10 bästa elpannor

plats

namn

Funktionsbedömning

Bästa billiga elektriska väggmonterade pannor

1 EVAN Warmos-IV-5 Budgetpanna med utökad funktionalitet
2 RusNIT 209M Den mest kraftfulla väggkedjan
3 Termostrust ST 9 Bästa pris

De bästa elektriska väggmonterade pannorna: priskvalitet

1 Protherm Skat 9 KR 13 v Högsta effektivitet
2 Vaillant eloBLOCK VE 9 Den mest snygga designen
3 STÅNG 18 kW Mångsidighet och mångsidighet
4 Kospel EKCO.L2 21 Maximal effekt

Den bästa elektriska kedjan golvmontering

1 EVAN EPO 4 Den optimala kombinationen av pris och kvalitet
2 ZOTA 60 Prom Hög prestanda
3 Galan CENTER-2 Bästa pris

Oberoende uppvärmning gör det möjligt att helt överge marginalerna av verktyg, och betala för värmen exakt det belopp som verkligen spenderas på resurser. I hus med autonom uppvärmning, betalar inte hyresgäster för värmeförlust i värmeverk, de påverkas inte av avbrott i driften av kraftvärme. Autonoma pannor är uppdelade både av bränslekälla och design. Beroende på platsen är pannor:

 • golvet;
 • Väggmonterad.

På golvet är det möjligt att installera ett kraftfullare värmeelement, så att kedjans prestanda är högre. De är lämpliga för uppvärmning av stora ytor. Väggmonterade pannor är ofta utformade för småhus eller lägenheter. Oavsett vilken typ av plats, strukturellt är alla kedjor indelade i:

 • Singelkrets;
 • Dubbelkrets.

Om du bara behöver värme i huset, tillräckligt med en-panna. Om du vill att pannan ska ge varmt vatten måste du köpa en dubbelkretsmodell.

De vanligaste är gas och elektriska pannor. I CIS är elpannor inte särskilt populära på grund av låga kostnader för gas. Dessutom har den moderna gaspannan högre effektivitet. El-pannan är emellertid lättare att installera (ingen installation av skorstenen och pannrummet krävs), det är säkrare och lättare att underhålla. Men du måste vara förberedd för betydande energikostnader, särskilt på vintern.

Det finns många kriterier för att välja en elektrisk panna, eftersom varje bostad har sin egen individuella layout, dimensioner och kommunikation. I vår ranking valde vi de bästa modellerna av elektriska pannor som är idealiska för de flesta moderna lägenheter och hus.

Användbart urval - grunderna i valet av värmepanna

Bästa billiga elektriska väggmonterade pannor

Utomhuspannor ger mer kraft än sina monterade motsvarigheter. Men för golvkokaren behöver utrymme, och bättre - ett separat rum. Om du inte är redo att koka källaren under pannrummet är det dags att vara uppmärksam på de monterade pannorna. De förbrukar mindre el, upptar inte utrymme (de installeras ofta ovanför tvättmaskinen), och de kan placeras absolut var som helst i lägenheten.

3 Termostrust ST 9


Bästa pris
land: Sverige (producerat i Ryssland)
Genomsnittligt pris: 11 814 gnidning.
Betyg (2019): 4.5

Elektrisk panna Thermotrust ST 9 föll i vårt betyg på grund av det bästa priset. Enheten kan byggas in i värmesystemet med tvungen cirkulation. En särskiljande egenskap hos modellutbudet, tror experter motstånd mot strömstörningar, vilket är särskilt viktigt för många regioner i vårt land. Modellen med en kapacitet på 9 kW är ansluten till ett 220 V hushålls nätaggregat med en effektivitet på mer än 93%. Trots budgetpriset är pannan utrustad med ett block TENami rostfritt stål, vilket indikerar produktens kvalitet. Förekomsten av jämn justering möjliggör bestämning av värmebärarens optimala temperatur.

I recensionerna noterar hushållsbrukarna sådana positiva egenskaper hos Thermotrust ST 9-elpannan som lågt pris, enkel installation, kompaktitet, högkvalitativ montering. Nackdelarna med anordningen inkluderar högljudd startstart.

2 RusNIT 209M


Den mest kraftfulla väggkedjan
land: Ryssland
Genomsnittligt pris: 28 100 gnidning
Betyg (2019): 4.6

Denna panna är utformad för uppvärmningsrum upp till 90 m2. Den kan anslutas till både enfasiga och trefasiga nät. Källans kraft är 9 kW. Det regleras i procent, för små rum kan det minskas med 70%. Således är denna panna lämplig för både stora hus och små lägenheter. För att öka värmekvaliteten förses en pump i pannan. Det accelererar cirkulationen av vätska genom värmeelementet, vilket ger snabb uppvärmning av rummet.

Källans huvudegenskaper:

 • Pannan är utformad för att fungera under lågspänningsförhållanden i nätverket (upp till 20%);
 • Sensortemperaturkontroll i rummet;
 • Fjärrkontroller;
 • Styr över maximal temperatur i kylvätskan (35-85 grader).

Det är omöjligt att göra en entydig slutsats i frågan "vilken panna är bättre - gas eller el?". Varje värmare är lämplig för specifika förhållanden och omständigheter. Därför har vi förberett en jämförande tabell över fördelarna och nackdelarna med varje typ av panna så att ni själv kan dra slutsatser.

Typ av värmepanna

godsaker

cons

gas

+ Hög effektivitet

+ Lågt gaspris

+ Hög prestanda

+ Slitstyrka

- brandrisk

- Behovet av regelbundet underhåll, rengöring

- Buller under drift

elektrisk

+ Lätt att installera i ett befintligt system.

+ Tyst arbete

+ Kompakt

+ Inget behov av regelbundet underhåll.

+ Inga förbränningsprodukter bildas.

+ Behöver ingen huva i rummet

- Beroende på nätverksspänning

- Risk för att bränna lågspänningsbräda

- Hög elkostnad


1 EVAN Warmos-IV-5


Budgetpanna med utökad funktionalitet
land: Ryssland
Genomsnittligt pris: 15 520 gnidning.
Betyg (2019): 4.8

Kylare Warmos-IV-5 avser en billig, ekonomisk panna. Men bristen på ström är mer än att täcka värmarens möjligheter. Enheten kan hålla värme i lägenheten vid en viss indikator, ansluts till det "varma golvet" och har en elegant design för en modern inredning. Och funktionen "frysning" gör pannan till en utmärkt apparat för att ge eller ett hus på landet.

Egenskaper av en koppar EVAN Warmos-IV-5:

 • Utrustad med en display för att visa meddelanden;
 • Den kan anslutas direkt till golvvärmesystemet;
 • Temperaturstöd inom intervallet + 5- +85. (i steg om 1 grad);
 • Skydd mot spänningsöverskott (arbetsområde - 180-260 volt);
 • Icke-frysande vätskor kan användas som värmevätska;
 • Minus - relativt svag effekt (5 kW mot 9 för RUSNIT 209M.

De bästa elektriska väggmonterade pannorna: priskvalitet

Bland de väggmonterade elpannorna hittar du modeller med optimal kombination av pris och kvalitet. De har tillräckligt med kraft för att värma stugan, garage, hus eller industrilokaler.

4 Kospel EKCO.L2 21


Maximal effekt
land: Polen
Genomsnittligt pris: 43 000 gnidning.
Betyg (2019): 4.2

Elektriska pannor Kospel EKCO.L2 21 kan skryta av hög kvalitet och utmärkt kvalitet. Tack vare sina kompakta dimensioner kommer modellen att passa harmoniskt i det närmaste rummet. Med en effekt på 21 kW väger enheten 18 kg. Det kan fungera som en primär eller sekundär värmekälla i värmesystem. Det är bekvämt att använda en koppar med hjälp av rumsregulatorn. Det låter dig programmera det optimala driftsättet för varje tid på dygnet. Enheten har en 6-stegs strömstyrning som har en positiv effekt på energiförbrukningen. I nödsituationer är strömavstängning, detta alternativ förhindrar att enheten misslyckas.

I recensioner adresserar många gratisordbrukare sådana parametrar som hög effekt och bekväm kontroll. Nackdelarna är energiförbrukning och rädslan för spänningsfall.

3 STÅNG 18 kW


Mångsidighet och mångsidighet
land: Ryssland
Genomsnittligt pris: 35 493 gnidning.
Betyg (2019): 4.4

Elektriska pannor STOUT 18 kW används ofta. Dessa enheter kan användas som primär eller backup kraftkälla.De kan värma bostads-, hushålls-, kommersiella eller lagerlokaler. Pannan är utformad för att fungera i rum med naturlig ventilation. Ett tillräckligt stort temperaturområde för drift (-45 ... + 40 ° С). Modellen är utrustad med tre värmeblock, deras effekt kan justeras inom 2-18 kW. Experter betonar enhetens höga energieffektivitet, det uppnås genom en intelligent värmealgoritm, exakt underhåll av temperaturen i rummet (upp till 0,1 ° C).

Konsumenter i recensioner skriver om sådana fördelar med elpanna STOUT 18 kW, som hög effekt, brett utbud av applikationer, multifunktionalitet. Nackdelarna med modellen är den höga belastningen på hushållets elnät, och anslutningen till elnätet finns inte.

2 Vaillant eloBLOCK VE 9


Den mest snygga designen
land: Tyskland
Genomsnittligt pris: 29 709 gnidning.
Betyg (2019): 4.4

Vaillant ägnar särskild uppmärksamhet åt designen. Deras produkter är gjorda i minimalistisk stil, de funktionella elementen är dolda och kontrollmenyn är extremt förenklad. EloBLOCK VE 9 pannan var inget undantag. Kontrollen utförs med bara en knapp och alla varningar visas på en två-segmentskärm. Under det glansiga locket finns en imponerande potential. Pannaffekt - 9 kW.

Pannans specifikationer:

 • Utformad för rum upp till 90 kvadratmeter;
 • Du kan ansluta det "varma golvet";
 • Mekanisk tryckmätare för expansionstank;
 • En varmvattenberedare är ansluten;
 • Minus - 380 volt ström stöds inte.

1 Protherm Skat 9 KR 13 v


Högsta effektivitet
land: Slovakien
Genomsnittligt pris: 27 286 gnidning.
Betyg (2019): 4.7

Pannan Proterm sticker ut med sitt utseende och parametrar. Pannans design är gjord i vit stil. Vid första anblicken liknar kroppen mer gas än en elektrisk panna. Huvudfunktionen hos pannan är att tillverkaren lovar upp till 99,5% effektivitet under uppvärmningssäsongen. Pannan kan inte kallas kraftig, men för stora områden är det möjligt att bilda en kaskad av pannor med en total kapacitet på upp till 28 kW.

Boiler Funktioner:

 • Automatisk styrning av vattentrycket i systemet;
 • Kontrollerna är på fallet;
 • Det finns ett fjärrkontrollsystem;
 • Frostskydd;
 • Låg effekt (2,3 kW).

Den bästa elektriska kedjan golvmontering

Golvkokare har mycket större dimensioner än vägg. Samtidigt, så kraftfullare, och i vissa fall - billigare. Tillverkaren behöver inte underlätta konstruktionen, eftersom den är installerad på ytan, inte på väggen. För gasgolvkedjor separera rum-panna rum, men elektriska golvkedjor behöver inte isoleras, eftersom arbeta tyst och släpp inte ut förbränningsprodukter.

3 Galan CENTER-2


Bästa pris
land: Ryssland
Genomsnittligt pris: 3 422 gnid.
Betyg (2019): 4.6

Den mest prisvärda elektriska pannelektrodstypen Galan OCHAG-2 är perfekt för uppvärmningsställen, villor, privata hus, garage och kontor. Enheten är ansluten till värmesystemet genom en koppling med en diameter av 25 mm. Med en effekt på 2 kW kan enheten värma ett kylmedel med en volym på 20-40 liter. Under månaden förbrukar pannan endast 400 kW med en genomsnittlig daglig drift på ca 10 timmar. Enheten är inte utrustad med automation, så konsumenten måste köpa den separat. Mobilt system GALAN GSM kan du styra temperaturläget med en mobiltelefon, samt slå på eller av pannan på fjärrkontrollen. Enheten är tillverkad i stänkskyddad version.

Fördelarna med modellanvändarna inkluderar tyst drift, rimligt pris, snabb uppvärmning, övergripande dimensioner. Bland bristerna är det värt att notera rädslan för spänningsfall, en stor belastning på ledningarna.

2 ZOTA 60 Prom


Hög prestanda
land: Ryssland
Genomsnittligt pris: 80 750 gnid
Betyg (2019): 4.7

För uppvärmning av rymden ett stort område (upp till 600 kvadratmeter.m.) skapad högpresterande panna ZOTA 60 Prom. Det skiljer sig från konkurrenter med hög effekt, golvprestanda och möjlighet att ansluta till värmesystemet genom en fläns med en diameter på 50 mm. I ett separat fall installeras elektroniska styrkort och en kraftenhet. Tack vare användningen av vakuumkontaktdon behöver kontrollpanelen inte underhåll. Förutom att värma upp rummet kan pannan användas för uppvärmning av vatten. För ekonomisk kraftfördelning finns en 3-stegsjustering.

Användare noterar egenskaperna hos ZOTA 60 Prom-elpannan, till exempel högpresterande, snyggt utseende, anpassningsbar meny. Av minuserna pekar konsumenterna på dyrt underhåll och ouppmärksamt tekniskt stöd.


1 EVAN EPO 4


Den optimala kombinationen av pris och kvalitet
land: Ryssland
Genomsnittligt pris: 8 910 gnid.
Betyg (2019): 4.8

Denna modell av pannan visar att pannans golvmontering inte alltid betecknar dess bulk och höga kostnader. Pannan är mycket kompakt och inte dyr. Trots att denna panna är en budgetlösning har den installerat seriös elektronik. I synnerhet genomförd klimatkontroll via GSM-modul. Pannan kan fjärrstyras via GSM-nätverket.

Egenskaper hos modellen:

 • Värmepannor är gjorda av rostfritt stål;
 • Skydd mot överhettning av vätskan i värmaren (avstängning när temperaturen når 92 grader;
 • Du kan ansluta en extern termostat för att ställa in lufttemperaturen i rummet.
 • Minus - pannan har ingen kropp. Detta har sänkt sitt pris med 20% jämfört med andra modeller.
Populär omröstning - vem är den bästa tillverkaren av elpannor?
Vi rösta!
Totalt antal röster: 135
Varning! Ovanstående information är inte en guide till ditt köp. För råd bör du kontakta experterna!

Lägg till en kommentar

  • bowtieleskrattarrougesmileyavslappnadflin
   heart_eyeskissing_heartkissing_closed_eyesspolaslättadnöjdflin
   winkstuck_out_tongue_winking_eyestuck_out_tongue_closed_eyesflinkissingstuck_out_tonguesovande
   oroligrynkarångestopen_mouthgrimacingförvirraddämpad
   uttrycksunamusedsweat_smilesvettdisappointed_relievedtröttatankfull
   besvikenförväxlasräddacold_sweathärdaropsNYFTA
   glädjeförvåningskrikatired_faceargragetriumf
   sömnigyummasksolglasögondizzy_faceimpsmiling_imp
   neutral_faceno_mouthoskyldig

betyg

Hur man väljer

recensioner