15 bästa hushålls- och gårds motorsågar

plats

namn

Funktionsbedömning

Bästa amatörkedjans motorsågar

1 Champion 55-18 Det bästa pris / kvalitetskvoten
2 Stihl MS 180-14 Det enklaste och mest praktiska
3 Husqvarna 236 Minsta bränsleförbrukning
4 Makita EA3202S-40 Mest ergonomiska
5 Interskol PCB-18 / 45L Budgetpris

De bästa semi-professionella (gårdarna) motorsågar

1 PATRIOT 5220 Bästa pris
2 Stihl MS 250 Bäst i kraft och ljushet
3 Husqvarna 450e Den mest tillförlitliga och ekonomiska

Topp professionella motorsågar

1 STIHL MS 440-20 Maximal arbetsintensitet
2 Husqvarna 365SP Köparens val
3 Daewoo Power Products DACS 5820XT Mest budget
4 Makita DCS7901-70 Bästa makt i kategori

De bästa kedjesågsågarna för avverkning

1 Husqvarna 395XP Bästa prestanda
2 Stihl MS 660 4.7
3 Oleo-Mac GS 820-30 Ökat motorlivslängd

Partnerbjudanden

KRÜGER GCSK 35-45
Kraftfull motorsåg 4,5 hk - i premium konfiguration! 2 däck + 2 kedjor + påfyllningskapacitet.

Motorsåg som huvudverktygs timmerjack uppfanns under lång tid. Den snabba utvecklingen av skogsindustrin pressade skapandet av en okomplicerad mekanism av mänskligheten, vilket krävde byte av axlar med ett mer produktivt verktyg. I vår tid slog branschens kant suddigt och motorsågar överskred bokstavligen marknaden för byggverktyg. Tillverkare tog upp denna trend och började producera en produkt som motsvarar en viss klassificering, som innehåller ett antal nyckelegenskaper:

Motorsågsklass

När det gäller makt och prestanda är moderna motorsågar vanligtvis indelade i hushålls-, halvprofessionella, professionella och verktyg för avverkning.

Den vanligaste klassen - hushållet. Dessa motorsågar är billigast eftersom de har låg effekt, låg vikt och ett litet livslängd. I genomsnitt håller en hushållssåg upp till 500 timmars arbete. Tiden för kontinuerligt arbete är inte längre än 1 timme. Huvuddelen av hushållens motorsågar - ta hand om trädgården, knutar och gamla träd.

Semi-professionella eller gårdssågar används för mer allvarliga uppgifter, såsom ved och byggnadsarbete. Deras motorer är något kraftigare än inhemska och livslängden fördubblas - upp till 1000 timmar. Så verktygen kan fungera utan avbrott i upp till 4 timmar.

Klassen av professionella sågar har det bredaste utbudet både i kraft och priser. Deras resurs är konstruerad för mer än 2000 timmar, och tiden för kontinuerligt arbete är minst 8 timmar. De minst kraftfulla sågarna används för upphandling av ved- och byggnadsarbeten, och mer kraftfulla alternativ används för avverkning av skogar.

motor

Sågets prestanda beror på motoreffekten. Hushållens motorsågar är således tillgängliga med motorer upp till 2,5 liter. med., semi-professionell - upp till 3,5 liter. med. och professionell: från 2,5 till 6 liter. a. För loggning av använda sågar med en motor på 5,0 liter. a.

Däck och kedja

Sågskärmens längd beror direkt på däckets längd. Däcket är den viktigaste delen av verktyget där kedjan är spänd. Hushållssågar är färdiga med ett kort däck upp till 40 cm. För avverkning av samma skog där du behöver klippa tjocka trädstammar krävs sågar med 50 cm däck.

Som regel ingår ett däck och en kedja som passar för denna modell i uppsättningen för den nya sågen. Du kan dock valfritt köpa ett längre eller kortare däck. Det är viktigt att komma ihåg att däckets längd ska överensstämma med motoreffekten. På hushållssågar med låg effekt, är det bättre att inte lägga långa däck, eftersom motorn kommer att ha en ökad belastning, vilket kommer att minska sitt livslängd.

Sågvikt

Verktygets vikt är en lika viktig indikator att du bör vara uppmärksam när du köper en såg för långt arbete.Om du tittar noga på varje klass av motorsågar kan du se en ganska allvarlig variation i verktyget, även med samma kraft. På många sätt beror det på sågets konstruktion, typ av delar som används och bränsletankens volym. Stihl motorsågar har traditionellt den lägsta massan. Såg från det svenska varumärket Husqvarna är något sämre än dem. Kinesiska modeller är vanligtvis de tyngsta.

Kedjebroms

Att ha en sådan extra funktion som en kedjebroms kan vara mycket användbar vid arbete med träytor. De som ofta är tvungna att arbeta med en såg kommer säkert att möta ett sådant problem som kedjebakgrunder. Detta är inte bara obehagligt, men inte säkert. Därför finns det idag modeller i utformningen som en särskild sköld tillhandahålls, som vilar mot användarens hand vid rekyl.

antivibrations

Om sågen köpas inte för engångsändamål, men för stora verk, så är det definitivt värt att uppmärksamma förekomsten av ett antivibrationssystem. Närvaron i konstruktionen av sågspeciala element för att minska vibrationen, kan i hög grad underlätta användningen av verktyg och hålla hälsosamma leder av användaren. För att minska vibrationen gäller deformeringselementen. Motorblocket kan således monteras med gummiinsatser eller stålfjädrar.

Vår granskning hjälper till att förstå sortimentet av motorsågar på marknaden. Vid upprättandet av betyget tog vi hänsyn till de viktigaste kriterierna för val av varje typ av instrument - amatör, jordbrukare och professionell.

Bästa amatörkedjans motorsågar

Till skillnad från det professionella verktyget, vars val inte är så bra, säljs i amatörsegmentet bara ett stort antal kedjesågar, som varierar i egenskaper och kostnad. Vi har bara samlat i denna kategori de mest framgångsrika av dem, med ett optimalt pris / kvalitetskvot. Alla tillverkas av tillförlitliga tillverkare, har utmärkta effekt- och säkerhetsegenskaper, är också lätta att använda och lätt att underhålla.

5 Interskol PCB-18 / 45L


Budgetpris
land: Ryssland
Genomsnittligt pris: 4 100 gnidning
Betyg (2019): 4.4

Kraften är nästan densamma som jordbrukarnas modeller (2,5 hk) och den ökade däcklängden är 45 cm - det är två viktiga fördelar med denna såg. Om du lägger till detta pris, vilket är nästan två gånger lägre än närmaste konkurrent, är det lätt att förklara det här verktyget. Ofta är sågarna till denna modell till och med inköpta av professionella lag för att trimma träd. Det är naturligtvis också nackdelar - för det första var det en tung såg - 7 kg utan däck och kedjor, och för det andra är byggkvaliteten sämre än modellerna av kända varumärken.

Dessutom är instrumentets motor påtryckt, vilket tvingar användaren att fina med beredningen av bränsleblandningen. Men köpare berömmer vibrationer och snabbstart. Särskilt framgångsrik är valet av sågen i händelse av att webbplatsen ibland behöver arbeta med tillräckligt stort trä, och budgeten är begränsad.


4 Makita EA3202S-40


Mest ergonomiska
land: Japan
Genomsnittligt pris: 10 690 gnid.
Betyg (2019): 4.6

Denna lätta och lättanvända såg visar övertygande att med ett kompetent utformningsdesign är det möjligt att producera ett verktyg som alla, även en nybörjare, kan arbeta med. Köparna noterar att även om det är helt brist på erfarenhet tar det inte längre än 15 minuter att packa upp sågen för att börja arbeta - tack vare intuitiva justeringar och välskrivna instruktioner. När det gäller konstruktionen av sågen som helhet är byggkvaliteten utmärkt, kraft 1,8 hk tillräckligt för att använda ett vanligt 40 cm däck, och vibrationen är nästan frånvarande.

Enligt ägarna startar sågen första gången och visar anständigt prestanda, såväl som opretentiöshet i svåra driftsförhållanden. Av de nämnda minuserna är känslig knapp "stopp". Om du rör på den så är sågen strax dämpad. Men denna lilla nackdel kompenseras helt av låg vikt och enkel drift. För hem och trädgård - ett bra alternativ.

3 Husqvarna 236


Minsta bränsleförbrukning
land: Sverige
Genomsnittligt pris: 8 791 gnidning.
Betyg (2019): 4.7

Inte mindre populär hushållsmodell av bensinsåg. Den främsta konkurrenten till lugn. Husqvarna 236 värderas av användarna för två olika fördelar: bränsleekonomi och låg vibration. Den första indikatorn beror på användningen av en bensinmotor med låg effekt (endast 1,9 hk). Reduktion av vibration uppnås genom användning av speciella dämpningselement i sågkonstruktionen. Inte sällan slutar valet mellan lugn och huskvarny till förmån för den senare och på bekostnad av lägre priser.

Nästan alla användare noterar sådana fördelar med Huskvarna 236 som låg vikt, kompaktitet, ekonomi, konstruktionskvalitet, däckens och sågens kvalitet, oljepumpens problemfria drift. Detta är en av de bästa modellerna när det gäller pris och kvalitet.

Men de viktigaste klagomålen är relaterade till lanseringens komplexitet (kvaliteten på starteren är låg), brist på kraft (på grund av motorn), däckens lilla längd och dyra förbrukningsmaterial.

Till salu hittar du två versioner av Husqvarna 236 - med automatisk och manuell spännare. Erfaren användare rekommenderar att avstå från att köpa en version med en automatisk spännare. För det första är priset på en såg högre. För det andra bryter den automatiska spännaren ofta ner (våren dyker upp).

2 Stihl MS 180-14


Det enklaste och mest praktiska
land: Tyskland (producerat i Kina)
Genomsnittligt pris: 12 750 gnid.
Betyg (2019): 4.7

En av de mest, om inte den mest populära hushållens motorsåg, som finns i varje andra användare. Trots det långt ifrån lågt pris är det i hög efterfrågan på grund av sådana egenskaper som: lätt vikt, enkel drift och reparation, tillgång till reservdelar. Bland konkurrenter är detta en av de lättaste motorsågarna, som väger 3,9 kg. För skärning av knutar finns det inget bättre alternativ.

Om Calm 180 sköts många användbara klipp, inklusive hur man startar sågen korrekt:

Lugn ligger verkligen i händerna på både infödda, det är lätt och ganska tillförlitligt motorsåg. Det är förstås inte utan brister.
De vanligaste klagomålen om lugn är förknippade med en dålig lansering. Det är inte alltid möjligt att starta det första gången. Inte sällan är orsaken banala hällande ljus. En annan minus är en mycket liten bränsle- och oljetank. Precis som började jobba, hur man går "att tanka" igen. Tillverkaren ådrog sig tydligen för att minska sågens totala vikt.

Förutom motorsågar erbjuder byggverktygsmarknaden ett brett utbud av elektriska motorsågar. Vilka är fördelarna och nackdelarna med två begreppsmässigt olika typer av sågverktyg - vi lär oss av jämförelsetabellen.

Typ av såg

godsaker

cons

motorsåg

+ Närvaron av tvåtakts förbränningsmotor, som ger hög effekt och prestanda

+ Möjligheten till fri rörlighet (till skillnad från elektriska sågar)

+ Modernisering leder till en gradvis minskning av bränsleförbrukningen.

- Existence of a exhaust - rekommenderas inte för arbete inomhus

- Har en begränsning av väderförhållandena (börjar inte i svår frost)

- Hög, i jämförelse med motorsågar, kostnad

Elektrisk såg

+ På grund av brist på avgaser, idealisk för inomhusbruk

+ Finansiell sida - billigare att köpa och använda än bensinsågar

+ Opretentiös i underhåll och drift

- Beroende på elnätet

- Sannolikheten för en nätsladd i skärzonen

- Lägre kraft jämfört med motorsågar


1 Champion 55-18


Det bästa pris / kvalitetskvoten
land: USA (producerat i Kina)
Genomsnittligt pris: 8 500 gnid.
Betyg (2019): 4.9

Med en begränsad budget kan ett bra alternativ betraktas som inköp av en kinesisk motorsåg Champion 55-18. Bland hushållsmodeller finns det bästa priset inte. Deras tydliga fördelar i egenskaperna kan identifieras däcklängd, vilket är 45 cm och motorns storlek 54,5 m3. Detta gör det möjligt att inte bara såga knutar nära trädet, utan även gamla poplars på gården. De flesta av de dyrare konkurrenterna, som Stihl, Husqvarna, har en mycket kortare däcklängd (35 cm).

Kedjeställningen är lika med 0,325 tum, så att sågen kommer att ha låg vibration (därför hittar du inte ett anti-vibrationssystem i dess egenskaper).

Bland bristerna kan noteras sågens vikt, vilket är nästan 5 kg. För att rättfärdiga denna nackdel bör det sägas att sågen har en mycket rymlig 0,52 liter tank som ökar vikten, men samtidigt tillåter den att fungera längre utan tankning.

Användarrecensioner

Fördelar: Av de uppenbara fördelarna noterar nästan alla användare ett lågt pris, hög effekt, bra förpackning, enkel design och enkel start, även vid kallt väder.

Nackdelar: Det finns många klagomål om plastens kvalitet (det finns inget annat sätt att vänta på ett sådant pris), stor vikt för en hushållssåg (det är dåligt att använda som avgränsare), dålig fastsättning av gasutlösaren, inga indikatorer på oljenivå och bränsle.

De bästa semi-professionella (gårdarna) motorsågar

Från hushålls-, semi-professionella eller gårdens motorsågar skiljer sig i ökad motoreffekt (från 2,5 hk.), Ökad däcklängd och lång livslängd (ca 1000 timmar). Samtidigt kostar jordbrukssår 1,5-2 gånger så mycket som hushållssågar och har en tyngre vikt. Användningsområdet: byggnadsarbete, ved, hushållsuppgifter. Vissa modeller (t.ex. Stihl MS 250) används med framgång även för loggning.

3 Husqvarna 450e


Den mest tillförlitliga och ekonomiska
land: Sverige
Genomsnittligt pris: 19 351 gnidning.
Betyg (2019): 4.5

Det skulle vara fel att inte inkludera Husqvarna 450e-modellen från en känd tillverkare från Sverige på listan över de bästa semiprofessiva motorsågarna. Nästan alla Husqvarnasågar är kända för sin låga konsumtion och pålitlighet. Samma sak kan sägas om modellen Husqvarna 450e. När du köper motorsågar får du en 3,2 liters motor som är tillräckligt kraftfull för den här klassen. a. med en relativt liten totalvikt av sågen (5,1 kg). Bland de trevliga extrafunktionerna kan du notera närvaron av ett anti-vibrationssystem, en kedjebroms och ett enkelt startsystem (Smart Start). I allmänhet gjordes allt i Husqvarna 450e för att fungera så länge som möjligt utan att känna sig väldigt trött.

Husqvarna 450e är en av de mest sålda semi-professionella motorsågarna. Det bästa i ekonomi och pålitlighet i vår recension!

Användarrecensioner

Fördelar: Tillförlitlighet, användarvänlighet, reell bränsleekonomi, lätt att starta.

Nackdelar: Få ursprungliga delar, det finns klagomål om oljepumpen, det höga priset.

2 Stihl MS 250


Bäst i kraft och ljushet
land: Tyskland (producerat i Kina)
Genomsnittligt pris: 23 249 gnidning.
Betyg (2019): 4.5

Stihl MS 250 motorsåg kan betraktas som den mest praktiska och enkla bland halvfabrikata motorsågar. Modellen är extremt populär trots den höga prislappen. Sågens vikt är endast 4,6, vilket med en effekt av 3,1 liter. a. betraktas som en mycket värdig indikator. Av de trevliga speciella stegen som är värda att notera närvaron av en kedjebroms. Denna funktion kan hjälpa till att återvända kedjan under den första kontakten med veden.

Detta är ett av de bästa alternativen för hem och konstruktion.

fördelar:

 • Lätt och lätt att skära, konstateras detta av 99% av användarna.
 • Tillgänglighet av specialiserade tjänster och reservdelar i sin helhet
 • Utmärkt byggkvalitet

nackdelar:

 • Karaktäristisk minus för alla lugnar - börjar inte alltid första gången
 • Stark vibration
 • Native däck är lite kort
 • Högt pris

Video - Stihl MS 250 på jobbet

1 PATRIOT 5220


Bästa pris
land: USA (producerat i Kina)
Genomsnittligt pris: 9 052 gnidning.
Betyg (2019): 4.5

En av de mest prisvärda gårdens motorsågar från den berömda amerikanska tillverkaren av trädgårdsmaskiner. Du kan hitta erbjudanden för 9 - 10 tusen rubel. Vad får du för pengarna:

 • Motorkapacitet på 52 m3 (effekt 3,4 hk.)
 • 50 cm långt däck
 • Solid leveransuppsättning - däck (OREGON-4-nittad asterisk), kedja (OREGON), fil för skärpning av kedjan, metallkam, blandningsbehållare, rem. starter kit
 • 0,55 liter bränsletank.

Real PATRIOT 5220 användare har noterat god effekt och däcklängd. Däremot startar "huskvarn" och "lugn" nästan "på flugan".Av minuserna finns en hög oljekonsumtion, pappersluftfilter, ljud och tung vikt.


Topp professionella motorsågar

Den viktigaste skillnaden mellan ett professionellt verktyg är möjligheten till långsiktig kontinuerlig drift och en stor resurs för huvudkomponenterna och mekanismerna. Till detta läggs till ökad effekt, så att du kan arbeta med lövträ och en särskilt uppmärksam inställning hos konsumenten till användarens komfort: ett förbättrat vibrationsdämpningssystem, kompetent viktfördelning, enkel justering och enkel underhåll. Faktum är att ergonomi blir särskilt viktigt när operatören måste jobba fullt ut - även ett otroligt bekvämt grepp kan effektivt minska produktiviteten. I den här kategorin är det bara de mest populära bland professionella modeller av motorsågar som har producerats i åratal och har ett utmärkt rykte.

4 Makita DCS7901-70


Bästa makt i kategori
land: Japan
Genomsnittligt pris: 47 290 gnidning.
Betyg (2019): 4.4

Redan i lanseringspaketet har Makitas kedjesåg ett 70 cm däck och 5,8 hk-motorn kan du öka storleken på skärdelen upp till 81 cm. Med tanke på den stora kraften är en utmärkt lösning att använda det speciella Makita-vibrationssystemet med stela fjädrar i verktygets konstruktion. Metallmotorens vevhus ger ökad livslängd och lätt underhåll och praktiska anpassningar ger användarvänlighet.

I princip finns det bara en kritik från kunderna - den höga kostnaden. Men många användare säger att de har varit i drift i tio år eller mer, och inga reparationer har behövts. Utmärkt feedback kommer från låg bränsleförbrukning och ett bra förhållande mellan vikt och vikt. För hemanvändning är det naturligtvis redundant, men för skogsbruk är det det bästa alternativet.

3 Daewoo Power Products DACS 5820XT


Mest budget
land: Sydkorea
Genomsnittligt pris: 9 999 gnidning.
Betyg (2019): 4.6

Är det möjligt att köpa ett professionellt verktyg av god kvalitet två gånger billigare än det genomsnittliga priset på marknaden? Ägare av en kraftfull Daawoo motorsåg med ett halvmåttäcka tror enhälligt - du kan! Enastående framgångsrik design gör det möjligt för denna modell att uppfylla användarnas önskemål i alla tre huvudparametrarna - kraft, däcklängd och vikt. Utöver detta har motorsåget producerats inte för det första året och har testats för tillförlitlighet - många konstruktionsteam är utrustade med ett sådant verktyg.

Ägare berömmer sagans budgetkostnad och tillägger att modellen i detta prissegment inte har nära konkurrenter. Överraskande bra vibrationsdämpningssystem och högkroppsbyggnad kompletterar listan över verktygsfördelar. Nackdelarna är en ganska mjuk kedja som följer med satsen, de höga kraven från motorn på bränsleblandningens kvalitet och behovet av regelbunden rengöring av luftfilterhålan.

2 Husqvarna 365SP


Köparens val
land: Sverige
Genomsnittligt pris: 36 990 gnid.
Betyg (2019): 4.8

Denna kraftfulla motorsåg är ett av de mest populära verktygen bland professionella. Många erfarna användare anser att 365-modellen är det mest framgångsrika verktyget i varumärket. Den är universell, med sin design kan man använda en däcklängd från 38 till 70 cm. Låg vikt - endast 6 kg med en motor på 4,6 hk - En mycket viktig fördel, eftersom det minskar trötthet under långvarigt arbete. Sågens professionella status bekräftas av det faktum att dess vevhus är tillverkad av slitstark aluminium-magnesiumlegering och ger lång livslängd under intensiv användning.

Ägarna till sågen berömmer framförallt eragonomi: utmärkt viktfördelning, ett bra system med vibrationsdämpning och enkel justering. Utmärkt utvärdering har också förtjänat verktyget tillförlitlighet och hållbarhet - många användare hävdar att fem till tio års problemfri service är den absoluta normen för denna modell, och endast då kan det krävas mindre reparationer.


1 STIHL MS 440-20


Maximal arbetsintensitet
land: Tyskland
Genomsnittligt pris: 39 990 gnidning
Betyg (2019): 4.8

Denna motorsåg lämpar sig för mycket intensiv belastning och extrema driftsförhållanden. 5.4 hk-motorn med lätthet klarar av 50 centimeter däck som kommer i satsen men det är möjligt att leverera en längre - upp till 80 cm. Automatisk smörjning av kedjan och mjukstartssystemet gör att arbetet med verktyget är mycket bekvämt för användaren. Sågens vikt är relativt liten, med tanke på motoreffekten - 6,3 kg.

För vinterförhållandena i motorsågets konstruktion finns flera framgångsrika alternativ: Först förvärmning av förgasaren och för det andra den elektriska uppvärmningsarmen. Erfaren användare rekommenderar särskilt detta verktyg för användning i skogsbruk: tunna plantager och skärning av strumpor med medel diameter. Kostnaden för sågen är naturligtvis stor, men med tanke på modellens tillförlitlighet och hållbarhet, lönar sig det med professionell daglig användning.

De bästa kedjesågsågarna för avverkning

I den här kategorin - de mest kraftfulla, pålitliga verktygen för professionell loggning. Priserna för dem skiljer sig naturligtvis på ett stort sätt och överstiger avsevärt kostnaden för även professionella modeller av universell typ. Och förutom priset, med en ökning av däckens och motorns effektiva längd, ökar vikten av sågen oundvikligen. Självklart försöker tillverkare av ett sådant verktyg att säkerställa en god viktfördelning, dämpa vibrationen och maximera ergonomin. Men fortfarande har inte alla den fulla vikten av en sådan såg - det utrustade verktyget har en massa på ca 10 kg. Men även en och en halv meter trunkar är inte ett problem för någon av dessa modeller, men deras livslängd är tio år eller mer.

3 Oleo-Mac GS 820-30


Ökat motorlivslängd
land: Italien
Genomsnittligt pris: 54 990 gnidning.
Betyg (2019): 4.6

För att ett verktyg utrustad med en 6 hk motor och ett 76 cm långt däck för att fungera länge och arbeta under några, även de svåraste förhållandena, användes många framgångsrika tekniska lösningar vid konstruktionen av denna motorsåg. Först är alla viktiga komponenter och delar gjorda av höghållfasta material: vevhuset är gjord av magnesiumlegering, vevaxeln är tillverkad av smidd stål och den speciella beläggningen på cylindern ökar dess livslängd. För det andra underlättar dekompressionsventilen och ett speciellt filtreringssystem att starta och minska belastningen på motorn.

Experter rekommenderar att man använder denna motorsåg för tungt och omfattande arbete: rullar av stora träd och deras bucking. Det elektroniska styrsystemet och underhåll av motorvarvtalet gör det möjligt att konsekvent hantera även det svåraste träet och kompetent viktfördelning tillåter inte operatören att tröttna. Användare berömmer det framgångsrika automatiska kedjesmörjningssystemet och bekväm byte av luftfiltret.

2 Stihl MS 660


4.7
land: Tyskland
Genomsnittligt pris: 70 990 gnid.
Betyg (2019): Bästa resursen

Efter att ha berövat den semi-professionella klassen med förlängda däck, bestämde sig utvecklarna från Shtil att fånga sig i segmentet av professionella motorsågar - i MS 660-modellen är längden lika mycket som 90 centimeter. Men den positiva dynamiken i denna komponent förvärrade kraftigt andra indikatorer - sågen blev tyngre och, ännu viktigare, dyrare än sina konkurrenter. I denna situation skulle modeller från andra tillverkare vara att föredra ... om inte för en bra resurs. Användare som har köpt och "rullat in" Stihl MS 660 under en längre tid, förklara enhälligt produktens höga kvalitet.

fördelar:

 • klarar av klippning av lövträ;
 • ergonomisk nivå (om du inte tar hänsyn till vikten);
 • högkvalitativa grundelement.

nackdelar:

 • hög kostnad;
 • några olägenheter i bruk - påverkar vikten (7,3 kg utan kedja och däck).

1 Husqvarna 395XP


Bästa prestanda
land: Sverige
Genomsnittligt pris: 50 990 gnid.
Betyg (2019): 4.9

Husqvarna 395XP är byggd på grund av sena semi-professionella modeller och är en värdig (och överkomlig) representant för sitt företag. Detta "monster", utrustat med en motorkapacitet på 7,1 liter. a. och ett 90 centimeter däck, som kan såga de hårdaste skogen utan synlig ansträngning. För centrifugal luftrengöringssystemet som migrerade från "gården" motorsågar ser inte ut som en vacker funktion här, men skyddar egentligen filtret mot snabb igensättning. Dessutom kommer anti-vibrationsfunktionen till sin tur - på tunga modeller (och denna "crumb" tyngd är 8,1 kg utan sågapparat), känns vibrationerna mycket starkare. Och låt svenskarna inte tänka på att minska ljudet från arbetet (det bästa är att det inte har ökat). Användarna anser 395XP som en prioritetsmodell i sin klass.

fördelar:

 • Priset är lägre än konkurrenternas (med samma tekniska parametrar).
 • hög prestanda och nominell motoreffekt
 • obefläckat fungerande vibrationsskydd.

nackdelar:

 • hög ljudnivå (115 dB);
 • stor vikt.
Populär omröstning - vem är den bästa kedjesågstillverkaren?
Vi rösta!
Totalt röstade: 533
Varning! Ovanstående information är inte en guide till ditt köp. För råd bör du kontakta experterna!

Lägg till en kommentar

  • bowtieleskrattarrougesmileyavslappnadflin
   heart_eyeskissing_heartkissing_closed_eyesspolaslättadnöjdflin
   winkstuck_out_tongue_winking_eyestuck_out_tongue_closed_eyesflinkissingstuck_out_tonguesovande
   oroligrynkarångestopen_mouthgrimacingförvirraddämpad
   uttrycksunamusedsweat_smilesvettdisappointed_relievedtröttatankfull
   besvikenförväxlasräddacold_sweathärdaropsNYFTA
   glädjeförvåningskrikatired_faceargragetriumf
   sömnigyummasksolglasögondizzy_faceimpsmiling_imp
   neutral_faceno_mouthoskyldig

betyg

Hur man väljer

recensioner