10 bästa orterna i Bashkiria

plats

namn

Funktionsbedömning

Topp 10 bästa orterna i Bashkiria

1 Yangan Tau Den bästa utväg för behandling och vila, bred specialisering
2 Green Grove Modern diagnostisk bas, pool
3 Krasnousolsk Kvalificerade specialister, allmän spa behandling
4 Yakty Kul Riktigt fritidsprogram, det mest mysiga sanatoriet
5 Assy Ett brett utbud av medicinska förfaranden, 5 typer av kost
6 Tanyp De bästa metoderna för behandling och förebyggande av sjukdomar, mini-vattenpark
7 Yumatovo Bra fritidsprogram, konstant medicinsk övervakning
8 Karagai En mängd olika terapeutiska program, mineralvatten pool
9 Talkas De bästa priserna för boende och behandling, lönsamma kampanjer och rabatter
10 aj Samråd med ledande experter, syre cocktails

Bashkortostan har länge varit känd för sina sanatorier. Tusentals turister besöker södra Urals årligen för att förbättra sin hälsa och ha en bra vila. Speciellt för dig studerade vi recensionerna och förberedde TOP-10 av de bästa orterna i Bashkiria, som erbjuder individuell terapeutisk inriktning, bekvämt boende och god mat.

Topp 10 bästa orterna i Bashkiria

10 aj


Samråd med ledande experter, syre cocktails
+7 (347) 982-20-31, hemsida: sanatorium-ay.rf
På kartan: Basjkirien, sid. Duvan, sid. Mesyagutovo
Betyg (av recensioner): 4.1

Sanatorium "Ay" är inriktat på behandling av inte bara vuxna och äldre patienter, utan även barn (från 4 år) med tonåringar. I terapi används unika tekniker: från mini-steam rum cedertapor och pärlabad till syre cocktails och örtmedicin sessioner. När som helst kan du anmäla dig till ett samråd med en sjukgymnast, barnläkare, motionsterapeut eller rehabilitolog. Behandlingsprogrammen är utformade för en period av 7 till 21 dagar.

Sanatoriet är liten, men det ger honom en enorm fördel i jämförelse med andra komplex i republiken: ett individuellt tillvägagångssätt för behandling och avsaknaden av en hel ström av vila. Den ligger i en tallskog, därför är den idealisk för promenader i friska luften. I recensionerna noterar de närvaron av ett hotell med VIP-rum och god mat. Fördelar: ridning, sportfält och uthyrning av utrustning. Nackdelar: ingen pool, ett långt avstånd till floden, dålig städning i rummen.


9 Talkas


De bästa priserna för boende och behandling, lönsamma kampanjer och rabatter
+7 (347) 512-29-00, hemsida: talkas-kurort.ru
På kartan: Bashkiria, by Isyanovo, st. Irandykskaya 3
Betyg (av recensioner): 4.2

Om du letar efter den bästa utväg för en budget, men effektiv behandling i Bashkortostan, välj Talkas wellness komplex. Till exempel boende i ett 4-bäddsrum här kostar bara 750 rubel. per dag, och en omfattande frukost i 180 rubel. För barn upp till 4 år är vistelsen gratis, men en separat säng finns inte. Den mest populära är programmet "Antistress" med element i SPA.

Den främsta fördelen med detta sanatorium är ekologisk renlighet. Det ligger på avstånd från industricentrum, därför är det utmärkt för avkopplande behandling och friluftsliv. Vid behandling av en mängd olika sjukdomar används ozonterapi, massage, övningsterapi och omslag med tillsats av lera-lerslam. Fördelar: volleyboll, skidbackar, en sandstrand med cabanas och mangalzoner, en exklusiv radon sjö. Nackdelar: ingen underhållning för barn, små portioner i matsalen.

8 Karagai


En mängd olika terapeutiska program, mineralvatten pool
+7 (347) 702-08-52, hemsida: karagay.ru
På kartan: Basjkyria, med. Bolsheustikinskoe, st. Kurortnaya, d. 90
Betyg (av recensioner): 4.3

Karagay är ett av de bästa sanatorierna i Volga-distriktet, med hjälp av sapropelslam, mineralvatten och klimatbehandling i terapi.Komplexets huvudprofil är sjukdomar i matsmältningssystemet och gynekologin, men patienter med nervsystemet, muskuloskeletala systemet och andningssystemet mottager också. Vid behandling av ofta använda torra koldioxidbad, dricker getkumi, massage samt akupunktur.

En annan fördel med sanatoriet är en varierad fritid. Hotelltjänster: pool med mineralvatten, lekplatser för barn, gym och biljard. Catering är organiserad i 5 matsalar, men om du vill kan du besöka café-baren öppen här. Det finns olika program att välja mellan: "Young Family" med 10% rabatt, "Woman's Health" och även "Bantning och kroppskorrigering". Av minuserna noterade det gamla antalet rum, utbytet av handdukar endast på begäran och den ständiga lukten av tobak.


7 Yumatovo


Bra fritidsprogram, konstant medicinsk övervakning
+7 (347) 270-72-11, hemsida: yumatovo.ru
På kartan: Basjkirien, sid. Ufa, med. Sanatorium "Yumatovo"
Betyg (av recensioner): 4.4

"Yumatovo" är den äldsta kumysolechebnaya kurorten Bashkortostan, som ligger 30 km från Ufa. Dess viktigaste funktion är närvaron av sin egen växt för produktion av koumiss (jäst mjölkprodukt från mare mjölk), som används tillsammans med Yumatovskaya mineralvatten för behandling av olika sjukdomar i andningsorganen, matsmältningssystemet, nervsystemet och sexuella system. Omedelbart efter incheckningen utförs en mottagning av en allmänläkare som kommer att övervaka ditt välbefinnande genom hela programmet.

När Lev Tolstoy, Anton Chekhov och Marina Tsvetaeva kom till Yutovo för behandling. Kulturella evenemang äger rum här dagligen: från filmskärm till konserter. För fri och intressant fritid finns checkers och schack, eget museum, bordtennis och en liten bar. Fördelar: uthyrning av skidor och skridskor (säsongsmässigt), gratis mineralvatten, bankomat, utmärkta lekplats. Nackdelar: ingen tillgång till Wi-Fi, de flesta rum kräver mindre reparationer.

6 Tanyp


De bästa metoderna för behandling och förebyggande av sjukdomar, mini-vattenpark
+7 (347) 712-47-04, hemsida: tanip.ru
På kartan: Bashkiria, d. New Kazanchi, st. Gumerova, 4/1
Betyg (av recensioner): 4.5

Unika behandlingsmetoder är den främsta fördelen av sanatoriet "Tanyp", som började sitt arbete 2005. Den är utrustad med modern utrustning som möjliggör innovativ bevattning av ögon och tandkött med mineralvatten samt undervattenspinne. Tänk på att detta är ett tvärvetenskapligt sanatorium, men oftast kommer patienter som kommer över sjukdomar i genitourinary, nervösa, muskuloskeletala och gynekologiska system här.

Fungerar sport, dans och gym. Det finns en vinterträdgård, liksom ett barnrum. På fritiden rekommenderar vi att du besöker den lokala baren-restaurangen och prova starka cocktails. Fördelar: egen mejeri kök (vilket betyder alltid färska kefir, keso, gräddfil och ost), en bra pool med en mini-park, vänlig personal och ett stort antal medicinska förfaranden ingår i priset. Av minuserna noteras ett litet område för att gå i frisk luft.


5 Assy


Ett brett utbud av medicinska förfaranden, 5 typer av kost
+7 (347) 200-85-15, hemsida: assy-rb.ru
På kartan: Basjkirien, sid. Beloretsk, med. Assy
Betyg (av recensioner): 4.6

Om du står inför sjukdomar i mag-tarmkanalen, nervsystemet, muskuloskeletala systemet eller huden rekommenderar vi att du väljer Assys sanatorium för behandling. I terapi använder de låg- och mycket mineraliserat vatten, vilket främjar utsöndringen av olika metaboliska produkter från kroppen och den övergripande förbättringen av patienternas välbefinnande. Förteckningen över medicinska tjänster: terapeutisk dryck, mineralbad, fysioterapi och speleoterapi.

Patienterna är inrymda i ljusa och mysiga rum utformade för 1, 2 och 4 gäster. På området finns en bastu med en pool och jacuzzi, ett bibliotek, ett barnrum och en bevakad parkeringsplats, där du kan lämna en bil.När det gäller näring, de föreslagna 5 huvudtyperna av dieter (som föreskrivs av läkaren), liksom europeiska och nationella basjkiskrätter. Fördelar: ett pittoreskt område med stenar och en bergsflod, närheten till en populär skidort, möjlighet till onlinebokning av kuponger, egna kontor i Ufa och Chelyabinsk.


4 Yakty Kul


Riktigt fritidsprogram, det mest mysiga sanatoriet
+7 (347) 22-94-777, hemsida: sanatorium-yaktykul.rf
På kartan: Basjkirien, sid. Abzelilovsky
Betyg (av recensioner): 4.7

Yakty-Kul sanatorium ligger vid stranden av den djupaste och renaste sjön i Bashkiria. Han är specialiserad på behandling av sjukdomar i de centrala nervösa, genitourära, muskuloskeletala och kardiovaskulära systemen. Kostnaden för kuponger innehåller många förfaranden, inklusive pärlor och jod-brombad, Charcot's douche, växtbaserade inhalationer, manuell massage, ultraviolett strålning etc.

För boende av boende erbjuds flera kategorier av rum: "Ekonomi", "Standard" och "Standard Plus". Det har allt du behöver för din komfort: Wi-Fi, ett kylskåp och en TV, samt en vattenkokare (på begäran). Kostnadsfri toalettartiklar erbjuds gratis. Om ett litet barn följer med dig, finns en barnsäng. I närheten finns en sandstrand, på vintern rinner en isbana. Fördelar: En stor inomhuspool, en bra bastu, en nutritionist designad av en nutritionist och ett gym.

3 Krasnousolsk


Kvalificerade specialister, allmän spa behandling
+7 (347) 200-07-27, hemsida: krasnousolsk.ru
På kartan: Basjkirien, sid. Gafurian, med. utväg
Betyg (av recensioner): 4.8

Krasnousolsk är en av de största sanatorierna i Bashkortostan, som ligger på Krasnousolsk mineralfjädrar. Den har sitt eget drickspumprum, vatten och lerbad, liksom heliga källor. Här är den allmänna spa-behandlingen av patienter i åldern 1 år. Bland de huvudsakliga metoderna för terapi är: klimatbehandling, dietterapi, terapeutisk träning, samt reflex, speleoterapi och ozonbehandling.

Den starkaste behandlingsbasen är dock inte den enda fördelen med sanatoriet. Recensionerna anger välbekvämd territorium, vänlig personal och ett utmärkt antal rum. Det finns en unik kosmetologiska avdelning "Estet" och SPA-centrum "Samrau". Öppna bar, bowling och biljard. Det finns spelautomater, en konsertsal. Fördelare: inga köer för procedurer, använd vid behandling av siltslam av sjö-nyckel-ursprung, kvällar av vila och disco, hela 3 måltider om dagen.

2 Green Grove


Modern diagnostisk bas, pool
8 (800) 200-21-90, hemsida: green-kurort.ru
På kartan: Basjkyria, Ufa, st. Mendeleev, d. 136/5
Betyg (av recensioner): 4.9

"Green Grove" - ​​en unik balneoklimatisk kurort i Ufa, belägen vid floden och rik på mineralvattenresurser. Sanatoriumets huvudprofil är kardiologi, men neurologiska, ortopediska och traumatologiska kontor, barnläkare och tandvård arbetar aktivt. Rehabilitering av patienter med akut hjärtinfarkt, stroke och hjärtkirurgi utförs. Det finns en modern diagnostisk bas, som experter använder funktionella, kliniska och ultraljud diagnostiska metoder.

I recensionerna noterar de att det finns en cykeluthyrning, ett gym och en swimmingpool på plats. Måltiderna är organiserade i två kantiner, ger stora portioner. Fördelar: En stor grön matris, användningen av ett interaktivt virtuellt verklighetssystem, engångsartiklar i rummen, dagliga konserter och diskotek, rimliga priser. Pensionärer med alla tillstånd får rabatt på 10%.


1 Yangan Tau


Den bästa utväg för behandling och vila, bred specialisering
8 (800) 600-16-20, webbplats: Yangan-Tau.rf
På kartan: Basjkyria, med. Yangantau Str. Central, 20
Betyg (av recensioner): 5.0

"Yangan-Tau" - den bästa utväg i Bashkortostan, belägen i en av de mest pittoreska platserna i södra Urals. Vid behandling av patienter används unika bioklimatiska resurser, inklusive mineralvattnet från Kurgazak-källan, liksom silt- och torvslam från lokala sjöar. De viktigaste specialiseringarna är sjukdomar i andningsorganen, muskler och perifera nervsystemet, liksom inflammatoriska sjukdomar hos honkön och manliga könsorgan.

Du kan boka rum på olika nivåer av komfort eller en av de mysiga stugorna. Det finns ett ridcenter på sanatoriums territorium, forsränning och utflykter till lokala sevärdheter är organiserade. Fördelar: 4 mathallar och ett café med japansk mat, buffé och à la carte service, eget drickspumprum. Det bästa valet i Bashkortostan för dem som vill återställa sin hälsa och ha en bra vila!


Populär omröstning - Vad är den bästa semesterorten i Bashkiria?
Vi rösta!
Totalt antal röster: 2

Lägg till en kommentar

  • bowtieleskrattarrougesmileyavslappnadflin
   heart_eyeskissing_heartkissing_closed_eyesspolaslättadnöjdflin
   winkstuck_out_tongue_winking_eyestuck_out_tongue_closed_eyesflinkissingstuck_out_tonguesovande
   oroligrynkarångestopen_mouthgrimacingförvirraddämpad
   uttrycksunamusedsweat_smilesvettdisappointed_relievedtröttatankfull
   besvikenförväxlasräddacold_sweathärdaropsNYFTA
   glädjeförvåningskrikatired_faceargragetriumf
   sömnigyummasksolglasögondizzy_faceimpsmiling_imp
   neutral_faceno_mouthoskyldig

betyg

Hur man väljer

recensioner