Topp 20 mountainbikes

plats

namn

Funktionsbedömning

De bästa billiga mountainbikesna: en budget på upp till 12 000 rubel

1 FORWARD Sporting 27,5 1,0 (2019) Riktigt utseende. Utmärkt utrustning
2 Desna 2610 V Kända inhemska varumärke. Enkel och robust design
3 Novatrack Shark 20 6 (2017) Den bästa tonårscykeln med full suspension
4 Stinger Element D 26 Den optimala kostnaden. Uppgraderad modell

26 tums bästa mountainbikes

1 Merida Matts 6,15-MD Den mest prisvärda modellen av märket Merida
2 Stinger Caiman 26 Bekväm ram geometri. Grundutrustning
3 Giant Revel 2 Bästa pris. Användarval
4 STELSEL Navigator 650 D 26 V010 Högkvalitativ cykelmekanik. Budgetval för vinterresor

29 tums topp mountainbikes

1 Specialiserad manschettkomp Det bästa cykelmärket i världen. Unik design
2 Cube AIM Pro 29 (2019) Pålitlig sportsadel. Lätt övervinna av oegentligheter på vägarna
3 Merida Big.Nine 40-D Hållbar överföring. Tillgänglighet på 27 hastigheter
4 STELSEL Navigator 930 MD 29 V010 Det bästa pris / kvalitetskvoten för niner

Top Women's Mountain Bikes

1 FORWARD Seido 26 1,0 (2018) Snygg design med ett brett utbud av färger. Bra service
2 Stinger Latina 26 (2018) Den enklaste byggnaden. Vingar och reflektorer ingår
3 STÅLLOR Fröken 6000 V 26 Bästa pris. Användarval
4 ALTAIR MTB HT 26 1.0 Lady Budgetcykel med normal kvalitet och utrustning

De bästa berghybriderna

1 Merida Crossway 40-D (2019) Avancerad aluminiumram. Inaktivera avskrivningar
2 Giant Roam 2 Disc Låg kostnad
3 Merida Crossway 20-D Bättre komfort
4 Författare Classic Fokusera på att uppnå maximala resultat

Mountainbike tillhör klassen sportutrustning för utomhusaktiviteter. Den är utformad för att åka framförallt på den väglösa terrängen, men på grund av det utmärkta utseendet och de tekniska egenskaperna köps det också för stadskörning. De viktigaste skillnaderna i mountainbike från spår och vägmodeller är en förstärkt ram, en upphöjd vagn för att öka markfrigånget, samt ett brett och uthålligt däckfönster.

För närvarande finns det hundratals olika modeller av mountainbikes. Var och en av dem har de karakteristiska fördelarna och nackdelarna i en strängt definierad linje och tillverkare. Att göra ett val till förmån för det bästa är inte så lätt. Men efter att ha studerat bergscykelens egenskaper, läste hundratals positiva och negativa användarrecensioner, åsikter från erkända experter på detta område, samt personer som var professionellt inblandade i mountainbike, valde vi anständiga modeller som bör prioriteras.

Topp mountainbike tillverkare

Precis som någon annan kategori har mountainbike marknaden sina egna bästa tillverkare. Det finns inte många av dem, men kvaliteten på de mountainbikes de producerar bekräftas av tusentals glada användare, inklusive riktiga proffs. Bland de bästa tillverkarna av MTB ingår:

 • Stels. Detta är ett ryskt tillverkningsföretag som ägs av ett stort företag "Velomotors", med ursprung i 1996. Cyklar av detta märke, inklusive berg, är mycket populära på världsmarknaden, vilket bekräftas av höga försäljnings siffror.
 • FRAMÅT. En annan rysk tillverkare av cyklar, cykeldelar och deras tillbehör. Starten av massproduktionen ägde rum 1999, och nu är mountainbikesna i detta märke delaktiga i eliten mountainbike tävlingar, som talar om deras höga kvalitet och effektivitet.
 • KUB. På företagets produkter kan CUBE bara tala bra. Den tyska cykeljätten är en permanent deltagare i den prestigefyllda europeiska utställningen Eurobike, och det bästa av allt återspeglar deras produkters nivå.
 • Giant. Det taiwanesiska företaget är en av de största tillverkarna av cyklar. Sedan 1972 har den byggt mer än 10 fabriker runt om i världen och anses idag vara en av de bästa tillverkarna, bland annat berg, cyklar i världen.
 • Merida. Det här taiwanesiska företaget är Giants huvudkonkurrent för marknadsandel, inte bara i sitt eget land utan även runt om i världen. Till skillnad från motståndare sponsrar Merida aktivt cykellag på prestigefyllda tävlingar, vilket gör det möjligt för dem att marknadsföra sina produkter till massorna.

Användbar video - hur man väljer en mountainbike

De bästa billiga mountainbikesna: en budget på upp till 12 000 rubel

4 Stinger Element D 26


Den optimala kostnaden. Uppgraderad modell
land: Taiwan
Genomsnittligt pris: 13 060 gnidning.
Betyg (2019): 4.6

En cykeltur på entréplan som visar måttliga körresultat på landsväg. Det rekommenderas att skaffa dem som just börjat behärska grunderna för rörelse på bergig terräng och terräng, utan att låta bli att vara konkurrensutsatta. Utrustningen för överföringsdelen består av Shimano ingångsnivåbrytare och STG-vagnar - en kroppssats som inte kan överleva täta resor till starka terrängförhållanden. Bromsarna är lite allvarligare, men de skärs inte heller för aggressiv användning.

Enligt de första upplevelserna verkar det som att priset på Stinger Element D 26 är något överskattat: konsumenterna antyder modellen till kategorin av vanliga och oftare än de tycker om det, de märker mindre fel i den. Naturligtvis kan allt detta lösas genom användaruppgraderingar, men ytterligare finansiella investeringar är inte vad du vill hämta från mountainbiken. Modell 2019 fick en ny typ av monteringslager - aheadset eller, annars, bezrezbovy, anses vara mer hållbar i jämförelse med gängningen. Bromsarna har också förändrats - istället för vibrationer har utvecklarna lagt in modernare skivbromsar. Hjulen har blivit mycket starkare tack vare dubbla fälgar. Det verkar som om företaget tog hänsyn till önskningarna och lyssnade på kritiken, förfinade den tidigare designen och därmed ge den mycket bättre tekniska egenskaper utan att öka priset med cirka 1000 rubel. inte gjort.

3 Novatrack Shark 20 6 (2017)


Den bästa tonårscykeln med full suspension
land: Ryssland (producerat i Kina)
Genomsnittligt pris: 9 440 gnid.
Betyg (2019): 4.6

Spirited cykelturer på gården, roliga turer i parken och utanför staden, spännande resor med föräldrar på lätt off-roading - precis vad äventyr är tillgängliga för ett barn som blivit den glada ägaren till en riktig mountainbike! Vi är säkra på att det bästa sättet att fästa ditt barn på sporten, så snart han var 7 år gammal, är i en Shark-cykels gåva från företaget Novatrack. Varför denna speciella modell? För det första verkar det otroligt coolt om det är i de blågröna eller vita röda färgerna, så att barnet definitivt kommer att vara stolt över det. För det andra är det en cykel med två upphängningar, det vill säga det är försedd med avskrivningar på båda hjulen, vilket innebär att det blir mycket lättare att hantera det på ojämna ytor.

Den andra fördelen är att de 20-tums hjulen med justerbar höjd på ratten och sadeln ger ett märkbart lager av cykeltjänst med hänsyn till den snabba tillväxten hos ägaren: åtminstone upp till 10 år kan du inte ens tänka på en ny cykel. Nöjen och utrustning för hela programmet: 6 hastigheter, 2 bromsar, gummi av god kvalitet, plastvingar och skydd av omkopplingsmekanismen. Alla element fungerar felfritt, så kvaliteten på recensionerna klagar inte. Det enda du bör uppmärksamma på innan du köper är 14 kg, och om det inte finns någon hiss, så får du också fysiska belastningar för föräldrarna.

2 Desna 2610 V


Kända inhemska varumärke. Enkel och robust design
land: Ryssland (producerat i Kina)
Genomsnittligt pris: 10 910 gnid.
Betyg (2019): 4.8

På 70-talet drömde miljontals sovjetiska pojkar om Desna-cyklar, och fortfarande nämnde detta varumärke en känsla av lätt nostalgi. Med inköpet av Zhukovsky-fabriken från Velomotors-företaget återvände den tidigare härligheten till honom med den enda skillnaden att cyklarna började tillverkas av moderna robotar från sin egen produktionens rörrullning och målades med emaljer på unika produktionslinjer för ryska företag. Fortfarande kvar i budgetsegmentet kunde företaget erbjuda flera dussin framgångsrika cykelmodeller, inklusive Desna 2610 V.

För en mycket blygsam mängd får köparen inte någon form av "Ashanbike" utan en funktionell mountainbike med en uttömmande bunt, vilket inte är nödvändigt för att uppgradera resor. En klassisk stålstriangram, perfekt svetsad och målade i 3 lager, kablar som ligger inuti, trådlös rattstång, patronvagn, däck med ökad bredd - alla förutsättningar för problemfri och långvarig drift finns. Du kan hitta fel på bromsrotorns kvalitet, du kan skylla på bristen på vingar och stolenhet, men det faktum att cykeln är billigt, pålitlig och kunna tjäna ägaren troget under många årstider är ett obestridligt faktum.

När du väljer en mountainbike, bör du vara uppmärksam på ett antal grundläggande egenskaper som påverkar cykeltiden och det totala intrycket av resan.

Mjuk pluggnivå. Det är indelat i fyra kategorier:

 • Den ursprungliga nivån. Den representeras av de enklaste konstruktionerna för stötdämpande gafflar. De har inga speciella justeringar som väsentligt påverkar prestanda, och över tiden blir de styva eller mjuka beroende på vilken cykelmodell som helst. Mountainbikes med en initial nivå av mjuk gaffel är idealiska för att köra på lätt off-roading eller avkopplande cykling genom staden.
 • Vandringsnivå. Det kännetecknar modeller med en stroke på 60 mm eller mer. I propparna på denna nivå används aktivt styvhetsregulatorer, liksom (valfria och valfria) andra typer av justeringar. Med dem kan du bekvämt röra sig längs svårare terrängsrutter.
 • Idrottsnivå. Karakteriserad för cyklar som används för intensiva träningspass. Det finns mycket fler inställningar och justeringar här än på de första två nivåerna, och med rätt service kan sådana pluggar ofta fungera under flera årstider (med enstaka skridskor).
 • Professionell nivå. Detta är den mest avancerade klassen av pluggar med bra funktionalitetsinställningar. Deras användning är endast lämplig för allvarlig mountainbike, eftersom de bara klarar av den mest aggressiva körkörningen på oförlåtlig terräng.

Bakre brytarenivå. För närvarande använder nästan alla världens ledande tillverkare av mountainbikes monterade switchar för sina produkter från det japanska företaget Shimano, Italian Campagnolo och American SRAM. Däremot är första stycket indelat i fem kategorier:

 • Den inledande nivån (och visningsansökan). Justering av bakre omkopplare av denna typ bör göras varje 150-500 kilometer beroende på den specifika modellen. Dess kostnad är låg, men den övergripande kvaliteten på komponenterna lämnar mycket att önska.
 • Vandringsnivå. Brytare av denna typ har låg slitstyrka, men de är något dyrare än de ursprungliga. Dessa inkluderar Shimano Deore, AceraX, SRAM Centera, SX4, etc. De behöver justeras varje 300-3000 kilometer.
 • Idrottsnivå. Det kännetecknas av hög slitstyrka och ett genomsnittspris. Dessa inkluderar Shimano Saint, Hone, SRAM X.7, Attack och andra omkopplare. De är avsedda för amatörutövare som använder mountainbike under moderata terrängförhållanden för periodisk funktionell träning. Utan införandet av ytterligare tillsynsmyndigheter och specialinställningar kan man resa minst fem tusen kilometer.
 • Semiprofessional nivå. Detta är en villkorlig kategori, fristående från den professionella, men inte med i sportnivån. Kombinerar högkvaliteten hos strömbrytaren och prisnivån, närmar sig de bästa modellerna.
 • Professionell nivå. Detta inkluderar Shimano XTR och SRAM X.0 switch modeller. Används av professionella idrottsmän att utföra på tävlingar och passera de svåraste offroadprojekten. De kännetecknas av den högsta nivån av slitstyrka och otillåtna kostnader. Men som om det gäller sportväxlar kan mer än fem tusen kilometer gå utan justeringar.

1 FORWARD Sporting 27,5 1,0 (2019)


Riktigt utseende. Utmärkt utrustning
land: Ryssland
Genomsnittligt pris: 11 080 gnidning.
Betyg (2019): 4.9

Trots en viss kritik är cyklarna i det ryska varumärket Forward populära, speciellt för Sporting-modellen, som fick nya hjul 27,5 "år 2019. Inte att det var bäst, utan det är köpt för ytterligare förbättringar - det är bra att alla delar kan köpas från tidigare samlingar med bra rabatter. Men i grundleveransen ger cykeln till det här priset ett trevligt intryck: det har en häftig design, tillräckligt ljus trots att stålramen, snarare än aluminium, kommer på nästan helt monterad - du behöver bara sätta ratten och hjulet på excentriskt och fästa pedalerna.

En av de främsta orsakerna till att köpa den här cykeln är att det är en bra kvalitet för både budgetkategori-utrustning och icke-dålig utrustning. Företaget tillåter inte något nouneyma: microSHIFT-axlar (detta varumärke heter Shimano-mördaren, dess produkter används av cyklister som Giant och Cannondale), Tourney-switchar (för riktiga mountainbikes är inte det bästa alternativet, men för resor runt staden är ganska tillförlitliga), KMC-krets och etc. Av minuserna nämner användarna en ganska opretentiös koppling 1,0 och en vanlig sadel, även om den är bekväm, men kvaliteten på stoppningen är under genomsnittet.

26 tums bästa mountainbikes

26 inches - standard storlek hjul för mountainbikes. Detta beror på strukturella egenskaper, liksom en direkt inverkan på vägens patency. I professionell sport används hjul med olika diametrar för olika bergscykeldiscipliner. I mountainbike är 26 inches standardstorleken.

4 STELSEL Navigator 650 D 26 V010


Högkvalitativ cykelmekanik. Budgetval för vinterresor
land: Ryssland
Genomsnittligt pris: 16 450 gnid.
Betyg (2019): 4.5

En annan representant för mountainbiken för "katalanerna", som inte hävdar att de ska delta i Schweizens tur i Alperna, men är glada att öppna nya rutter i sina hemland. Parken, skogen, marken, vägbanan, snö och jämn is - tack vare nyproducerat gummi med en aggressiv slitbana, "Stealth" tolererar alla vägar, trots att inte alla bilagor tillhör kända varumärken. Till exempel, hydrauliska bromsar Nutt, men tillverkad av det kinesiska varumärket, men ger en långsammare rörelse smidigt, utan att trycka hela vägen.

Tillverkaren ställer fram och bakomkopplarna till en mycket anständig nivå - Shimano Altus FD-M310 och Acera RD-M360, och cykeln levereras till köparen med alla nödvändiga inställningar och de byter som en klocka. Generellt visade enheten sig vara universell - för att resa på affärsresa och "pokatushek" är ganska lämplig och hållbar. Lite billigare skulle kosta, och i en uppsättning skulle vara sådana nödvändiga bagage som nycklar och vingar, skulle uppta de första positionerna av en rating.

3 Giant Revel 2


Bästa pris. Användarval
land: Taiwan
Genomsnittligt pris: 21 500 gnid.
Betyg (2019): 4.8

Med mountainbikeens popularitet kan Giant Revel 2 argumentera, kanske de mest budgetmodellerna för enkla stadscyklar. Var sådan begäran kom ifrån är okänd. I karaktär är detta en ganska blygsam nöjescykel, avsedd mer för nybörjare än för amatörer eller professionella idrottare. Men när det gäller att köra runt i staden blir det en komfortabel mountainbike. I synnerhet noterar många användare jämnhet, snabb acceleration och enkel kontroll, även vid höga hastigheter. Den enda riktigt allvarliga nackdelen är olycklig upptagning av utvecklare. Sedan 2013-modellen har Shimano Alivios bakre kupé ersatts av Shimano Tourney.

fördelar:

 • konstruktion vikt 14 kg;
 • bra hantering;
 • bra design;
 • snabbuppringning

nackdelar:

 • irriterande ersättning av en bra bakre derailleur med en mindre cool en.

2 Stinger Caiman 26


Bekväm ram geometri. Grundutrustning
land: Ryssland
Genomsnittligt pris: 10 980 gnid.
Betyg (2019): 4.7

Caiman-linjen finns i 4 storlekar och 4 färgalternativ och fungerar som grundidé: att stanna i budgetkategorin, men samtidigt för att säkerställa en riktig nivå av komfort och tillförlitlighet under resan. Modellen är utförd på grundval av en stark och styv höglegerad stålram och innehåller en 18-växlad växellåda från Shimano-komponenter, en stötdämpande fjäder-elastomergaffel STG med en stroke på 50 mm, hjul på dubbla aluminiumfälgar av Felgebeiter. För att inte lista alla element beskriver vi dem enligt följande: en bra utgångsnivå.

Låt oss vara uppriktiga, den här cykeln är olämplig för att släppa damm i ögonen - det här är inte en trotter för racing, utan snarare en arbetshorse för bekväm rörelse till stugan, till kontoret och hemmet. Nybörjare cyklistmodellen är dock ganska lämplig för att lära sig de första tusen kilometerna av mindre oegentligheter, och troligtvis kommer han att besöka tanken på en uppgradering. Om å andra sidan cykeln inte är nödvändig för att driva det omöjliga, kör runt bergsområden, kommer hon troget och sanningsenligt i regn och snö att arbeta varje öre som spenderas.

1 Merida Matts 6,15-MD


Den mest prisvärda modellen av märket Merida
land: Taiwan
Genomsnittligt pris: 29 815 gnidning.
Betyg (2019): 4.9

"Merida" avser de företag som garanterar utmärkt kvalitet även till de mest kostnadseffektiva modellerna, inklusive Matts 6.15-MD. Rammen är gjord av en stark aluminiumlegering, vilket gör det möjligt att minska cykelens vikt till 14,6 kg. De tekniska egenskaperna hos Suntour XCT-fjädringsgaffeln är tillräckliga för att övervinna den grova terrängen med medelhög komplexitet, och Jake J8-skivbromsarna ger ett kort stoppavstånd, är lätta att betjäna och behöver inte regelbunden avstämning.

24-växlad transmissionssystem, som bedöms av komponenterna, löper tillräckligt länge för att modellen ska irritera sin ägare, förtjänar prisvärda bedömningar. Om ett sådant tillfälle händer, behöver du inte rusa för att bli av med det - helt nya känslor från spåret tillhandahålls genom att byta ut hela kontakten med en luftplugg. Generellt visade sig modellen vara ganska universell - det passar både nybörjare och avancerade cykelcyklar som planerar att uppgradera den senare.


29 tums topp mountainbikes

Niners fick sin berömmelse ganska nyligen. Självklart har hjulets storlek länge inte varit någon överraskning för någon, men i detta fall var tyngdpunkten inte på utseendet. Faktum är att större hjul har bättre genomströmning än vanliga 26-tums hjul, är stabila och uppfattar också en vägbädd annorlunda.

4 STELSEL Navigator 930 MD 29 V010


Det bästa pris / kvalitetskvoten för niner
land: Ryssland
Genomsnittligt pris: 25 440 gnid.
Betyg (2019): 4.4

Den 930: e modellen uppträdde på marknaden 2014 med en mycket låg prislapp på 14 tusen rubel. Men i 2016 tog den nästan 40 000, och med alla fördelar från Niner från "Stealth" köpte jägarna det minskat. Nu kan "Navigator-930" förvärvas, städa upp ca 25 tusen, och detta pris anses rimligt både av potentiella köpare och ägare av enheten i flera år. De gillar möjligheten att överföra till 29 ", accelerera till 60 km / h med en hastighet av 3-10, använd hydrauliska bromsar - efter 26" och V-broms skridskoåten känns ganska annorlunda.

Aluminiumsramar med manlig geometri är svetsade på ett tillförlitligt sätt, väghindrarna klarar sig långsamt utan sprickbildning och ackumulering av trötthet. Suspenderad levererad från "dura-Ace", en serie "Tournai". SUNTOUR XCT fjädringsgaffel (slaglängd från 100 till 150 mm) och en ergonomisk sadel gör det möjligt att köra på små stötar utan att skada kroppen. Om vi ​​jämför priset på en inhemsk mountainbike med en utländsk tillverkad analog med samma tekniska egenskaper och utrustning, kommer inköpet av "Stealth" att bli mycket mer lönsamt.

3 Merida Big.Nine 40-D


Hållbar överföring. Tillgänglighet på 27 hastigheter
land: Taiwan
Genomsnittligt pris: 37 050 gnidning.
Betyg (2019): 4.6

Merida Big. Nine 40-D kan säkert tillskrivas kategorin sport terrängcykling.Fjäder-och-oljeproppen på en sportsnivå ger en stroke på upp till 100 millimeter, vilket är acceptabelt även för passage av svåra vägbanor. Dess resurs utan ytterligare justeringar är tillräckligt för tre tusen kilometer, varefter det blir mycket hårdare. Trots hur lugnt cykeln uppfattar off road, går testet av leran, han går bara motbjudande. Efter en serie av sådana hyror kan du förvänta dig en försämring av det allmänna skicket och körkvaliteten. I allmänhet, för en sådan montering, ser priset på en cykel lite dyrt ut.

fördelar:

 • bra sportcykel;
 • Komfort vid körning på torr terräng
 • 27 hastigheter;
 • stiggaffel i 100 millimeter.

nackdelar:

 • kräver omedelbart underhåll efter ett "lödtest"
 • hög kostnad.

2 Cube AIM Pro 29 (2019)


Pålitlig sportsadel. Lätt övervinna av oegentligheter på vägarna
land: Tyskland
Genomsnittligt pris: 39 600 gnid.
Betyg (2019): 4.8

Det tyska företaget "Cube" producerar ett stort utbud av cyklar, bland de mest populära är AIM Pro-modellen med 29-tums hjul. Professionella refererar till den första amatörklassen, men erkänner att dess förmåga är överflödig att utveckla hastighetsindikatorer och upprätthålla ett bra fysiskt tillstånd vid cykling. Mountainbike är monterad på grundval av en aluminiumram med intern kabelfodring, utrustad med en uppdaterad version av Tektro sport hydraulbremser, en 24-timmars Shimano-överföring för nybörjarnivå, en Suntour-stötdämpare med en stroke på upp till 100 mm.

Cykeln överväger enkelt upp och ner, ger perfekt pedalering på någon terräng, samtidigt en bra hjuls och oklanderligt grepp på grund av Schwalbe-däck av hög kvalitet. Tillverkaren tog också hand om ryttarens komfort genom att erbjuda Cube Active 1.1 sportsadeln på lager. Fyllmedlet i det är Flex Foam - ett flexibelt strukturskum som enkelt tar önskad form och beläggningen är gjord av vattentätt syntetiskt material som ger tillräcklig styrka. En stålram med applicerad justeringsskala gör det lättare att installera sätet.


1 Specialiserad manschettkomp


Det bästa cykelmärket i världen. Unik design
land: USA (producerat i Taiwan)
Genomsnittligt pris: 130 390 gnidning.
Betyg (2019): 5.0

Specialiserad är den obestridda ledaren på cykelmarknaden, känd för sin ständiga lust att utveckla. Detta är praktiskt taget det enda företaget som utvecklar och introducerar nya material, strukturer och teknik till produktion. Dessutom har företaget skapat många professionella bergslag som inte bara marknadsför varumärket utan också ständigt löper i sina produkter och bidrar till förbättringen. "Spesh" var den första som märkte fördelarna med twentviners och uppnådde stor framgång i sin förbättring, uttryckt i den senaste 2019-modellen Chisel.

Komp-versionen är en renrasig mountainbike, den yngsta broren till den snabbaste cykeln i världen, Epic HT, men utan en extrem faktor, och därför helt lämplig för landsvandringar i "look-ahead" -stilen. Från "släktingarna" berodde bergscykeln på ramens geometri, som är tillverkad av aluminium i stället för kol, medan den patenterade svetstekniken D'Aluisio Smartweld ger enastående styrka och styvhet med en minimal viktstorlek M väger 1,35 kg och hela cykelmonteringen - Lite mer än 11 ​​kg. Hinged valdes i god tro: RockShox Judy Solo Air gaffel, Deore MT500 hydrauliska skivbromsar, fälgar med en inre bredd på 25 mm och Gripton däck. Resultatet var en transport, välskött, förutsägbar i snabbhet, stabil på backarna och definitivt värt pengarna.

Top Women's Mountain Bikes

Uppdelningen av mountainbikes till man och kvinna sker endast när det gäller utseende och övergripande dimensioner. Som regel använder de mjukare och mer känsliga toner för att färga kvinnors cyklar, och deras storlek sträcker sig ofta på 20-tums ramar. För teknisk utrustning är de inte sämre än mäns mountainbike, och modellens prisnivå är ungefär densamma.

4 ALTAIR MTB HT 26 1.0 Lady


Budgetcykel med normal kvalitet och utrustning
land: Ryssland
Genomsnittligt pris: 7 650 gnid.
Betyg (2019): 4.2

Att modellen är kvinnlig, förutom namnet, föreslår ramkonfigurationen. Dess övre rör är något diskret, vilket gör hela strukturen mycket bekvämare och säkrare. I andra aspekter är mountainbike inte annorlunda än hanen: den har ett ljust sportigt utseende, modern utrustning (stötdämpare, växellådsöverföringssystem, fälgbromsar), samt möjligheten att ersätta och uppgradera den om så önskas.

Trots det låga priset saknas inga namnskomponenter i designen och de angivna varumärkena, även om de är kinesiska, är ganska populära och används ofta på cyklar av samma klass. Enligt användarna är kvaliteten på modellen acceptabel, du kan bara klaga på monteringens komplexitet, och även i avsaknad av liten erfarenhet och en uppsättning nycklar. Och om du anser att tillsammans med ALTAIR kommer nästan alla nödvändiga tillbehör som reflektorer och vingar i lådan, så är kraven helt borttagna.

3 STÅLLOR Fröken 6000 V 26


Bästa pris. Användarval
land: Ryssland
Genomsnittligt pris: 15 490 gnidning.
Betyg (2019): 4.5

STÅLLOR Fröken 6000 V 26 är den enklaste och samtidigt den mest krävda kvinnliga cykeln. Det var skapat uteslutande för cykling runt staden och lätt utväg. Snabbvalet är lågt, liksom dess maximala värde. Den övergripande byggkvaliteten är acceptabel men utan krusiduller. Shimano canopies fungerar ordentligt, men efter en tid kan några av omkopplarna misslyckas, och det här är tyvärr inte en engångshändelse.

fördelar:

 • snyggt utseende;
 • resa komfort;
 • bra hantering;
 • låg kostnad

nackdelar:

 • tung (14,8 kg);
 • inte mycket bra kvalitet baldakiner.

2 Stinger Latina 26 (2018)


Den enklaste byggnaden. Vingar och reflektorer ingår
land: Rssii
Genomsnittligt pris: 11 000 gnidning.
Betyg (2019): 4.7

Enligt populära kvinnotidningar, det bästa sättet att hålla dig i gott skick - oftare cykla genom parken i snabb takt. Mountainbike "Latina" - ett utmärkt tillskott till prenumerationen på fitnessklubben. Snabbare, smidig, nakatisty och slutligen, bara vacker, han övertygar övertygade stötarna och rusar framåt, vilket ger mycket nöje till cyklisten.

Cykelns utformning ger en enkel och pålitlig cykelmekanik införingsnivå från det globala varumärket Shimano. Den är installerad i en stålram, vars geometri är utformad för dagsturer i en bekväm rytm. Z-AXIS-däck är mångsidiga och funktionella både på asfalt och på marken. Mudguards, resor och reflektorer levereras också med själva cykeln. En modell skickas i en låda med en totalvikt på 19 kg i en demonterad form, men montering är intuitiv, och även eleganta kvinnors händer kan hantera det på en halvtimme.


1 FORWARD Seido 26 1,0 (2018)


Snygg design med ett brett utbud av färger. Bra service
land: Ryssland
Genomsnittligt pris: 14 490 gnid.
Betyg (2019): 4.8

Mountainbike "Seido" kännetecknas av sin låga ram, lämplig för plantering, lättvikt och eleganta former - företaget Forward vet hur man lockar den kvinnliga hälften. Och externt är modellen med vita vingar och en snygg sadel mycket anmärkningsvärd om den är i blått (ganska turkos), rosa, gul eller grön.

Tekniskt sett är cykelns kvalitet också ganska hög: växeln fungerar tydligt, det finns inga klagomål om bromsarna, de främre stötdämparna ger en mjuk utgång från kantarna. Den installerade utrustningen tillhör den första klassen, medan japanska Shimano, som det borde, ska fungera mer än 500 km av resursen. Om det finns några frågor relaterade till cykelmekanikerna, så är de snabbt, inom 2-3 dagar, lösta av servicecentret. Hans arbete är ofta noterat på ett positivt sätt i recensionerna.


De bästa berghybriderna

Fjällhybridcyklar är ett kors mellan bergs- och vägcyklar. De kombinerar de karakteristiska egenskaperna hos de ena och därför är de idealiska för blandade körningar. Naturligtvis har hybrider inte råd att bära klasscyklar, och detta är deras största nackdel.

4 Författare Classic


Fokusera på att uppnå maximala resultat
land: Tjeckien
Genomsnittligt pris: 29 820 gnidning.
Betyg (2019): 4.8

Stolt representant för den nya cykellinjen från det tjeckiska företaget Författare, baserat på användningen av fritidsutrustning. Den främsta fördelen med Classic är att den klämmer högst ut ur ett inte mycket avancerat body kit, vilket visar bra resultat i amatör- och semi-professionella tävlingar. Du misstog inte: den här cykeln anses egentligen användas av semifolk på grund av den framgångsrika konstruktionen, lätthet av reparation och möjligheten till personlig förfining.

Nackdelen med Författare Classic som ett nöje-svans kan kallas gaffelsträckan förkortad till 60 millimeter. Enligt användare som hade tid att kontrollera cykeln i aktion, förändrar denna nyans väsentligt strategin för att övervinna terrängen med ett varierande landskap. Kostnaden för modellen, med hänsyn till alla aspekter, verkar vara något överskattad, men vad gäller tillämplighet är det helt enkelt omöjligt att insistera på detta.

3 Merida Crossway 20-D


Bättre komfort
land: Taiwan
Genomsnittligt pris: 32 175 gnidning.
Betyg (2019): 4.6

Merida vet sin verksamhet mycket bra. Att skapa en berghybrid med inte de mest framstående komponenterna och de tekniska egenskaperna, bestämde sig mycket medvetet för att spela på ergonomi och komfort hos modellen. För att uttrycka det mildt, medelstora kapell för hållbarhet, erbjuder hybriden användarens anpassningar till rattstången för take-away och lyft, samt en stötdämpande stolpe som gör ett redan mjukt säte en slags vibrationsdämpare. Det här är en bra amatörcykel, utformad för snabba resor på vägbanan och aggressiva off-road utgångar. Men till titeln av sport, når han, tyvärr inte.

fördelar:

 • exceptionell komfort;
 • bra utförande;
 • snyggt utseende;
 • 24 hastigheter.

nackdelar:

 • tillgänglighet av inträdeshallen.

2 Giant Roam 2 Disc


Låg kostnad
land: Taiwan
Genomsnittligt pris: 31 900 gnidning.
Betyg (2019): 4.9

Giant Roam 2 Disc är en hård svans som är utformad för att köra på motorvägar och svåra landsvägslandskap. I allmänhet är användarna av den här cykeln nöjda med både hantering och säkerhetsmarginal vid passage av svåra sektioner och utseendet som inte saknar varumärkesförfining. Trots de genomsnittliga dodgersna på nöjetivån visar bergshybriden sig från den bästa sidan, och priset för en sådan modell är ganska acceptabelt. Det finns inga speciella nackdelar.

fördelar:

 • god roll, hantering och känsla av vägen;
 • hög tillförlitlighet, markerad av användarna
 • bra utseende;
 • tillgänglighet på 27 hastigheter.

nackdelar:

 • inte avslöjade.

1 Merida Crossway 40-D (2019)


Avancerad aluminiumram. Inaktivera avskrivningar
land: Taiwan
Genomsnittligt pris: 36 180 gnidning.
Betyg (2019): 4.9

Det första i denna modell som fångar ögonen på en person som är bekant med Merida-cyklarna är den ovanliga Crossway Speed ​​ramkonstruktionen. Den är tillverkad av aluminium och det finns inga innovationer i detta, men utvecklarna har arbetat grundligt med gjutning av rör och därigenom förbättrat inte bara den estetiska komponenten utan de övergripande köregenskaperna. Efter uppgraderingen har enheten blivit mycket mångsidigare med hänsyn till hastighet och samtidigt reskomfort.

Cykeln är utrustad med en pålitlig kontakt från Suntour-märket med sitt fulla lås på höger "ben". Detta innebär att transporten kan anpassas till vägförhållanden eller ge en anständig accelerationshastighet nära vägarbetare. Dessutom har hybriden en hjulstorlek på 28 "från vägcykeln med alla sina fördelar: maximal rullning, stabilitet och nästan fullständig frånvaro av skakning på hålen.

Populär omröstning - vem är den bästa tillverkaren av mountainbikes?
Vi rösta!
Totalt antal röster: 749
Varning! Ovanstående information är inte en guide till ditt köp. För råd bör du kontakta experterna!
Nyhetsredigerad redaktor - 21-06-2019

Lägg till en kommentar

  • bowtieleskrattarrougesmileyavslappnadflin
   heart_eyeskissing_heartkissing_closed_eyesspolaslättadnöjdflin
   winkstuck_out_tongue_winking_eyestuck_out_tongue_closed_eyesflinkissingstuck_out_tonguesovande
   oroligrynkarångestopen_mouthgrimacingförvirraddämpad
   uttrycksunamusedsweat_smilesvettdisappointed_relievedtröttatankfull
   besvikenförväxlasräddacold_sweathärdaropsNYFTA
   glädjeförvåningskrikatired_faceargragetriumf
   sömnigyummasksolglasögondizzy_faceimpsmiling_imp
   neutral_faceno_mouthoskyldig

betyg

Hur man väljer

recensioner