och som en konsekvens minskar gasförbrukningen och ökar livslängden hos den primära värmeväxlaren.

Du kan styra modellen från "Standard" modifikationskonsolen (levereras i baspaketet), "Deluxe" eller Wi-Fi. Med det kan du programmera det individuella läget för uppvärmning och varmvatten, som kommer att behållas i automatiskt läge, beroende på utförande av sensorer ute och inne i byggnaden. Ändringar i inställningarna dupliceras av röstnavigatorn. Två mikroprocessorer ansvarar omedelbart för säkerhet, kontroll och korrigering av varandras arbete. Det här är inte en panna, men en rymdraket, inte annars!

Populär omröstning - vem är den bästa tillverkaren av gaspannor?
Vi rösta!
Totalt antal röster: 866
Varning! Ovanstående information är inte en guide till ditt köp. För råd bör du kontakta experterna!

Lägg till en kommentar

  • bowtieleskrattarrougesmileyavslappnadflin
   heart_eyeskissing_heartkissing_closed_eyesspolaslättadnöjdflin
   winkstuck_out_tongue_winking_eyestuck_out_tongue_closed_eyesflinkissingstuck_out_tonguesovande
   oroligrynkarångestopen_mouthgrimacingförvirraddämpad
   uttrycksunamusedsweat_smilesvettdisappointed_relievedtröttatankfull
   besvikenförväxlasräddacold_sweathärdaropsNYFTA
   glädjeförvåningskrikatired_faceargragetriumf
   sömnigyummasksolglasögondizzy_faceimpsmiling_imp
   neutral_faceno_mouthoskyldig
3 kommentarer
 1. Nicholas
  Allt som skrivs ovan om kedjan Lemax är redo att bekräfta. Det är sant att jag har en modell för 20 kW och ingen varmvattenförsörjning. Vad jag skulle vilja lägga till: Garantin gäller endast om den är ansluten till gasen av en tjänst med tillstånd för denna typ av verksamhet och med regelbundet underhåll. Automatik kan anpassas individuellt till parametrarna för gastryck i systemet (måste även göras av proffs)
 2. Victor
  Och var i din bord är Rinnai-pannan? Eller gjorde han inte listan eftersom du inte handlar dem?
 3. Pauline
  hotpoint pannor - vad du behöver! Vi använder, verklig frälsning.

betyg

Hur man väljer

recensioner