20 bästa bilbatterier

plats

namn

Funktionsbedömning

De bästa inhemska blybatterierna

1 Tyumen Battery Premium Det bästa inbyggda batteriet
2 Akom Standart Enkelt batteri med laddningslampa
3 ISTOK Motstånd mot djup urladdning
4 Volt klassiker Mest prisvärda

De bästa främmande blybatterierna

1 VARTA Blue dynamisk Bästa prestanda
2 Mutlu Calcium Silver Bästa pris
3 Exide premie Hög inströmningsström
4 BANNER Start Bull det säkraste

Bästa AGM-batterier

1 Topla AGM Stop & Go Den mest motståndskraftiga mot överbelastning. Ökad säkerhetsmarginal
2 Bosch AGM S5 Det optimala priset / kvalitetskvoten
3 Tudor AGM Bästa pris
4 MOLL AGM Start-Stop Hög startström. Den längsta livslängden

Top gel batterier

1 Optima YellowTop Spiral Plate Laying
2 Varta Ultra Dynamic Det mest pålitliga batteriet
3 Delta GX 12-60 Det bästa motståndet mot urladdning
4 EXIDE EQUIPMENT GEL Den längsta verksamhetsperioden

De bästa batterierna för WHA

1 TITAN Euro Silver 61 Det mest tillförlitliga batteriet från inhemska tillverkare
2 Beast 6 ST-55 Den optimala kombinationen av pris och kvalitet
3 TORNADO 6 ST-55 Köparens val
4 TIMBERG Professional Power 60 Bästa pris. Hög inströmningsström

Varje bil, från inhemska klassiker VAZ till moderna modeller av det japanska märket Toyota, utan att ett batteri blir till en stor järn tarantas på hjul. Batteriet kan inte kallas bilens hjärta, men betydelsen av dess värde tvivlar ingen. På marknaden finns modeller av olika tillverkare, som skiljer sig från principen om drift och grundläggande parametrar.

De bästa av dem deltar i vår recension. Betygsättningen gjordes på grundval av modellernas egenskaper och yttranden från bilunderhållsspecialister. En viss grad av påverkan på uppskattningarna hade också feedback från användare som har personlig erfarenhet av att använda några av de presenterade batterierna.

De bästa inhemska blybatterierna

Trots all patriotism klagar köparna ofta på den otillräckliga goda kvaliteten på inhemska varor. Det finns många anledningar till detta, men i samband med batteriernas betyg spelar det ingen roll eftersom batteriet är något som vårt land verkligen kan skryta med. Stora ryska tillverkare köper inte bara modern utrustning som uppfyller kraven för de mest tekniskt avancerade europeiska fabrikerna, utan också försöker förbättra sina personalers kompetens för att säkerställa högsta kvalitet på tillverkade produkter.

Anledningen till en sådan uppmärksamhet på batteriet beror på en relativt snabb utveckling av bilmarknaden i Ryssland och i OSS-länderna. Under de senaste åren har den inhemska bilmarknaden stadigt behållit sig i de fem största marknaderna i Europa, vilket naturligtvis leder till en snabb expansion av landets parkeringsplats, som måste förses med batterier. Dessutom har vi i vårt land byggt ett tillräckligt stort antal fabriker av utländska bilföretag. För dessa fordon för den primära konfigurationen levereras också batteri inhemska företag.

Slutligen är det värt att notera den mest banala orsaken - Ryska produkter är bättre anpassade till andra ryska förhållanden och kundbehov. Batterier som perfekt motstår frosten som regerar i vårt land det mesta av året var inget undantag. Tja, kostnaden. Ändå är inhemska köpare ganska "giriga" och föredrar därför ofta billigare produkter, som de flesta av våra tillverkare tillhör.

I denna kategori betraktar vi bara blybatterier på grund av deras breda fördelning och låga kostnader.Vilken typ av batteri förtjänar din uppmärksamhet och placeras under bilens huva - se i vårt betyg.

4 Volt klassiker


Mest prisvärda
land: Ryssland
Genomsnittligt pris: 2300 gnidning
Betyg (2019): 4.2

Lågkostnadsbatteriet för en VOLT Classic-bil, trots sitt låga pris, är helt konsekvent i sina parametrar med de krav som batteriet ställer på av tillverkare av inhemska VAZ och utländska bilar (även sådana avancerade som Toyota). Batteriets låga pris är inte en anledning att spara bly - det väger inte mindre än liknande modeller av mer kända modeller. Det är känsligt för djup urladdning, och efter ett par sådana "olyckor" kan bli en utmanare för ersättning.

Det finns emellertid fortfarande nackdelar. I recensioner av många ägare finns det klagomål om dåligt motstånd mot negativa temperaturer. Om det inte finns några frågor på batteriet om sommaren och under lågsäsongen - det är nog bara att övervaka elektrolytnivån i burkarna i tid (batteriet är underhållet), då ses en helt annan bild i kylan. Det är nödvändigt att termometerets kolonn närmar sig märket -20 ° C, eftersom batteriet börjar förlora laddningen intensivt, och i fabriken kan det visa sig att det bara finns 1-2 försök på "allt om allt".

3 ISTOK


Motstånd mot djup urladdning
land: Ryssland
Genomsnittligt pris: 3450 gnidning
Betyg (2019): 4.4

Bland de inhemska batterierna kan ISTOK säkert kallas värt priset. Tidigare togs han från Dnepropetrovsk, men nu är tillverkningen av detta varumärke etablerad i Kursk. Ägare av inhemska VAZ och utländska bilar (inklusive sådana "japanska" som Toyota och Mitsubishi), som har valt Istok för sin bil, karakteriserar positivt uthålligheten och tillförlitligheten hos detta batteri i recensioner. Med regelbundet underhåll och kontroll av laddningsnivån kan det fungera i mer än 4 år vilket anses vara ett utmärkt resultat för hushållsprodukter. Dess hemlighet ligger i det faktum att batteriets blyplattor innehåller antimonsmältning, så att batteriet visar "vitalitet" även efter en djup laddning.

Samtidigt, under körförhållanden på sommaren kan elektrolyten koka, särskilt i trafikstockningar. Det kommer endast att vara möjligt att bekämpa detta fenomen genom att återställa nivån med destillerat vatten i tid, annars kommer batteriet drastiskt att minska sin resurs och kommer att besvikna den slarviga ägaren under den första vintern. Denna kategori av användare kan vara missnöjd med prestanda och tillförlitlighet för ISTOK-batteriet.

2 Akom Standart


Enkelt batteri med laddningslampa
land: Ryssland
Genomsnittligt pris: 4300 gnidning
Betyg (2019): 4.6

Detta batteri kan kallas konstigt. Å ena sidan är kostnaden ganska hög (i nivå med ratingledaren) och inte dåligt "pass" -data. Å andra sidan, ganska mediokra indikatorer i verkliga tester. Enligt experter är detta ledningsbatteri inte tillräckligt, det är därför det inte tolererar frost. Upp till -15 - allt är bra, indikatorerna är på ledningsnivå bland blybatterier, men så snart temperaturen sjunker under "tjugo", slutar batteriet helt enkelt ge tecken på liv. Således tyder slutsatsen på sig själv - om du bor i ett tillräckligt varmt klimat, vilket är sällsynt för vårt land, kan du köpa ett Ak-batteri, i alla andra fall bör du vara uppmärksam på mer frostbeständiga modeller.

Ändå är denna batterimodell ganska populär på marknaden - taxichaufförer, försäljningsrepresentanter och personer i liknande yrken, vars karaktär innebär en bra daglig bilkörning, ta det med glädje. Och många stadsboende, vana vid att använda garaget, kanske inte ens märker det genomsnittliga kalla motståndet hos detta batteri. Och närvaron av laddningsindikatorn och uppmärksamheten hos ägaren gör att batteriet kan servas i tid, vilket givetvis kommer att förlänga dess livslängd.

Batterityp

fördelar

brister

Blysyra

+ Det mest överkomliga priset

+ Det största urvalet tack vare olika modeller.

- osäker i strid med kroppens integritet

- kräva fyllning med destillerat vatten

- Dålig uthärda djup urladdning

AGM

+ Tightness

+ Lång livslängd

+ Inte rädd för mycket låga temperaturer.

- rädd för överladdning

- hög kostnad

gel

+ Högt motstånd mot djup urladdning

+ Lång livslängd

+ Tightness (säkrare)

- hög kostnad

- Inströmningsströmmen sjunker kraftigt i bitter förkylning


1 Tyumen Battery Premium


Det bästa inbyggda batteriet
land: Ryssland
Genomsnittligt pris: 3900 gnidning
Betyg (2019): 4.8

Produkterna från Tyumen Battery Factory har blivit ledare för många oberoende batterityper i flera år nu. Alla experter och reella användare noterar hur bra batteriet tolererar frost. Även vid -30 grader Celsius gav detta batteri den bästa startströmmen. Och det betyder att även i de mest grymma förhållandena kommer batteriet inte att släppa Tyumen ner och köra bilen. Förresten är kostnaden med så bra prestanda inte högre än de flesta konkurrenter. Den enda nackdelen, som ibland, men dyker upp i recensioner, är behovet av att tillsätta destillerat vatten tillräckligt ofta för att upprätthålla samma höga prestanda.

Dessutom beskriver ägarna i sina recensioner ofta situationer där det vanliga larmet i kylan kan sätta batteriet på "noll" på bara 7-10 dagar. Så, om bilen har en lång parkeringsplats under svåra förhållanden, bör den här faktorn beaktas. Dessutom har den stora populariteten på hemmamarknaden för detta varumärke genererat många förfalskningar, vilket under deklarering av originalprodukter orsakar allvarliga skador på bilden av detta varumärke. Real Tyumen Battery Premium-batterier, när de genomgår oberoende testning, visar operativ prestanda som kan jämföras med ett importerat VARTA-batteri.

De bästa främmande blybatterierna

Ryska folket är förtjust i utländska märken. Så det gick att "utländska" anses vara bättre i kvalitet än inhemska. Vi pratar nu naturligtvis inte om Kina, som de flesta människor har en partisk inställning till.

Utländska batterier, vilka ryska köpare snappade upp som varmkakor, även med ett något högre pris, är inget undantag. I vårt betyg kan du bekanta dig med de tre bästa av dem. Här finns "tyskar", vars produkter är kända över hela världen, och "amerikaner", som förmodligen kommer från en annan värld, och "turkar", som bokstavligen har översvämit hemmamarknaden de senaste åren med sina billiga men redan högkvalitativa varor.

I den här kategorin tittar vi igen på den mest populära typen av batteri - bly-syra och bestämmer vilken del av världen som ska anförtas att starta och oavbruten drift av alla system i din favoritbil.

4 BANNER Start Bull


det säkraste
land: Österrike
Genomsnittligt pris: 6700 gnidning
Betyg (2019): 4.3

Det här märket är utformat för europeiska bilar (deltar i fabriksinställningen av VAG), men kan med framgång användas på inhemska modeller av VAZ och även i sådana japanska märken som Mitsubishi och Toyota. Pålitligt frostbeständigt plasthus utformat för lång drift under olika förhållanden, inklusive de hårda ryska vintrarna. Designen är skyddad mot kortslutningar och eliminerar helt möjligheten till självantändning. Speciellt labyrintskydd förhindrar eventuell överhettning och kokning av elektrolyten.

I recensionerna av ägarna till batteriet BANNER Start Bull är det inga klagomål om batteridrift. Även vid -18 ° C är den kalla rullningsströmmen som anges och möjliggör bättre än andra att klara av att starta bilmotorn. Den enda faktorn som orsakar kundens missnöje är den höga kostnaden för batteriet. Men alla har ingen tvekan om att BANNER Start Bull är värt pengarna, och att installera detta batteri på en dyr bil är lämplig och fullt motiverad.

3 Exide premie


Hög inströmningsström
land: USA (producerat i Spanien, Polen)
Genomsnittligt pris: 5400 gnidning.
Betyg (2019): 4.4

Detta, i den bokstavliga meningen av ordet, har utomeuropeiska batterier (USA) ganska intressanta egenskaper. I synnerhet är utgångsströmmen utgiven "enligt passet" 640A. Detta är den bästa indikatorn bland alla blybatterier som vi känner till. Men inte utan uppenbara brister. Ett stort antal kunder klagar på att Exide Premium "lever" bara ca 3 år. En livslängd på 5-7 år är en sällsynthet. Det andra problemet är priset - det högsta i betyget.

Hemligheten med att recensionerna av ägarna är så olika, är ganska enkla - batteriet, om än "utomlands", men producerat på vår kontinent. De batterier som produceras i Spanien har inga klagomål alls - de har tjänat i mer än fem år när generatorn arbetar normalt. Polska eller Vitryska Exide Premium är till och med olika i utseende - de har plast och billigare och klistermärken klistras casually. I vilket fall som helst är det bästa beviset på batteriets likviditet tillgängligheten av garantibevis från tillverkaren.

2 Mutlu Calcium Silver


Bästa pris
land: kalkon
Genomsnittligt pris: 4750 gnidning
Betyg (2019): 4.5

Detta turkiska batteri kunde överraska många människor. När det gäller parametrar är det inte så långt bakom ledaren av vårt betyg, men det har en lägre kostnad. Den största nackdelen är en något starkare minskning av inströmmen när temperaturen sjunker till -30 grader. Ska jag välja ett sämre batteri, medan jag bara sparar 500 rubel? Vi rekommenderar inte att beslutet självklart gör varje ägare sin egen.

Vid köp bör hänsyn tas till modellens stora popularitet på marknaden och som ett resultat - förekomsten av en viss procentandel av förfalskningar. Skydd kan endast fungera som kundvård och selektivitet i förhållande till säljaren. Endast i det här fallet kan du vara säker på användningen av originalprodukter. När dessa förutsättningar är uppfyllda, är batteriens egenskaper helt förenliga med de som anges av tillverkaren, och batteriets egenskaper är inte på något sätt sämre än dyrare batterimärken.

Bästa bilbatteriproducenter

Nästan alltid köper köpare att köpa produkter av kända varumärken. Ändå kan de deklarerade egenskaperna vara alla, och därför tar varorna från någon form av "nouneyma" en stor chans att snubbla på direkt skräp. För att förhindra att det händer med batteriet, ta en titt på vår lista över de bästa bilbatteriproducenterna.

 • Bosch. Detta företag från Tyskland ligger långt ifrån första gången på sidorna på vår sida, men allt eftersom det ger en mycket omfattande lista över alla typer av teknik. Precis som alla andra produkter har Bosch-batterier utmärkt kvalitet. Bland de viktigaste fördelarna är det värt att belysa den reducerade självladdningsgraden, trygga arbetet även vid -30omC, samt förmågan att återhämta sig från överladdning.
 • Varta. Ett annat bra märke med en ökänd tysk kvalitet. Variera med lång livslängd och korrosionsbeständighet. Också värt att notera är närvaron av ett svampfilter, vilket är en slags flamskyddare, vilket eliminerar risken för brand. Samtidigt är Varta-batterier bland de mest budgetmässiga på dagens marknad.
 • Topla. En av de äldsta bilbatterietillverkarna. Inhemska bilister detta slovenska företag är känt sedan 70-talet av förra seklet, när försäljningen började i Sovjetunionen. Topla producerar kalcium- och hybridbatterier, som kännetecknas av hög startström och god prestanda vid låga temperaturer.
 • Mutlu. Detta turkiska företag grundades 1945, men den här dagen är fortfarande marknadsledande tack vare god kvalitet och konstant utveckling av teknik. Inom företaget finns tre batterier: Standart, Taxi och Start-Stop. Alla av dem präglas av stabil prestanda, låg självavladdning och vibrationsmotstånd. Också värt att notera är företagets tradition - närvaron av laddningsindikator på varje batteri. Slutligen, på bekostnad - Mutlu produkter hänför sig till budgetklassen.
 • Akom. Så vi kom till inhemska tillverkare. Baserat på de gamla sovjetiska fabrikerna 2002 insåg företaget snabbt hur man skulle erövra marknaden. Tack vare samarbete med utländska tillverkare av batterier, inköp av ny utrustning och omskolning av personal lyckades Akom snabbt bli en av ledarna på hemmamarknaden. Som tillverkaren själv noterar har batterierna inte bara en låg självutladdningshastighet tack vare kalciumanvändningen, men också en sådan intressant egenskap som "självkoppling", vilket inaktiverar batteriet när laddningsnivån når 95%.
 • Taz. Han är också Tyumen Battery Factory - en av de största leverantörerna av batterier på den ryska marknaden. Det kännetecknas av ett mycket brett utbud av tillverkade varor: det här är bilbatterier, batterier för dieseldrivna lokaler och produktion av elektrolyt. I allmänhet utmärker sig bilbatterier från staden Tyumen för deras relativt låga kostnader och utmärkt prestanda vid låga temperaturer.

1 VARTA Blue dynamisk


Bästa prestanda
land: Tyskland
Genomsnittligt pris: 5300 gnidning
Betyg (2019): 4.8

Tysk kvalitet. Efter dessa två ord kan du slutföra med en beskrivning av batteriet. Blue Dynamic-modellen har varit på marknaden i mer än ett år och med varje uppdatering blir det bara bättre. I 2016 blev batteriet en silvermedaljare i testet av en av de mest kända bilmagasinerna i Ryssland. Överraskande är recensionerna av riktiga användare ganska motsägelsefulla: vissa hävdar att deras Varta antingen vägrar att arbeta i kylan eller helt "dött" efter sex månader eller ett år av användning. Men massan noterar fortfarande en mycket lång (upp till 7 år) och problemfri användning.

Hemligheten med sådana olika recensioner är ganska enkel - på grund av varumärkets stora popularitet finns det falska produkter på marknaden som inte har något att göra med de ursprungliga batterierna. Det bästa sättet att undvika bedrägerier är att använda tjänsterna hos de officiella representanterna för varumärket och pålitliga säljare. Detta är det enda sättet att vara säker på att alla batterikarakteristika som deklarerats av tillverkaren kommer att säkerställa lång och opretentiös drift. Samtidigt spelar det ingen roll vilken bil batteriet är installerat på - i en gammal VAZ-modell eller en modern Toyota. Huvuddelen är att den tar emot den nödvändiga laddningsströmmen (den ska inte överstiga 10% av batterikapaciteten). Eftersom batteriet är underhållsfritt, behöver det praktiskt taget inte ägarens uppmärksamhet - förutom att du ibland kontrollerar terminalerna för oxidativa processer och för att hålla ärendet rent.


Bästa AGM-batterier

Vi har redan tagit upp ämnet AGM-batterier i början av artikeln. Och nu är det dags att överväga det bästa av dem, men först, låt oss återigen diskutera huvuddragen av den här typen.

Man bör komma ihåg att årsstämman är utformad för de modernaste bilarna, där ett stort antal alla typer av elektronik installeras. Alla dessa konsumenter kräver hög prestanda och stabil prestanda. Också viktigt är den höga toleransen för korta resor runt om i staden, när batteriet kanske inte har tillräckligt med tid att ladda generatorn. Alla dessa krav uppfylls av AGM-batterier. Men det finns tyvärr en stor nackdel - priset. Med en liknande kapacitet är denna typ av batteri i genomsnitt 4 gånger dyrare än konventionella bly alkaliska batterier.

Vilken modell att välja, för att inte ångra pengarna - titta i betyget.

4 MOLL AGM Start-Stop


Hög startström. Den längsta livslängden
land: Tyskland
Genomsnittligt pris: 12800 gnidning
Betyg (2019): 4.6

Ett utmärkt val för moderna bilar och älskare av kraftfull musikutrustning. En av de bästa batterierna på marknaden, som inte är rädd för djupa urladdningar och har en verkligt fenomenell säkerhetsmarginal - deras livslängd kan nå 15 år (medan tillverkaren stöder garantin i 40 månader).Möjligheten att använda batteriet i bilar med Start-Stop-systemet såväl som i svåra klimatförhållanden bekräftades av ett antal oberoende tester av populära tyska publikationer om fordonsämnen.

Dessa batterier kan skryta med att endast i sin design finns unika tekniska lösningar som ger en imponerande användbarhet av batteriet. Bedömning av recensioner kräver absolut inte underhåll och laddning, och kan installeras på alla bilar, inklusive den inhemska VAZ. För japanska modeller (Toyota, Mitsubishi och andra) produceras en särskild serie Standart Asia med omvänd polaritet.

3 Tudor AGM


Bästa pris
land: Luxemburg
Genomsnittligt pris: 9200 gnidning.
Betyg (2019): 4.6

Bland de bästa batterierna som är utformade för bilar med start-stop-teknik, har Tudor AGM det mest prisvärda priset. Denna egenskap påverkar inte batteriets kapacitet och uthållighet negativt. Användningen av den moderna utvecklingen gör det möjligt att visa en hög startström även om batteriet nästan inte laddas. Samtidigt får det snabbt nog kapacitet från en arbetsgenerator och kräver inte akut återupplivning med en laddare.

Ägare recensioner innehåller mycket sällan några klagomål mot Tudor AGM. Batteriet fungerar bra vid låga temperaturer, det krävs nästan ingen laddning vid körförhållanden i städerna (med konstanta stopp och motorns startcykler) och uppmärksamhet från ägaren - batteriet har underhållsfri design. Kan användas i europeiska och inhemska bilar VAZ, liksom i asiatiska modeller - Toyota, Kia och andra.

2 Bosch AGM S5


Det optimala priset / kvalitetskvoten
land: Tyskland
Genomsnittligt pris: 11240 gnidning.
Betyg (2019): 4.7

Bosch är ledande inom många områden och tillverkning av batterier är inget undantag. Köpare noterar en hög startström (760A), som startar någon bil utan problem. Dessutom visar mätningar gjorda med en 100A belastningsplugg att batteriet håller spänningsbrunnen. Sådana parametrar är väsentliga för stadsförhållanden, då generatorn ofta inte har tid att ladda batteriet för en kort resa. Påtagligt minskar graden av självurladdning och ökar motståndet mot för tidig avverkning av plattor högteknologisk nätdesign - PowerFrame. Detta ger en hög säkerhetsmarginal vid arbete vid kritiska temperaturförändringar i frost och värme.

Batteritypet är underhållsfrit, och förutom att övervaka laddningsnivån och hålla utmatningsterminalerna rena behöver det inte krävas några underhållsåtgärder från användaren. Labyrintskydd med central ventilation förhindrar elektrolytförlust. Ägarna pekar i sin recension på batteriets utmärkta motståndskraft mot vibrationsbelastning. En särskild separator med hög genomträngning gör det inte möjligt för korten att göra en kortslutning och den speciella tekniken för att kontakta dem tillsammans eliminerar strömförlusten och ökar batteriets livslängd avsevärt.


1 Topla AGM Stop & Go


Den mest motståndskraftiga mot överbelastning. Ökad säkerhetsmarginal
land: Slovenien
Genomsnittligt pris: 12250 gnidning.
Betyg (2019): 4.8

Slutligen har vi för det första batteriet Topla, slovenska ursprung. Denna modell, som silvermedalisten, har utmärkta egenskaper och är också lämplig för korta resor runt om i staden. Huvudfunktionerna i modellen inkluderar dess anpassning till bilar med tekniken "Start-Stop" och fantastisk vitalitet! Och den lägsta kostnaden gör Topla-batteriet ännu mer önskvärt. Hemligheten är som alltid dold i den teknik som användes vid konstruktionen av detta batteri. Det är tack vare dem att Topla AGM Stop & Go inte bara är ledande inom denna kategori utan också i förtjänt hög efterfrågan bland ägarna av premiumklassbilar.

I jämförelse med analoger, detta batteri har mer än tredubblat antalet driftscykler, skyddar plåtarnas specialarrangemang på ett tillförlitligt sätt mot vibrationsbelastningar, och på grund av den rationella användningen av arbetsytan uppnås en hög startström.För att vara säker på produktens originalitet bör den köpas från officiella återförsäljare som är verksamma i hela Ryssland.

Video - som "Topla Thor" huggs upp med en yxa

Top gel batterier

Slutligen har vi bara gelbatterier. Det är inte meningsfullt att ladda dig med tekniska detaljer och funktioner hos den här typen av batteri, eftersom vi redan diskuterade enheten i början av artikeln, och de viktigaste fördelarna och nackdelarna är på många sätt lik AGM-batterier, som vi redan har diskuterat ovan.

Gelbatterier är också avsedda för moderna bilar med hög energiförbrukning. Och på samma sätt som årsstämman "förstör" sin höga kostnad. Vårt betyg kan hjälpa dig med valet. Låt oss gå!

4 EXIDE EQUIPMENT GEL


Den längsta verksamhetsperioden
land: USA (producerat i Spanien, Polen)
Genomsnittligt pris: 16800 gnidning
Betyg (2019): 4.4

Dessa gelbatterier för bilen är av högkvalitativa bygg- och komponentdelar. EXIDE UTRUSTNING GEL innehåller en geliknande elektrolyt som ökar minst två gånger (jämfört med AGM-typ batterier) antalet fulla arbetscykler. Plattorna är gjorda av renad bly som har genomgått förfarandet för bly-calcium-dopning. Detta garanterar ett fenomenligt livslängd (över 12 år!) Och säker start med kraftfulla motorer av stora terrängfordon (Toyota, Cadillac, etc.) samt tung specialiserad utrustning.

I recensioner av ägare som har valt en av EXIDE EQUIPMENT GEL-batterierna för sina bilar finns det praktiskt taget inga negativa egenskaper. Batterier behöver inte underhåll, laddas snabbt av generatorn och behåller en hög startström i de mest allvarliga frosten. Denna funktion har de mest positiva bevisen. Mot bakgrund av låg intern resistans har batteriet ett fantastiskt motstånd mot djup urladdning - batteriet kan enkelt motstå denna procedur upp till 400 gånger.

3 Delta GX 12-60


Det bästa motståndet mot urladdning
land: Kina
Genomsnittligt pris: 15500 gnidning
Betyg (2019): 4.7

Den enda representanten för GEL-batterier i vårt betyg var GX 12-60. Enligt tillverkaren kommer denna modell att fungera i minst 10 år, vilket är mycket imponerande. Också värt att notera är motstånd mot djupa urladdningar och ett brett temperaturområde (från -40 till +40). Den enda och mest betydande nackdelen är priset. Men inte många har råd med en sådan sak.

Ändå är batteriet värt pengarna, vilket framgår av recensionerna av ägarna som bestämde sig för att installera batteriet i bilen. En bra energiförsörjning, djup laddningsportabilitet, hög startström och den totala avsaknaden av behovet av att hålla batteriet på något sätt (förutom att batteriet hålls rent) är viktiga faktorer som påverkar valet av Delta GX 12-60.

2 Varta Ultra Dynamic


Det mest pålitliga batteriet
land: Tyskland
Genomsnittligt pris: 13940 gnidning
Betyg (2019): 4.8

Det mest pålitliga gelbatteriet som skapats av tyska ingenjörer. Varta Ultra Dynamic-modellen uppfyller alla tuffa krav från välkända bilprodusenter. Tack vare den unika tekniken absorberas elektrolyten i en särskild separator, som förvärvar en gelform. I den här formen är batteriet inte rädd för kantar och kupor, det fortsätter regelbundet att generera ström. Vid skapandet av ett nytt batteri introducerades många innovationer, vilket ledde till utseendet på en mycket pålitlig och hållbar strömkälla. Batteriet är installerat på många europeiska och asiatiska bilar, till exempel VW, KIA, Toyota, etc.

Användare noterar sådana fördelar med Varta Ultra Dynamic gelbatteriet som bra startström, pålitlighet, lång livslängd. Nackdelarna med batteriet är förlust av effekt vid låg temperatur och högt pris.


1 Optima YellowTop


Spiral Plate Laying
land: USA (producerat i Mexiko)
Genomsnittligt pris: 19630 gnidning.
Betyg (2019): 4.9

Den mest avancerade tekniken introducerades av de amerikanska utvecklarna av Optima YellowTop gelbatteriet. Tack vare den patenterade tekniken för spiralstapling av plattor var det möjligt att få kompakta batterier med karakteristiska cylindriska banker.Även med en liten batterikapacitet på 55 A · h, går startströmmen helt enkelt av skalan (765 A). Batteriet kännetecknas av möjligheten att snabbt leverera ström med hög effekt, detta uppskattas särskilt av älskare av hög musik. Batteriet kan motstå lasten från kraftfulla stereosystem utan att ge utdrag. Batteriet användes i motorsport, modellen har en liten vikt, motståndskraft mot vibrationer och överbelastningar.

Bilägare som vågade köpa ett batteri Optima YellowTop noterade ett stort startström, stabilt ljud från de mest kraftfulla ljudsystemen. Den största nackdelen med gelbatteriet är det höga priset.


De bästa batterierna för WHA

Ägare av inhemska bilar VAZ har sin egen åsikt om det bästa batteriet. Om maskinen arbetar, kan motorn starta den enklaste och billigaste strömkällan.

4 TIMBERG Professional Power 60


Bästa pris. Hög inströmningsström
land: Ryssland
Genomsnittligt pris: 2500 gnidning
Betyg (2019): 4.2

TIMBERG Professional Power-batteriet kan betraktas som en ganska bra enhet för strömförsörjning av inhemska VAZ-modeller (LADA) och står ut bland marknadsbudgeten med hög motståndskraft mot slitage. Hemligheten med denna framgång är samarbete med det polska företaget för produktion av AKB AutoPart. Plattorna är installerade i TIMBERG Professional Power,. En modern utveckling Barton-metod fick öka startströmmen på grund av den större aktiva massan.

Den längsta livslängden bland budgetmodeller har gett detta Ca-Ca-teknikbatteri med hög popularitet på marknaden. För många bilägare spelar priset en betydande roll när det gäller att välja ett batteri, men i fråga om TIMBERG är beslutet till sin fördel ganska uppenbart. Låg självladdningsström, opretentiös underhåll och tillförlitlighet hos den inre påfyllningen med korrekt funktion (den önskade nivån av laddningsströmmen från generatorn) gör det möjligt att hålla mycket längre tid än batterier av de märken som inte ingår i denna klassificering av de bästa batterierna.

3 TORNADO 6 ST-55


Köparens val
land: Ryssland
Genomsnittligt pris: 2550 RUB.
Betyg (2019): 4.2

I betyg av batterier för inhemska bilar VAZ fanns en plats för en modell från Kursk TORNADO 6 ST-55. Batteriet klarar av lanseringen av bensinmotorer, även om den inte har en hög strömhastighet för kallrullning. Därför är batteriet idealiskt för en arbetsbil som drivs i de södra delarna av landet. Hållbarheten hos ett blybatteri kan vara minst 3 år. Det är bara nödvändigt att ladda batteriet regelbundet på en stationär enhet. Kursk nuvarande källor är i stadig efterfrågan från ägarna av "Lada" och "Fret".

Biltillverkare bedömer kvaliteten på batterierna TORNADO 6 ST-55 tvetydigt. Det lockar uppmärksamhet med ett överkomligt pris och bra arbete under den varma årstiden. På vintern sitter batteriet snabbt under belastning, enheten är känslig för full urladdning.

2 Beast 6 ST-55


Den optimala kombinationen av pris och kvalitet
land: Ryssland
Genomsnittligt pris: 4350 RUB.
Betyg (2019): 4.5

I de tre bästa var det inhemska batteriet Beast 6 ST-55. Till ett överkomligt pris har denna nuvarande källa en modern design, tillverkaren har utrustad den med ett bekvämt handtag. Bland konkurrenterna med bly-syra med en kapacitet på 55 Ah skiljer sig Beast med den bästa startströmmen (467 A enligt EN-metoden). Batteriet fungerade bra under svåra förhållanden, ytterligare rotation i kylan kommer aldrig att vara över. Tillverkaren har möjliggjort minimalt underhåll, om så är nödvändigt kan du ersätta elektrolyten och tvätta plattan. För att bedöma laddningsnivån finns ett kontrollög på batteriluckans övre lock.

Många ägare av VAZ-bilar komplimanger möjligheterna för Beast 6 ST-55-batteriet. Den har en bra startström, lång livslängd, överkomligt pris.Arbetets stabilitet lämnar emellertid mycket att önska.


1 TITAN Euro Silver 61


Det mest tillförlitliga batteriet från inhemska tillverkare
land: Ryssland
Genomsnittligt pris: 4450 gnidning
Betyg (2019): 5.0

Det amerikanska företaget Exide deltar i produktionen av denna modell av batterier för bilar, vilket gav det gamla företaget moderna ledningar och ny teknik som gjorde det möjligt att skapa en högkvalitativ produkt. Och om tidigare komponenter för montering importerades från utlandet, nu tillverkas alla delar under strikt kontroll på plats. Hög kvalitet på råmaterial och modern utrustning blev grunden för att AKB TITAN EURO SILVER 61 konkurrerar på lika villkor med mer främjade utländska märken.

Bedömningen av recensionerna har visat sig i svåra driftsförhållanden - det kan stå emot en djup urladdning, en lång enkel och i avsaknad av defekter i designen (det finns en 3 års garanti, det viktigaste är att behålla kvittot) kan tjäna mer än fem år. Dessa batterier med direktpolaritet är perfekta för inhemska modeller av märkena GAZ, VAZ, UAZ och batterier med omvänd arrangemang av terminaler är ett värdigt val för Kia, Mitsubishi, Toyota och andra asiatiska bilar.

Populär omröstning - vem är det bästa bilbatterietillverkaren
Vi rösta!
Totalt röstat: 1705
Varning! Ovanstående information är inte en guide till ditt köp. För råd bör du kontakta experterna!

Lägg till en kommentar

  • bowtieleskrattarrougesmileyavslappnadflin
   heart_eyeskissing_heartkissing_closed_eyesspolaslättadnöjdflin
   winkstuck_out_tongue_winking_eyestuck_out_tongue_closed_eyesflinkissingstuck_out_tonguesovande
   oroligrynkarångestopen_mouthgrimacingförvirraddämpad
   uttrycksunamusedsweat_smilesvettdisappointed_relievedtröttatankfull
   besvikenförväxlasräddacold_sweathärdaropsNYFTA
   glädjeförvåningskrikatired_faceargragetriumf
   sömnigyummasksolglasögondizzy_faceimpsmiling_imp
   neutral_faceno_mouthoskyldig

betyg

Hur man väljer

recensioner