15 bästa koktoppar

plats

namn

Funktionsbedömning

Top gas kakor

1 Hotpoint-Ariston PCN 641 T IX Perfekt funktionellt arrangemang av brännarna
2 Fornelli PGA 45 Fiero Den bästa 3-ringsmodellen
3 GEFEST CH 1211 Den optimala kombinationen av pris och byggkvalitet

Top induktionshällar

1 Gorenje IT 612 SY2W Pålitligt barnskydd
2 Zanussi ZEI 5680 FB Panel med funktionen att känna igen närvaro av rätter
3 Hansa BHI68611 Unika egenskaper, snabb uppvärmning

Topp elektriska kakor

1 LEX EVH 640 BL Den bästa funktionaliteten
2 MAUNFELD MVCE 59.4HL.1SM1DZT BK Användbar enhet med oval uppvärmningszon
3 Kuppersberg FT6VS16 Individuell timer för varje brännare

Top Combo Cooktops

1 Hansa BHMI61414030 Den bästa enheten med Hi-Light brännare
2 MAUNFELD MEHS 64 98S Den mest koncisa designen
3 ILVE H39BCNVAnt / WH Kokkärl med grill

Topp 2 kokplattor

1 Samsung CTR432NB02 Den mest effektiva matlagningsytan "Domino"
2 LEX EVH 320 BL Det bästa av inhemskt 2-ringshäll
3 Weissgauff HV 312 B Brett utbud av temperaturförhållanden

Konsumenternas önskan att använda varje centimeter av köksutrymmet ergonomiskt och samtidigt förbättra den estetiska uppfattningen av inredningen, avlägsna besvärliga hushållsapparater från ögonen ledde till utseendet på inbyggda apparater, inklusive hällar. De fick en modern funktionell design, nya slitstarka material och effektiv teknik.

Teknisk utveckling av ledande företag syftar till att skapa maximal bekvämlighet under driften av matlagningsytor, utrustade med de tekniska egenskaperna och alternativen som är optimala för sin prisklass. När man väljer en kund, styrs de först av varumärket, typ av modell och en uppsättning användbara funktioner som oftast används i arbetet.

För närvarande levererar tillverkare marknaden med el, inklusive induktion, gas och kombinerade enheter utan ugnar, men med möjlighet till ytterligare oberoende installation. Billiga kokplattor, tillgängliga för många konsumenter, produceras av GEFEST (Vitryssland), Hansa (Polen), Gorenje (Slovenien), Simfer (Turkiet), Midea (Kina) och andra. I det dyrare segmentet arbetar det välkända Smeg (Italien), Bosch (Tyskland), Kuppersberg (Tyskland), Hotpoint-Ariston (Italien), Zanussi (Italien), Electrolux (Sverige). Här är 15 av de bästa modellerna av paneler som har fått mycket positiv feedback från ägare av utrustning.

Top gas kakor

Traditionella gaspaneler, såväl som spisar, kan fungera både på en centralt tillförd energikälla och flytande. För detta har de flesta modeller extra speciella delar i satsen. Resten av installationen och driften skiljer sig inte mycket från den vanliga hushållsgasutrustningen.

3 GEFEST CH 1211


Den optimala kombinationen av pris och byggkvalitet
land: Vitryssland
Genomsnittligt pris: 8 000 gnidning.
Betyg (2019): 4.7

GEFEST CH 1211 - den bästa lågprisgashällen i rankningen med expresshäll. Den vita emaljerade ytan är lätt att underhålla och kräver ingen speciell rengöring. Apparatens hållbarhet beror på frekvensen av användningen av teknik, noggrann behandling, eftersom emaljen kan brinna över tiden. En bra funktion är närvaron av expressbrännaren, som kännetecknas av högre effekt och hastighet av uppvärmning till önskad temperatur, varefter den bibehåller värme.

Bland fördelarna markerar användarna också gas kontroll, automatisk antändning,Bekväma, coola handtag, sidjärn gjutjärn gitter av ovanlig form, som ingår. Av minuserna -unremarkable designstarkt ljud på jobbet, gDet horisontella arrangemanget av röret för gasanslutning, vilket kräver ytterligare montering av adaptrar.

2 Fornelli PGA 45 Fiero


Den bästa 3-ringsmodellen
land: Italien
Genomsnittligt pris: 11 500 gnid.
Betyg (2019): 4.8

Konceptet med denna modell är fylld av tanken på minimalism, sensuell harmoni och omsorg för konsumenterna. Du hittar inte något överflödigt i det, men även med 3 brännare med olika diametrar kan den överträffa många 4-rings motsvarigheter. En av de största fördelarna är ett litet installationsområde på 42,6 x 45,5 cm. Därför är den inbyggda enheten utmärkt för små kök eller arbetsnischer. Den 6 mm tjocka härdade glashällen (!) Följer inte bara populära trender, utan också ett elegant utseende, ökad styrka, inga marker. Ja, och för att tvätta en sådan gaspanel, enligt användarna, är det mycket lättare än emaljerade. Dessutom levereras gjutjärnslister till varje brännare.

Alla avtagbara brännare kan fungera både från huvudkällan till energi och flytande, för vilka det finns speciella munstycken i satsen. En av brännarna är utrustad med en extra flamsledning för accelererat arbete. Om det finns en wok i huset, då är adaptern som ingår i paketet goda nyheter för sina ägare. Funktionerna för elektrisk tändning och gasstyrning ökar styrbarheten och säkerheten hos utrustningen.

 1. Vid användning av gasflaskor glöm inte att byta jets på gaspanelen. Oftast installeras element för huvudgasen på den, och för ballonggas levereras de som regel kompletta med en häll.
 2. Induktionshällen är utan tvekan den mest tekniskt avancerade och säkra. Men när du köper det, kommer du sannolikt att helt uppdatera "bordsskivan". För induktionskokare är endast behållare med gjutjärn och stål (rostfria) ytor lämpliga. Skålens botten ska vara massiv, med ett tillräckligt kontaktområde och en minsta tjocklek på 2 mm. Oftast märker tillverkare en sådan produkt med Induktion-ikonen. Priserna för "induktion" krukor börjar på $ 50, och för kokkärl - från $ 35.

1 Hotpoint-Ariston PCN 641 T IX


Perfekt funktionellt arrangemang av brännarna
land: Italien
Genomsnittligt pris: 14 500 gnid.
Betyg (2019): 4.9

Modellen fick de mest entusiastiska recensionerna främst på grund av styrkan och mångsidigheten i rostfritt stålfallet, placeringen av 4 ringar i form av en diamant. Med detta tillvägagångssätt kan du samtidigt sätta stor kapacitet, vilket inte påverkar gasförsörjningen. Panelens yta är inte utsatt för repor, lätt att rengöra, även vid användning av konventionella tvättmedel. Ett viktigt inslag i designen - höga sidor, vilket förhindrar läckage av spilld vätska. Ägarna inkluderar också mekaniska omkopplare, ett snyggt gjutjärnslister, som inte värmer upp även vid brygganordningens långvariga drift. Styrenheten är placerad framför och stör inte arrangemanget av diskar.

Bland de funktionella uppmärksammas särskild uppmärksamhet av den accelererade uppvärmningen av en av brännarna. Med "Triple Crown" kan du laga dina favoriträtter i expressläget. Gaskontrollen för varje brännare gör hela processen helt säker, så en permanent närvaro i köket är inte nödvändigt. Det finns också en automatisk elektrisk antändning som snabbt fungerar och orsakar inga klagomål.

Top induktionshällar

Induktionshällen är en modern typ av kökspanna, vars princip innefattar uppvärmning av metallrätter med induktionsströmmar som alstras av ett magnetfält med en frekvens upp till 100 kHz. Det finns många debatter på Internet om effekten och säkerheten hos sådana matlagningsytor. För en bekväm bedömning av alla fördelar och nackdelar har vi förberett ett speciellt bord:

indikator

Gas kokkärl

Elektrisk spis med keramisk yta

Elektrisk kokkärl med induktionsyta

Effektivitet (effektivitet)

50%

70%

90%

Säkerhet och miljövänlighet

Gasläckage på grund av felaktig anslutning. Det finns förbränningsprodukter (koldioxid). God ventilation krävs.

Ytan värms upp, uppvärmd (TEH). Rörande kan orsaka brännskador. Värme genereras och luften i rummet uppvärms.

Panelens yta värms inte upp, så rörande orsakar ingen bränning. Värmer upp endast disken, som placeras på matlagningsytan.

Brännplatta

Bränning är möjlig

Burning är möjligt även om det gäller glaskeramik.

Kaminen håller inte fast eftersom ytan inte värmer upp

Temperaturjustering

Ej reglerad

Ej reglerad (du kan bara ställa in timern)

Du kan ställa in önskad temperatur. Funktionen är till exempel användbar vid uppvärmning av mjölk. Efter att ha satt 80 grader är det möjligt att inte oroa sig för att mjölken kommer att springa iväg.

oväsen

Tyst arbete. Ljudet kommer bara från matlagning eller kokande vatten.

Tyst arbete. Ljudet kommer bara från matlagning eller kokande vatten.

Vid hög effekt hörde märkbart buzz och visselpipa

Värm 1 liter vatten att koka

6-8 min.

5-7 min.

3 min

Särskilda rätter

Ej obligatorisk

Ej obligatorisk

Skålens yta ska vara gjord av gjutjärn eller rostfritt stål för att kunna magnetiseras.

Därefter vänder vi oss till betyg av de bästa modellerna (TOP-3) elektriska induktionshällar.

3 Hansa BHI68611


Unika egenskaper, snabb uppvärmning
land: Polen
Genomsnittligt pris: 23 690 gnidning.
Betyg (2019): 4.8

Hansa BHI68611 har förtjänat en plats i rankningen på grund av dess unika egenskaper vilket förenklar både daglig matlagning och skapandet av ett festligt bord. De viktigaste "chip" är automatiska givare installerade diskar. Kokplattan förstår när det finns något på det och kontrollerar om krukor och kokkärl är lämpliga för induktion. Det är värt att notera funktionen att öka uppvärmningen av alla brännare med 30%, och timern sparar från brinnande mat. Den senare är installerad både för varje zon separat och omedelbart för panelen.

Bland de intressanta fördelarna med att kombinera hällen. Detta är särskilt användbart när stora rätter inte passar in i det önskade området. Bekväm användning av en eller flera brännare anses av användarna vara en viktig fördel. Basen av hällen är den tyska glaskeramiska SchottCeran, som inte är rädd för repor, temperaturförändringar, stötar. Modern design och elegant färg passar in i köket.

2 Zanussi ZEI 5680 FB


Panel med funktionen att känna igen närvaro av rätter
land: Italien (producerat i Kina)
Genomsnittligt pris: 20 000 gnidning.
Betyg (2019): 4.8

Denna induktionsmodell överensstämmer helt med moderna idéer om den idealiska inbyggda utrustningsfunktionen. Tillverkaren har tillhandahållit ett antal "små saker" som gör matlagningen bekväm och snabb. Av de fyra brännarna hör två till dubbla kretsar, vilket ytterligare ökar arbetsflödet. Kontrollpanelens kontrollpanel är placerad i den främre delen till höger, så det är mycket enkelt att styra graden av uppvärmning av brännarna. Om det behövs kan du använda låsknappens yta. Ägare bland fördelarna kallas utmärkt känslighet för sensorerna, deras svar även efter att de rört sig med våta händer. Detta skiljer styrsystemet från tekniken från andra märken.

Glasets keramiska beläggning är av tillräcklig kvalitet, klarar långvariga mekaniska belastningar, värmer inte upp. Tripping av en skyddande avstängning sparar den från för tidigt slitage, förlust av det ursprungliga utseendet. Och sensorer för att upptäcka närvaro av tankar och restvärme lägger bara till ett antal positiva recensioner. Av minuserna finns det ett litet ljud från de medföljande brännarna, behovet av att använda speciella rätter, det går inte att omedelbart aktivera alla brännare, bristen på timer.

1 Gorenje IT 612 SY2W


Pålitligt barnskydd
land: Slovenien
Genomsnittligt pris: 25 500 gnid.
Betyg (2019): 4.9

Ett välkänt företag erbjuder en original designlösning, förfining av stil och ökad säkerhet för alla familjemedlemmar. En induktionsmodell av en oberoende typ av installation är gjord av glaskeramik, som med hög kvalitet, utan sprickning, står emot driftsläget även vid full effekt. Och hon når förresten 7,1 kW. Alla 4 ringar, oavsett storlek, kan få innehållet i någon volym att koka om några minuter. Det spelar ingen roll vad materialet är krukor och kokkärl. Den snygga vita färgen på hällen bestäms inte av alla potentiella köpare, men ägarna av utrustningen noterar det lätta underhållet.

Kontrollpanelens styrenhet är placerad på framsidan av panelen, låsknappen skyddar perfekt mot onödig barns uppmärksamhet och oavsiktlig återställning av inställningarna. Skyddsavstängning är ett annat plus hos modellen, eftersom tack vare det här alternativet inte spilden i behållarna kommer att brinna, är riskerna för överhettning eller kortslutning också utesluten. I sina positiva recensioner pekar ägarna på sådana otvivelaktiga fördelar som en timer för alla brännare, en indikation på återstående värme. Negativ orsakar frånvaron av en metallbegränsningslåda.


Topp elektriska kakor

Elektriska hällar ser mer presentabel ut än gas, och är oumbärliga för köket, skräddarsydda av enskilda mätningar. Med hjälp av dessa enheter är det möjligt att undvika sprickor, vilket innebär att främmande skräp inte ackumuleras i lederna. Deras största fördel är möjligheten att installera en häll i lägenheter och hus som saknar en central gasledning.

3 Kuppersberg FT6VS16


Individuell timer för varje brännare
land: Tyskland (producerat i Italien och Frankrike)
Genomsnittligt pris: 27 000 gnidning.
Betyg (2019): 4.5

En egenskap hos hällen kan betraktas som närvaron av en individuell timer för var och en av brännarna, vilket underlättar användningen, gör arbetet på enheten bekvämt. Diameter expansion zoner, barnskydd, sensor kontroll och panel låsning är en annan viktig fördel. Köparna bekräftar också smidig rengöring av ytan och brännarnas höga uppvärmningsgrad. Bland bristerna indikeras att kylningen svalnar långsamt, särskilt efter långvarig användning, liksom den ökade temperaturen hos de sektioner av panelen som är direkt intill uppvärmningszoner. Sensornas respons efter 2-3 års drift kan försämras.

2 MAUNFELD MVCE 59.4HL.1SM1DZT BK


Användbar enhet med oval uppvärmningszon
land: Storbritannien (producerat i Polen, Frankrike, Italien, Turkiet och Kina)
Genomsnittligt pris: 27 000 gnidning.
Betyg (2019): 4.8

Ett litet känt varumärke, till överraskning för användarna, har lyckats etablera sig bland köpare på den positiva sidan.

I översynen är det som en särskiljande egenskap sålunda produktens multifunktionalitet som oftast indikerad: möjligheten att släcka brännarna för ökad säkerhet, förekomst av en restvärmeindikator och en oberoende installation.

4 keramiska brännare förtjänar särskild uppmärksamhet, var och en är utrustad med ett extra värmeelement för snabbare drift. Dessutom är en av brännarna dubbelkrets, och en annan är oval uppvärmningszon. Detta arrangemang lämnar inte hemmafruarna likgiltiga, så att du kan laga mat i stora cauldrons eller avlång utyatnitsah.


1 LEX EVH 640 BL


Den bästa funktionaliteten
land: Ryssland (producerat i Italien, Kina, Polen)
Genomsnittligt pris: 11 500 gnid.
Betyg (2019): 4.9

För dem som drömmer om en elektrisk spis, där alla tekniska lösningar är så balanserade som möjligt, är detta det bästa alternativet. Med monteringsdimensioner på 56x49x44 cm har enheten en vikt på endast 8,5 kg. Med denna parameter kan du placera utrustning även i lätta möbeldesigner. Effekten av produkten är 6 kW, det är tillräckligt för full drift av 4 brännare med två diametrar - 16,5 och 20 cm. Moderna Hi Ligth värmeelement ger hög ytbeteende i drift.

Glasets keramiska beläggning är hållbar, det är inte för ingenting att företaget ger 36,6 månaders garanti på utrustning. Pekontrollenheten är bekvämt placerad, fungerar utan problem, uppvärmningen är lätt reglerad. Från funktionaliteten av särskilt intresse är en hel uppsättning användbara alternativ - avstängning vid kokning, skydd mot överhettning, låsinställningar, indikation av återstående värme. Som sagt i användarnas recensioner är säkerhetsmodellen på en hög nivå. Extruderande buller under driften observeras inte. Timer för brännare gör att du kan effektivisera hela matlagningen.

Top Combo Cooktops

Fördelen med de kombinerade kokplattorna är att de kan kombinera funktionerna hos flera typer av ytor: gas, el och induktion. Vissa modeller kan dessutom vara utrustade med grill, frysfack och andra moduler. Mångsidighet - det viktigaste trumfkortet på sådana paneler. En kombination av gas och elektriska ytor kommer till exempel att påskynda förberedelsen av diskar, å andra sidan - spara på el och oroa dig inte om kaminens funktionalitet vid strömavbrott.

3 ILVE H39BCNVAnt / WH


Kokkärl med grill
land: Italien
Genomsnittligt pris: 78 000 gnidning.
Betyg (2019): 4.6

Denna köksutrustning av oberoende typ av installation är i den förbättrade efterfrågan bland fläktar av rätter på en grill. Med en storlek på 90x52 cm, som är ganska kompakt för en sådan funktionell, är enheten snygg integrerad i arbetsytorna på borden och piedestalerna. Ägarna hänför sig annorlunda till emaljens beläggning, men arbetspotentialen förtjänar utan tvekan endast höga betyg. Designen är utrustad med 5 avtagbara brännare, varav fyra är gas och en är en elektrisk grill med lavastenor. För accelererad förberedelse är brännaren i storlek (12 cm) utrustad med Triple Crown-systemet.

Med hjälp av automatisk tändning, ger gasstyrningsalternativet enkel användning och säkerhet. Den största grillhällen är i mitten, så att du kan använda resten på samma gång. Sektionsbrännare är utrustade med gjutjärnslister. Den mekaniska styrenheten är placerad vertikalt till höger, vilket i detta fall är rätt motiverat.

2 MAUNFELD MEHS 64 98S


Den mest koncisa designen
land: Storbritannien
Genomsnittligt pris: 14 500 gnid.
Betyg (2019): 4.6

Enheten inkluderades i betyget på grund av den breda representationen i detaljhandelskedjor, bra funktionalitet. Vid en första anblicken kännetecknas en otänkbar yttre häll av designens mångsidighet. Naturligtvis, i lyxiga kök med designerdesignermöbler, kommer det inte att se ut, men det är ganska lämpligt för minimalistiska headset. Några köpare förvärvar en sådan modell för lanthus. Skalet i rostfritt stål är välbeständigt mot fuktintrång, temperaturfall och bordsduk som slår på ytan.

Det finns 4 brännare, gas- och elbrännare är anordnade vertikalt parvis. De är lätta att slå på och justera genom att vrida på knopparna. Den enda nackdelen med omkopplarna, enligt vissa ägare, är deras placering på höger sida av konstruktionen, liksom användningen av plast som material som värmer upp under långvarig drift av brännarna. Från de användbara funktionerna bör det noteras närvaron av automatisk elektrisk antändning, gasstyrning.


1 Hansa BHMI61414030


Den bästa enheten med Hi-Light brännare
land: Polen
Genomsnittligt pris: 24 000 gnidning.
Betyg (2019): 4.8

Modell BHMI61414030 från företaget Hansa - yta med en snygg design och en beläggning av glaskeramik. Den har en optimal kombination av brännare - 2 gas och 2 el, som har tejpvärmeelement (märkt Hi-Light), vilket dramatiskt ökar deras prestanda. Villighet att arbeta uppnås omedelbart såväl som kylning. Gasbrännare har kontrollmöjligheter för säkerhet och elektrisk antändning.Den glaskeramiska ytan är lätt att rengöra från förorening, bränna med Pemolux tvättmedel och en speciell glasskrapa.

Nackdelarna med modellen, vissa användare tillskrivar brist på täthet av gasomkopplare, på grund av vilka det kan få fukt. I sällsynta fall leder detta till skador på elektrisk antändning. Dessutom finns ingen resterande värmesensor avsedd att öka skyddet mot brännskador.


Topp 2 kokplattor

Denna kategori av hällar är något mindre efterfrågan av användare än 4-ring motsvarigheter, men den är allmänt representerad av både populära och mindre kända varumärken. Detta är det bästa alternativet för små kök. Under tiden ser vissa kompakta modeller ut så stilfulla att de är en utmärkt designlösning, som redan har fått sitt eget namn - "Domino".

3 Weissgauff HV 312 B


Brett utbud av temperaturförhållanden
land: Tyskland
Genomsnittligt pris: 6 000 gnid.
Betyg (2019): 4.6

Detta tillbehör för kompakta kök är kompatibelt med paneler av andra typer av denna tillverkare. Därför kan ägarna självständigt montera en variant som passar individuella behov. Domino-modellen är dock oftast monterad utan extra strukturella element. Installationen, enligt recensioner, väcker frågor om platsen för strömkabeln och frånvaron av alla nödvändiga fästdon i satsen. En elektrisk produkts kropp är gjord av Vitro-glaskeramik, med långvarig drift av båda brännarna, dess yta är uppvärmd vilket medför negativa känslor. Hej ljusbrännare arbetar i 9 lägen. En av dem är en dubbelkrets som tillåter att trycka på knappen för att expandera värmezonen under en stor maträtt.

Touch-kontrollen utförs med en lätt beröring, som regel är det inga problem med det. Alternativ för skyddande avstängning, indikation av återstående värme, blockering är närvarande och är bland fördelarna med modellen. Det finns också en timer med en marginal på upp till 99 minuter, och för varje brännare kan du ställa in ditt eget läge. Ett pip och avstängning garanterar att skålen inte brinner och kommer att serveras i tid.

2 LEX EVH 320 BL


Det bästa av inhemskt 2-ringshäll
land: Ryssland (producerat i Polen, Kina, Italien)
Genomsnittligt pris: 6 500 gnid.
Betyg (2019): 4.7

Den elektriska dominohällan skiljer sig från ett inhemskt företag med en attraktiv design. Glas-keramik beläggning, enligt recensioner, inte orsakar klagomål, det är hållbart och lätt att rengöra.Båda brännarna är konstruerade enligt principen Hi Light, inuti finns ett extra värmeelement för operativarbete. Fördelar listar ugnoberoende installation och beröringsbrytare.Tack vare resterande värmeindikatorn kan du inte vara rädd för brännskador, eftersom enheten kommer att informera dig om temperaturförhållandena. Panellåsknappen förhindrar oavsiktligt att slås på och av, återställer inställningarna.


1 Samsung CTR432NB02


Den mest effektiva matlagningsytan "Domino"
land: Sydkorea (producerat i Kina och Thailand)
Genomsnittligt pris: 14 000 gnidning.
Betyg (2019): 4.9

Samsung CTR432NB02 är den mest populära matlagningsytan av Domino-formatet. Paneler av denna typ består av 1 - 2 ringar och kan kombineras med andra konstruktioner av standardstorlek 500x300 mm. Till exempel kan tre sektioner monteras på en arbetsyta: gas, el och grill, det finns också frityrkokare, teplan-yaks, etc. Det är mycket praktiskt eftersom varje hemmafru kan montera sin egen unika arbetsyta som uppfyller sina kulinariska krav.

De främsta fördelarna med Samsung CTR432NB02 är rimligt pris och optimal funktionalitet i sitt segment. Användare noterar fördelen att ha en timer med automatisk avstängning, panelen stängs av sig själv efter en viss tid. Kontrollen här är sensorisk, extremt förståelig och bekväm. Det finns en restvärmeindikator: tills ytan kyler ner till en säker temperatur, kommer bokstaven "H" att brinna. Således är konsumenten dessutom skyddad mot brännskador.


Hur man väljer en häll?

Vilka parametrar och egenskaper är viktigast när man väljer en häll?

Paneltyp

Det finns två huvudtyper av hällar: gas och el. Det finns också en kombinerad typ, som har både gas- och elbrännare.

Gaspaneler anses vara den mest ekonomiska och kostar mindre än elektriska modeller. Gasförbrukningen är inte jämförbar med kostnaden för el. Men här följer flera minus på en gång. Gaspaneler kan endast installeras där det är möjligt att ansluta huvudgasen. Du kan naturligtvis använda gasflaskor, men kostnaderna i detta fall ökar många gånger över. Den andra punkten är säkerhet. Gas är gas, läckaget är farligt för människors hälsa, därför måste installationen av hällen göras av en specialist. Och naturligtvis, glöm inte bort närvaron av avgas för att eliminera koldioxid.

Elektriska kakor är mer tekniska, säkra, estetiska, har peksknappar och passar bra in i köksdesign. De kan installeras på vilken plats som helst där det finns el. Men deras största nackdel är de efterföljande höga energikostnaderna. Dessutom kräver de flesta elektriska paneler med induktionshällar urval av specialdiskar gjorda av gjutjärn eller emaljerat stål.

Panelmaterial

Det finns fem huvudtyper av beläggningar för hällen: emalj, gjutjärn, rostfritt stål, glaskeramiskt och härdat glas. Mest budget är emaljerad och gjutjärn yta. De är billiga och slitstarka, men svåra att rengöra från dropparna. Gjutjärn är mer motståndskraftigt mot skador, vilket inte kan sägas om emalj - repor kan dyka upp över tiden.

Hållbar är arbetsytorna i rostfritt stål. De är inte föremål för slitage, stötsäker, men fläckarna från användarens fingrar förblir på ytan. Särskilda vätskor används för att rengöra dem.

Härdat glas är lättare att tvätta, men ytan av sådant material anses inte vara starkt. De mest estetiska och praktiska är ytorna av glaskeramik. De är praktiska att rengöra, de är starkare än härdat glas och ser väldigt vackert ut, men deras brist på hög kostnad.

Gittertyp

När man väljer en gaspanel är det värt att titta på den typ av galler som disken installeras på. Gitteret kan vara järn och stål (emalj). Fördelarna med gjutjärn i slitstyrka: Ett sådant galler rivs inte och förlorar inte utseendet även efter många års drift. Men bristen på järn i brittlen - gitteret kan bryta efter ett starkt slag, till exempel om tunga rätter faller.

Den stållamellbelagda grillen är väldigt robust och billigare. Hon är inte rädd för slag, det är lätt att rengöra, men den största nackdelen med emalj är att den brinner över tiden.

Typ av elektrisk tändgaspanel

Elektrisk tändning kan vara mekanisk och automatisk. Den mekaniska typen av tändning anses vara föråldrad, men också billigare. Principen för dess funktion är att trycka på en extra knapp efter att ha vridit omkopplaren. I den automatiska typen inträffar tändning omedelbart efter att ha stängts av omkopplaren utan att använda ytterligare knappar. Detta är ett bekvämare alternativ, eftersom tändningen utförs med en hand.

Nominell effekt (kw)

Denna parameter är relevant när du köper en elektrisk spis. Effektiviteten är direkt beroende av effekten - ju högre panelens nominella effekt, desto mer förbrukar el. Härifrån kan två typer av elektriska paneler särskiljas: högkapacitetsmodeller (7 till 7,8 kW) och låg effektmodeller (ekonomiskt, upp till 3,7 kW).

Populär omröstning - vem är den bästa tillverkaren av hällar?
Vi rösta!
Totalt röstat: 283
Varning! Ovanstående information är inte en guide till ditt köp. För råd bör du kontakta experterna!

Lägg till en kommentar

  • bowtieleskrattarrougesmileyavslappnadflin
   heart_eyeskissing_heartkissing_closed_eyesspolaslättadnöjdflin
   winkstuck_out_tongue_winking_eyestuck_out_tongue_closed_eyesflinkissingstuck_out_tonguesovande
   oroligrynkarångestopen_mouthgrimacingförvirraddämpad
   uttrycksunamusedsweat_smilesvettdisappointed_relievedtröttatankfull
   besvikenförväxlasräddacold_sweathärdaropsNYFTA
   glädjeförvåningskrikatired_faceargragetriumf
   sömnigyummasksolglasögondizzy_faceimpsmiling_imp
   neutral_faceno_mouthoskyldig
4 kommentarer
 1. Eugene
  förvånad över att ingenstans hotpoints blinkade, men det finns en balansering. Jag trodde att toppen kommer att få exakt

  Eugene,
  * tanke
 2. Philip
  Jag har Indesit i många år i köket, alla är glada
 3. Alina
  Jo, ja, jag indizit .. En bra häll, men för mina pengar - och i allmänhet är utmärkt.
 4. Tatiana
  Jo, ja, Hotpoint kunde väl ha varit här .. De har väldigt häftiga hällar, men jag kommer inte ihåg riktigt dåliga modeller

betyg

Hur man väljer

recensioner